Engage NY Eureka Math 4th Grade Module 2 Lesson 2 Answer Key
Eureka Math Grade 4 Module 2 Lesson 2 Problem Set Answer Key
Question 1.
Complete the conversion table.
Mass 

kg 
g 
1 
1,000 
3 
3,000 
4 
4,000 
17 
17,000 
20 
20,000 
300 
300,000 
Explanation:
Converted the conversion table as shown above as
We know 1 kg = 10^{3 }or 1000 g,
So 1 kg = 1,000 g.
3 kg = 3,000 g as
3 kg = 3 X 10^{3} g = 3 X 1000g = 3,000 g.
4 kg = 4,000 g as
4 kg = 4 X 10^{3 g }= 4 X 1000 = 4,000 g.
17000 g = 17,000 ÷ 10^{3 }kg = 17 kg,
So 17 kg = 17,000 g.
20 kg = 20,000 g as
20 kg = 20 X 10^{3 }g = 20 X 1000 = 20,000 g
300 kg = 300,000 g as
300 kg = 300 X 10^{3 }g = 300 X 1000 = 300,000 g.
Question 2.
Convert the measurements.
a. 1 kg 500 g = ______1500___ g
b. 3 kg 715 g = _____3715____ g
c. 17 kg 84 g = _____17,084___ g
d. 25 kg 9 g = _____25,009___ g
e. __7___ kg __481__ g = 7,481 g
f. 210 kg 90 g = ___210,090___ g
a. 1 kg 500 g = 1500 g
Explanation:
1 kg 500 g as 1 kg = 10^{3 }g= 1000 g,
1 X 1000 g + 500 g= 1500 g.
b. 3 kg 715 g = 3715 g,
Explanation:
3 kg 715 g as 1 kg = 10^{3 }g= 1000 g,
3 X 1000 g + 715 g = 3000 g + 715 g= 3715 g.
c. 17 kg 84 g = 17,084 g,
Explanation:
17 kg 84 g as 1 kg = 10^{3 }g= 1000 g,
17 X 1000 g+ 84 g= 17000 g + 84 g= 17,084 g.
d. 25 kg 9 g = 25,009 g,
Explanation:
25 kg 9 g as 1 kg = 10^{3 }g= 1000 g,
25 X 1000 g + 9 g = 25000 g + 9 g = 25,009 g.
e. 7,481 g = 7 kg 481 g,
Explanation:
As 1000 g = 1 kg,
So 7481 g = 7481 kg ÷ 1000 g= 7 kg 481 g.
f. 210 kg 90 g = 210,090 g,
Explanation:
210 kg 90 g as 1 kg = 10^{3 }g= 1000 g,
210 X 1000 g + 90 g = 210000 g + 90 g = 210,090 g.
Question 3.
Solve.
a. 3,715 g – 1,500 g
b. 1 kg – 237 g
c. Express the answer in the smaller unit:
25 kg 9 g + 24 kg 991 g
d. Express the answer in the smaller unit:
27 kg 650 g – 20 kg 990 g
e. Express the answer in mixed units:
14 kg 505 g – 4,288 g
f. Express the answer in mixed units:
5 kg 658 g + 57,481 g
Use a tape diagram to model each problem. Solve using a simplifying strategy or an algorithm, and write your answer as a statement.
a. 3,715 g – 1,500 g
3,715 g – 1,500 g = 2,215 g,
Statement : Three thousand seven hundred fifteen grams minus
fifteen hundred grams is equal to two thousand and two hundred
fifteen grams,
Explanation:
Given 3,715 g – 1,500 g =
3715 g
1500 g
2,215 g
Used a tape diagram to model the problem.
Solved using a simplifying strategy and wrote
my answer as a statement three thousand seven hundred
fifteen grams minus fifteen hundred grams is equal to
two thousand and two hundred fifteen grams.
b. 1 kg – 237 g
1 kg – 237 g = 763 g,
Statement : One thousand grams minus two hundred
thirty seven grams is equal to seven hundred sixty three grams,
Explanation:
Given 1 kg – 237 g =
As 1 kg = 1 X 1000 g = 1000 g – 237 g =
1000 g
– 237 g
763 g
Used a tape diagram to model the problem.
Solved using a simplifying strategy and wrote
my answer as a statement one thousand grams minus
two hundred thirty seven grams
is equal to seven hundred sixty three grams.
c. Express the answer in the smaller unit:
25 kg 9 g + 24 kg 991 g,
25 kg 9 g + 24 kg 991 g = 500,000 g or 500,000,000 milligrams,
Statement : Twenty five kilograms and 9 grams plus
twenty four kilograms nine hundred and ninety one grams
is equal to five lakhs grams or five hundred milligrams,
Explanation:
Given 25 kg 9 g + 24 kg 991 g =
As 25 kg 9 g = 25 X 1000 g + 9 g = 25000 g + 9 g = 25009 g,
24 kg 991 g = 24 X 1000 g + 991 g = 24000 g + 991 g = 24991 g,
25009 g
+24991 g
500,000 g
The smaller unit as 1 gram is equal to 1,000 milligrams,
So 500,000 g = 500,000 X 1000 = 500,000,000 milligrams,
Used a tape diagram to model the problem.
Solved using a simplifying strategy and wrote
my answer as a statement twenty five kilograms and 9 grams plus
twenty four kilograms nine hundred and ninety one grams is equal to
five lakhs grams or five hundred milligrams.
d. Express the answer in the smaller unit:
27 kg 650 g – 20 kg 990 g,
27 kg 650 g – 20 kg 990 g = 6 kg 660 g or 6,660 g or
6,660,000 milligrams,
Statement : Twenty seven kilogram six hundred fifty grams minus
twenty kilogram nine hundred ninety grams is equal to
six kilogram six sixty grams or six thousand six hundred
sixty grams or sixty six lakhs sixty thousand milligrams,
Explanation:
Given 27 kg 650 g – 20 kg 990 g =
As 27 kg 650 g = 27 X 1000 g + 650 g = 27000 g + 650 g = 27650 g,
20 kg 990 g = 20 X 1000 g + 990 g = 20000 g + 990 g = 20990 g,
27650 g
20990 g
6,660 g
The smaller unit as 1 gram is equal to 1,000 milligrams,
So 6,660 g = 6,660 X 1000 = 6,660,000 milligrams,
Used a tape diagram to model the problem.
Solved using a simplifying strategy and wrote
my answer as a statement Twenty seven kilogram
six hundred fifty grams minus twenty kilogram
nine hundred ninety grams is equal to
six kilogram six sixty grams or six thousand six hundred
sixty grams or sixty six lakhs sixty thousand milligrams.
e. Express the answer in mixed units:
14 kg 505 g – 4,288 g,
14 kg 505 g – 4,288 g = 10,217 g in mixed units is
10 kg 217 g,
Statement : Fourteen kilograms five hundred and five minus four thousand
and two hundred eighty eight equals to ten kilograms two
hundred and seventeen grams,
Explanation:
Given 14 kg 505 g – 4288 g =
As 14 kg 505 g = 14 X 1000 g + 505 g = 14000 g + 505 g = 14505 g,
14505 g
– 4288 g
10,217 g
The mixed unit 10,217 grams is equal to 10 kg 217 grams,
as 10217 g = 10217 ÷ 1000 kg = 10 kg 217 grams,
Used a tape diagram to model the problem.
Solved using a simplifying strategy and wrote
my answer as a statement fourteen kilograms five
hundred and five minus four thousand
and two hundred eighty eight equals to ten kilograms
two hundred and seventeen grams.
f. Express the answer in mixed units:
5 kg 658 g + 57,481 g
5 kg 658 g + 57,481 g = 63,139 g or 63 kg 139 g,
Statement : Five kilograms six hundred fifty eight grams plus
fifty seven four hundred eighty one grams is equal to
sixty three kilograms and one hundred thirty nine grams,
Explanation:
Given 5 kg 658 g + 57481 g =
As 5 kg 658 g = 5 X 1000 g + 658 g = 5000 g + 658 g = 5658 g,
5658 g
+57481 g
63,139 g
The mixed unit 63,139 grams is equal to 63 kg 139 grams,
as 63139 g = 631390 ÷ 1000 kg = 63 kg 139 grams,
Used a tape diagram to model the problem.
Solved using a simplifying strategy and wrote
my answer as a statement five kilograms six hundred
fifty eight grams plus fifty seven four hundred
eighty one grams is equal to sixty three kilograms and
one hundred thirty nine grams.
Question 4.
One package weighs 2 kilograms 485 grams.
Another package weighs 5 kilograms 959 grams.
What is the total weight of the two packages?
The total two packages weight is 8,444 grams or 8 kilograms 444 grams,
Explanation:
Given one package weighs 2 kilograms 485 grams.
Another package weighs 5 kilograms 959 grams.
The total weight of the two packages is
2 kilograms 485 grams + 5 kilograms 959 grams =
2 X 1000 + 485 = 2000 + 485 = 2485 g
5 X 1000 + 959 = 5000 + 959 = 5959 g
2485 g
5959 g
8,444 g
8,444 g = 8,444 ÷ 1000 = 8 kilograms 444 grams,
Therefore, the total two packages weight is 8,444 grams or
8 kilograms 444 grams.
Question 5.
Together, a pineapple and a watermelon weigh
6 kilograms 230 grams. If the pineapple weighs
1 kilogram 255 grams, how much does the watermelon weigh?
The watermelon weigh’s 4975 grams or 4 kilograms 975 grams,
Explanation:
Given together, a pineapple and a watermelon weigh
6 kilograms 230 grams. If the pineapple weighs
1 kilogram 255 grams, so the watermelon weigh’s
6 kilograms 230 grams – 1 kilogram 255 grams =
6 kilograms 230 grams = 6 X 1000 g + 230 g = 6230 g,
1 kilogram 255 grams = 1 X 1000 g + 255 g = 1255 g,
Now 6230 g – 1255 g =
6230 g
1255 g
4975 g
Therefore, The watermelon weigh’s 4975 grams or
4975 g = 4975 ÷ 1000 = 4 kilograms 975 grams.
Question 6.
Javier’s dog weighs 3,902 grams more than Bradley’s dog.
Bradley’s dog weighs 24 kilograms 175 grams.
How much does Javier’s dog weigh?
Javier’s dog weigh’s 28,077 grams or 28 kilograms 77 grams,
Explanation:
Given Javier’s dog weighs 3,902 grams more than Bradley’s dog.
Bradley’s dog weighs 24 kilograms 175 grams.
So Javier’s dog weigh’s 24 kg 175 g + 3902 g =
24 kg 175g = 24 X 1000 g + 175 g = 24175 g
Now 24175 g + 3902 g =
24175 g
+3902 g
28077 g
Therefore, Javier’s dog weigh’s 28,077 grams or
28,077 ÷ 1000 = 28 kilograms 77 grams.
Question 7.
The table to the right shows the weight of three
Grade 4 students. How much heavier is Isabel than
the lightest student?
Student 
Weight 
Isabel 
35 kg 
Irene 
29 kg 38 g 
Sue 
29,238 g 
5762 g or 5 kg 762 g heavier is Isabel than the lightest student Sue,
Explanation:
Given the weight of three Grade 4 students, From it
Isabel weight is 35 kg and the lightest student is Sue
29,238 g, So heavier is Isabel than the lightest student is
35 kg – 29,238 g = 35 X 1000 g – 29,238 g =
35,000 g – 29,238 g =
35,000 g
29,238 g
5,762 g
5,762 g = 5762 ÷ 1000 = 5 kilogram 762 g,
Therefore, 5762 g or 5 kg 762 g heavier is Isabel
than the lightest student Sue.
Eureka Math Grade 4 Module 2 Lesson 2 Exit Ticket Answer Key
Question 1.
Convert the measurements.
a. 21 kg 415 g = _21,415_ g
b. 2 kg 91 g = __2,091__ g
c. 87 kg 17 g = ___87,017_ g
d. _96_ kg _20__ g = 96,020 g
Use a tape diagram to model the following problem.
Solve using a simplifying strategy or an algorithm and
write your answer as a statement.
a. 21 kg 415 g = 21,415 g,
Statement : twenty one kilograms 415 grams is equal to
twenty one thousand four hundred fifteen grams,
Explanation:
Given to convert 21 kg 415 g,
as 1 kg = 10^{3 }g= 1000 g so 21 kg 415 g =
21 X 1000 g + 415 g = 21000 g + 415 g = 21415 g,
Used a tape diagram to model the following problem,
Solved using a simplifying strategy and wrote my answer
as a statement twenty one kilograms 415 grams is equal to
twenty one thousand four hundred fifteen grams.
b. 2 kg 91 g = 2,091 g,
Statement : Two kilograms 91 grams is equal to
two thousand and ninety one grams,
Explanation:
Given to convert 2 kg 91 g,
as 1 kg = 10^{3 }g= 1000 g so 2 kg 91 g =
2 X 1000 g + 91 g = 2000 g + 91 g = 2091 g,
Used a tape diagram to model the following problem,
Solved using a simplifying strategy and wrote my answer
as a statement two kilograms 91 grams is equal to
two thousand ninety one grams.
c. 87 kg 17 g = 87,017 g,
Statement : Eighty seven kilograms 17 grams is equal to
eighty seven thousand and seventeen grams,
Explanation:
Given to convert 87 kg 17 g,
as 1 kg = 10^{3 }g= 1000 g so 87 kg 17 g =
87 X 1000 g + 17 g = 87000 g + 17 g = 87,017 g,
Used a tape diagram to model the following problem,
Solved using a simplifying strategy and wrote my answer
as a statement eighty seven kilograms 17 grams is equal to
eighty seven thousand and seventeen grams.
d. 96 kg 20 g = 96,020 g,
Statement : Ninety six kilograms twenty grams is equal to
ninety six thousand and twenty grams,
Explanation:
Given to convert 96,020 g,
as 1 g = 1 ÷ 10^{3 }kg so 96,020 g =
96000 ÷ 1000 g + 20 g = 96 kg + 20 g = 96,020 g,
Used a tape diagram to model the following problem,
Solved using a simplifying strategy and wrote my answer
as a statement ninety six kilograms twenty grams is equal
to ninety six thousand and twenty grams.
Question 2.
The table to the right shows the weight of three dogs. How much more does the Great Dane weigh than the Chihuahua?
Dog 
Weight 
Great Dane 
59 kg 
Golden Retriever 
32 kg 48 g 
Chihuahua 
1,329 g 
The Great Dane weigh’s 57 kg 671 g or 57,671 g more than the Chihuahua,
Explanation:
Given the table to the right shows the weight of three dogs.
More the Great Dane weigh than the Chihuahua is
59 kg 1,329 g = 59 X 1000 g = 59000 g – 1329 g =
57,671 g or 57,671 g ÷ 1000 = 57 kg 671 g,
Therefore, the Great Dane weigh’s 57 kg 671 g or 57,671 g
more than the Chihuahua.
Eureka Math Grade 4 Module 2 Lesson 2 Homework Answer Key
Question 1.
Complete the conversion table.
Mass 

kg 
g 
1 
1,000 
6 
6,000 
8 
8,000 
15 
15000 
24 
24,000 
550 
550,000 
Explanation:
Converted the conversion table as shown above as
We know 1 kg = 10^{3 }or 1000 g,
So 1 kg = 1,000 g.
6 kg = 6,000 g as
6 kg = 6 X 10^{3} g = 6 X 1000g = 6,000 g.
8 kg = 8,000 g as
8 kg = 8 X 10^{3 }g = 8 X 1000 = 8,000 g.
15000 g = 15,000 kg ÷ 10^{3 }g = 15 kg,
So 15 kg = 15,000 g.
24 kg = 24,000 g as
24 kg = 24 X 10^{3 }g = 24 X 1000 g = 24,000 g
550 kg = 550,000 g as
550 kg = 550 X 10^{3 }g = 550 X 1000 g = 550,000 g.
Question 2.
Convert the measurements.
a. 2 kg 700 g = ____2,700_______ g
b. 5 kg 945 g = ______5,945_____ g
c. 29 kg 58 g = ______29,058____ g
d. 31 kg 3 g = _____31,003________ g
e. 66,597 g = __66___ kg __597_____ g
f. 270 kg 41 g = _____270,041_______ g
a. 2 kg 700 g = 1500 g
Explanation:
2 kg 700 g as 1 kg = 10^{3 }g= 1000 g,
2 X 1000 g + 700 g = 2700 g.
b. 5 kg 945 g = 5945 g,
Explanation:
5 kg 945 g as 1 kg = 10^{3 }g= 1000 g,
5 X 1000 g + 945 g= 5000 g + 945 g= 5945 g.
c. 29 kg 58 g = 29,058 g,
Explanation:
29 kg 58 g as 1 kg = 10^{3 }g= 1000 g,
29 X 1000 g + 84 g = 29000 g + 58 g = 29,058 g.
d. 31 kg 3 g = 31,003 g,
Explanation:
31 kg 3 g as 1 kg = 10^{3 }g= 1000 g,
31 X 1000 g + 3 g = 31000 g + 3 g = 31,003 g.
e. 66,597 g= 66 kg 597 g,
Explanation:
As 1000 g = 1 kg,
So 66,597 g =66,597 kg ÷ 1000 g = 66 kg 597 g.
f. 270 kg 41 g = 270,041 g
Explanation:
270 kg 41 g as 1 kg = 10^{3 }g= 1000 g,
270 X 1000 g + 41 g = 270000 g + 41 g = 270,041 g.
Question 3.
Solve.
a. 370 g + 80 g
b. 5 kg – 730 g
c. Express the answer in the smaller unit:
27 kg 547 g + 694 g
d. Express the answer in the smaller unit:
16 kg + 2,800 g
e. Express the answer in mixed units:
4 kg 229 g – 355 g
f. Express the answer in mixed units:
70 kg 101 g – 17 kg 862 g
Use a tape diagram to model each problem. Solve using a simplifying strategy or an algorithm, and write your answer as a statement.
a. 370 g + 80 g =
370 g + 80 g = 450 g,
Statement : Three hundred seventy grams plus
eighty grams is equal to four hundred fifty grams.
Explanation:
Given 370 g + 80 g =
370 g
+80 g
450 g
Used a tape diagram to model the problem.
Solved using a simplifying strategy and wrote
my answer as a statement three hundred seventy grams plus
eighty grams is equal to four hundred fifty grams.
b. 5 kg – 730 g =
5 kg – 730 g = 4,270 g,
Statement : Five kilograms minus seven hundred
thirty grams is equal to four thousand two hundred seventy grams,
Explanation:
Given 5 kg – 730 g =
As 5 kg = 5 X 1000 g = 5000 g,
5000 g
– 730 g
4,270 g
Used a tape diagram to model the problem.
Solved using a simplifying strategy and wrote
my answer as a statement five kilograms minus seven hundred
thirty grams is equal to four thousand two hundred seventy grams.
c. Express the answer in the smaller unit:
27 kg 547 g + 694 g
27 kg 57 g + 694 g = 28 kg 241 g or 28,241 g or
28,241,000 milligrams,
Statement : twenty seven kilogram fifty seven grams plus
six hundred ninety four is equal to twenty eight kilograms
two hundred forty one grams or Twenty eight hundred two lakh
forty one thousand milligrams,
Explanation:
Given 27 kg 547 g + 694 g =
As 27 kg 547 g = 27 X 1000 g + 547 g = 27000 g + 547 g = 27,547 g,
27547 g
+694 g
28,241 g
The smaller unit as 1 gram is equal to 1,000 milligrams,
So 28,241 g = 28,241 X 1000 = 28,241,000 milligrams,
Used a tape diagram to model the problem.
Solved using a simplifying strategy and wrote
my answer as a statement twenty seven kilogram fifty seven grams plus
six hundred ninety four is equal to twenty eight kilograms
two hundred forty one grams or twenty eight hundred two lakh
forty one thousand milligrams.
d. Express the answer in the smaller unit:
16 kg + 2,800 g
16 kg + 2800 g = 18 kg 800 g or 18,800 g or
18,800,000 milligrams,
Statement : sixteen kilogram plus two thousand eight hundred grams
twenty kilogram nine hundred ninety grams is equal to
eighteen kilogram eight hundred grams or eighteen thousand eight hundred grams or eighteen hundred eight lakh milligrams,
Explanation:
Given 16 kg + 2800 g =
As 16 kg = 16 X 1000 g = 16000 g = 16,000 g,
16000 g
+2800 g
18,800 g
The smaller unit as 1 gram is equal to 1,000 milligrams,
So 18,800 g = 18,800 X 1000 = 18,800,000 milligrams,
Used a tape diagram to model the problem.
Solved using a simplifying strategy and wrote
my answer as a statement sixteen kilogram plus two thousand eight hundred grams twenty kilogram nine hundred ninety grams is equal to
eighteen kilogram eight hundred grams or eighteen thousand eight hundred grams or eighteen hundred eight lakh milligrams.
e. Express the answer in mixed units:
4 kg 229 g – 355 g,
4 kg 229 g – 355 g = 3,874 g in mixed units is 3 kg 874 g,
Statement : four kilograms two hundred twenty nine minus three
hundred fifty five grams equals to three kilograms eight
hundred and seventy four grams,
Explanation:
Given 4 kg 229 g – 355 g =
As 4 kg 229 g = 4 X 1000 g + 229 = 4000 g + 229 g = 4,229 g,
4229 g
– 355 g
3,874 g
The mixed unit 3,874 grams is equal to 3 kg 874 grams,
as 3874 g = 3874 ÷ 1000 kg = 3 kg 874 grams,
Used a tape diagram to model the problem.
Solved using a simplifying strategy and wrote
my answer as a statement four kilograms two hundred
twenty nine minus three hundred fifty five grams equals
to three kilograms eight hundred and seventy four grams.
f. Express the answer in mixed units:
70 kg 101 g – 17 kg 862 g
70 kg 101 g – 17 kg 862 g = 52,239 g in mixed units is 52 kg 239 g,
Statement : seventy kilograms one hundred one gram minus
seventeen kilograms eight hundred sixty two grams is equal to
fifty two thousand two hundred thirty nine grams or
fifty two kilograms two hundred thirty nine grams,
Explanation:
Given 70 kg 101 g – 17 kg 862 g =
70 kg 101 g = 70 X 1000 g + 101 g = 70000 g + 101 g = 70,101 g,
17 kg 862 g = 17 X 1000 g + 862 g = 17000 g + 862 g = 17,862 g,
70101 g
– 17862 g
52,239 g
The mixed unit 52,239 grams is equal to 52 kg 239 grams,
as 52,239 g = 52,239 ÷ 1000 = 52 kg 239 grams,
Used a tape diagram to model the problem.
Solved using a simplifying strategy and wrote
my answer as a statement seventy kilograms one hundred
one gram minus seventeen kilograms eight hundred sixty
two grams is equal to fifty two thousand two hundred
thirty nine grams or fifty two kilograms two hundred
thirty nine grams.
Question 4.
One suitcase weighs 23 kilograms 696 grams.
Another suitcase weighs 25 kilograms 528 grams.
What is the total weight of the two suitcases?
The total weight of the two suitcases is 49 kilograms 224 grams or
49,224 grams,
Explanation:
Given one suitcase weighs 23 kilograms 696 grams and
another suitcase weighs 25 kilograms 528 grams.
The total weight of the two suitcases is
23 kg 696 g + 25 kg + 528 g =
As 1 Kg = 1000 g, so 23 kg 696 g =
23 X 1000 g + 696 g = 23,696 g and
25 kg 528 g = 25 X 1000 g + 528 g = 25,528 g,
23,696 g
+ 25,528 g
49,224 g or 49,224 g ÷ 1000 = 49 kg 224 g,
So, The total weight of the two suitcases is 49 kilograms 224 grams
or 49,224 grams.
Question 5.
A bag of potatoes and a bag of onions combined
weigh 11 kilograms 15 grams. If the bag of potatoes
weighs 7 kilograms 300 grams, how much does
the bag of onions weigh?
The bag of onions weigh’s 3,715 grams or 3 kilograms 715 grams,
Explanation:
Given a bag of potatoes and a bag of onions combined
weigh 11 kilograms 15 grams. If the bag of potatoes
weighs 7 kilograms 300 grams, So the bag of onions weigh
11 kg 15 g – 7 kg 300 g =
as 1 Kg = 1000 g, 11 kg 15 g = 11 X 1000 g + 15 g =
11,000 g + 15 g = 11,015 g and
7 kg 300 g = 7 X 1000 g + 300 g =
7000 g + 300 g = 7,300 g, Now
11,015 g
7,300 g
3,715 g or 3,715 g ÷ 1000 = 3 kg 715 g ,
Therefore, the bag of onions weigh’s 3,715 grams
or 3 kilograms 715 grams.
Question 6.
The table to the right shows the weight of three dogs.
What is the difference in weight between the heaviest
and lightest dog?
Dog 
Weight 
Lassie 
21 kg 249 g 
Riley 
23 kg 128 g 
Fido 
21,268 g 
The difference in weight between the heaviest
and lightest dog is 1,879 grams or 1 kilogram 879 grams,
Explanation:
Given the table to the right shows the weight of three dogs.
More the heaviest dog among three is
Riley 23 kg 128 g weigh and the lightest dog among the
three is Lassie 21 kg 249 g, So now the difference in
weight between the heaviest and lightest dog is
23 kg 128 g – 21 kg 249 g =
So 23 X 1000 g + 128 g = 23,128 g and
21 kg 249 g = 21 X 100 + 249 g = 21,249 g now
23,128 g
21,249 g
1,879 g or 1,879 ÷ 1000 = 1 kg 879 g,
Therefore, the difference in weight between the heaviest
and lightest dog is 1,879 grams or 1 kilogram 879 grams.