Engage NY Eureka Math 1st Grade Module 1 Lesson 25 Answer Key
Eureka Math Grade 1 Module 1 Lesson 25 Problem Set Answer Key
Break the total into parts. Write a number bond and addition and subtraction number sentences to match the story.

Question 1.
Rachel and Lucy are playing with 5 trucks. If Rachel is playing with 2 of them, how many is Lucy playing with?

Lucy is playing with ______ trucks.
Answer:
Lucy is playing with 3 trucks.

Question 2.
Jane caught 9 fish. She caught 7 fish before she ate lunch. How many fish did she catch after lunch?

Jane caught _______ fish after lunch.
Answer:
Jane caught 2 fish after lunch.

Question 3.
Dad bought 6 shirts. The next day he returned some of them. Now, he has 2 shirts. How many shirts did Dad return?

Dad returned ______ shirts.
Answer:
Dad returned 4 shirts.

Question 4.
John had 3 strawberries. Then, his friend gave him more fruit. Now, John has 7 pieces of fruit. How many pieces of fruit did John’s friend give him?

John’s friend gave him ______ pieces of fruit.
Answer:
John’s friend gave him 4 pieces of fruit.

Eureka Math Grade 1 Module 1 Lesson 25 Exit Ticket Answer Key
Solve the math story. Complete the number bond and number sentences. Color the unknown number yellow.
Rich bought 6 cans of soda on Monday. He bought some more on Tuesday. Now, he has 9 cans of soda. How many cans did Rich buy on Tuesday?

Rich bought ________ cans.
Answer:
Rich bought 3 cans.

Eureka Math Grade 1 Module 1 Lesson 25 Homework Answer Key
Break the total into parts. Write a number bond and addition and subtraction number sentences to match the story.
Question 1.
Six flowers bloomed on Monday. Some more bloomed on Tuesday. Now, there are 8 flowers. How many flowers bloomed on Tuesday?

______ flowers bloomed on Tuesday.
Answer:
2 flowers bloomed on Tuesday.

Question 2.
Below are the balloons that Mom bought. She bought 4 balloons for Bella, and the rest of the balloons were for Jim. How many balloons did she buy for Jim?

Mom bought Jim _______ balloons.
Answer:
Mom bought Jim 5 balloons.

Draw a picture to solve the math story.
Question 3.
Missy buys some cupcakes and 2 cookies. Now, she has 6 desserts. How many cupcakes did she buy?

Missy bought _______ cupcakes.
Answer:
Missy bought 4 cupcakes.

Question 4.
Jim invited 9 friends to his party. Three friends arrived late, but the rest came early. How many friends came early?

______ friends came early.
Answer:
6 friends came early.

Question 5.
Mom paints her fingernails on both hands. First, she paints 2 red. Then, she paints the rest pink. How many fingernails are pink?

Mom paints _______ fingernails pink
Answer:
Mom paints 8 fingernails pink.

Eureka Math Grade 1 Module 1 Lesson 25 Fluency Template Answer Key


Answer:

