Engage NY Eureka Math 1st Grade Module 1 Lesson 3 Answer Key
Eureka Math Grade 1 Module 1 Lesson 3 Problem Set Answer Key
Draw one more in the 5-group. In the box, write the numbers to describe the new picture.
Question 1.

1 more than 7 is __.
7 + 1 = ___
Answer:

1 more than 7 is 8
7 + 1 = 8
Question 2.

1 more than 9 is __.
9 + 1 = ___
Answer:

1 more than 9 is 10
9 + 1 = 10
Question 3.

1 more than 6 is __.
6 + 1 = ___
Answer:

1 more than 6 is 7
6 + 1 = 7

Answer: the numbers to describe the new picture above

Question 4.

1 more than 5 is __.
5 + 1 = ___

Answer:

1 more than 5 is 6
5 + 1 = 6

Question 5.

1 more than 8 is __.
8 + 1 = ___
Answer:

1 more than 8 is 9
8 + 1 = 9
Question 6.

__ more than 7.
__ = 7 + 1
Answer:

1 more than 7.
8 = 7 + 1
Question 7.

__ is more than 6.
__ = 6 + 1
Answer:

7 is more than 6.
7 = 6 + 1
Question 8.

__ is more than 5.
__ = 5 + 1
Answer:

1 is more than 5.
6 = 5 + 1
Question 9.
Imagine adding 1 more backpack to the picture. Then, write the numbers to match how many backpacks there will be.

1 more than 7 is __.
__ + 1 = ___
Answer:

1 more than 7 is 8.
7 + 1 = 8
Eureka Math Grade 1 Module 1 Lesson 3 Exit Ticket Answer Key
How many objects do you see? Draw one more. How many objects are there now?
Question 1.

__ is more than 9.
9 + 1 = __

Answer:

1 is more than 9.
9 + 1 = 10

Question 2.

1 more than 6 is __.
__ + 1 = ___

Answer:

1 more than 6 is 7.
6 + 1 = 7
Eureka Math Grade 1 Module 1 Lesson 3 Homework Answer Key
How many objects do you see? Draw one more. How many objects are there now?
Question 1.

Answer:

Question 2.

Answer:

Question 3.

Answer:

Question 4.

Answer:

Question 5.
Imagine adding 1 more pencil to the picture.
Then, write the numbers to match how many pencils there will be.

Answer:

Question 6.
Imagine adding 1 more flower to the picture.
Then, write the numbers to match how many flowers there will be.

Answer:
