## Engage NY Eureka Math 4th Grade Module 2 Lesson 4 Answer Key

### Eureka Math Grade 4 Module 2 Lesson 4 Pattern Sheet Answer Key

Write in meters and centimeters

Question 1.
3 m + 1 m = 4 m 0 cm,

Explanation:
Given 3 m + 1 m adding 3 m to 1 m we get
4 m and 0 cm as
3 m 0 cm
+1 m 0 cm
4 m 0 cm

Question 2.
4 m + 2 m = 6 m 0 cm,

Explanation:
Given 4 m + 2 m adding 4 m to 2 m we get
6 m and 0 cm as
4 m 0 cm
+2 m 0 cm
6 m 0 cm

Question 3.
2 m + 3 m = 5 m 0 cm,

Explanation:
Given 2 m + 3 m adding 2 m to 3 m we get
5 m and 0 cm as
2 m 0 cm
+3 m 0 cm
5 m 0 cm

Question 4.
5 m + 4 m = 9 m 0 cm,

Explanation:
Given 5 m + 4 m adding 5 m to 4 m we get
9 m and 0 cm as
5 m 0 cm
+4 m 0 cm
9 m 0 cm

Question 5.
2 m + 2 m = 4 m 0 cm,

Explanation:
Given 2 m + 2 m adding 2 m to 2 m we get
4 m and 0 cm as
2 m 0 cm
+2 m 0 cm
4 m 0 cm

Question 6.
3 m + 3 m = 6 m 0 cm,

Explanation:
Given 3 m + 3 m adding 3 m to 3 m we get
6 m and 0 cm as
3 m 0 cm
+3 m 0 cm
6 m 0 cm

Question 7.
4 m + 4 m = 8 m 0 cm,

Explanation:
Given 4 m + 4 m adding 4 m to 4 m we get
8 m and 0 cm as
4 m 0 cm
+ 4 m 0 cm
8 m 0 cm

Question 8.
5 m + 5 m = 10 m  0 cm,

Explanation:
Given 5 m + 5 m adding 5 m to 5 m we get
10 m and 0 cm as
5 m 0 cm
+5 m 0 cm
10 m 0 cm

Question 9.
5 m 7 cm + 1 m = 6 m 7 cm,

Explanation:
Given 5 m  7 cm + 1 m adding 5 m  7 cm to 1 m we get
6 m and 7 cm as
5 m 7 cm
+1 m 0 cm
6 m 7 cm

Question 10.
6 m 7 cm + 1 m = 7 m 7 cm,

Explanation:
Given 6 m 7 cm + 1 m adding 6 m 7 cm to 1 m we get
7 m and 7 cm as
6 m 7 cm
+1 m 0 cm
7 m 7 cm

Question 11.
7 m 7 cm + 1 m = 8 m 7 cm,

Explanation:
Given 7 m 7 cm + 1 m adding 7 m 7 cm to 1 m we get
8 m and 7 cm as
7 m 7 cm
+1 m 0 cm
8 m 7 cm

Question 12.
9 m 7 cm + 1 m = 10 m 7 cm,

Explanation:
Given 9 m  7 cm + 1 m adding 9 m 7 cm to 1 m we get
10 m and 7 cm as
9 m 7 cm
+1 m 0 cm
10 m 7 cm

Question 13.
9 m 7 cm + 1 cm = 9 m 8 cm,

Explanation:
Given 9 m  7 cm + 1 cm adding 9 m 7 cm to 1 cm we get
9 m and 8 cm as
9 m 7 cm
+0 m 1 cm
9 m 8 cm

Question 14.
5 m 7 cm + 1 cm = 5 m 8 cm,

Explanation:
Given 5 m  7 cm + 1 cm adding 5 m 7 cm to 1 cm we get
5 m and 8 cm as
5 m 7 cm
+0 m 1 cm
5 m 8 cm

Question 15.
3 m 7 cm + 1 cm = 3 m 8 cm,

Explanation:
Given 3 m 7 cm + 1 cm adding 3 m 7 cm to 1 cm we get
3 m and 8 cm as
3 m 7 cm
+0 m 1 cm
3 m 8 cm

Question 16.
3 m 7 cm + 3 cm = 3 m 10 cm,

Explanation:
Given 3 m  7 cm + 3 cm adding 3 m 7 cm to 3 cm we get
3 m and 10 cm as
3 m 7 cm
+0 m 3 cm
3 m 10 cm

Question 17.
6 m 70 cm + 10 cm = 6 m 80 cm,

Explanation:
Given 6 m  70 cm + 10 cm adding 6 m 70 cm to 10 cm we get
6 m and 80 cm as
6 m 70 cm
+0 m 10 cm
6 m 80 cm

Question 18.
6 m 80 cm + 10 cm = 6 m 90 cm,

Explanation:
Given 6 m  80 cm + 10 cm adding 6 m 80 cm to 10 cm we get
6 m and 90 cm as
6 m 80 cm
+0 m 10 cm
6 m 90 cm

Question 19.
6 m 90 cm + 10 cm = 7 m 0 cm or 6 m 100 cm,

Explanation:
Given 6 m  90 cm + 10 cm adding 6 m 90 cm to 10 cm we get
7 m and 0 cm  or 6 m 100 cm as
6 m 90 cm
+0 m 10 cm
6 m 100 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
so 6 m + 100 cm ÷ 100 = 6 m+ 1 m = 7 m 0 cm.

Question 20.
6 m 90 cm + 20 cm = 7 m 10 cm,

Explanation:
Given 6 m  90 cm + 10 cm adding 6 m 90 cm to 20 cm we get
7 m and 10 cm  or 7 m 10 cm as
6 m 90 cm
+0 m 20 cm
6 m 110 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
so 6 m + 110 cm ÷ 100 = 6 m+ 1 m + 10 cm = 7 m 10 cm.

Question 21.
6 m 90 cm + 30 cm = 6 m 120 cm or 7 m 20 cm,

Explanation:
Given 6 m  90 cm + 30 cm adding 6 m 90 cm to 30 cm we get
7 m and 20 cm  or 6 m 120 cm as
6 m 90 cm
+0 m 30 cm
6 m 120 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
so 6 m + 120 cm ÷ 100 = 6 m+ 1 m + 20 cm = 7 m 20 cm.

Question 22.
6 m 90 cm + 60 cm =  6 m 150 cm or 7 m 50 cm,

Explanation:
Given 6 m  90 cm + 60 cm adding 6 m 90 cm to 60 cm we get
7 m and 50 cm  or 7 m 150 cm as
6 m 90 cm
+0 m 60 cm
6 m 150 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
so 6 m + 150 cm ÷ 100 = 6 m+ 1 m + 50 cm = 7 m 50 cm.

Question 23.
3 m 10 cm + 1 m 1 cm = 4 m 11 cm,

Explanation:
Given 3 m 10 cm + 1 m 1 cm adding 3 m 10 cm to 1 m 1 cm we get
4 m and 11 cm as
3 m 10 cm
+1 m 1 cm
4 m 11 cm

So, 3 m 10 cm + 1 m 1 cm = 4 m 11 cm.

Question 24.
3 m 10 cm + 2 m 2cm = 5 m 12 cm,

Explanation:
Given 3 m 10 cm + 2 m 2 cm adding 3 m 10 cm to 2 m 2 cm
we get 5 m and 12 cm as
3 m 10 cm
+2 m 2 cm
5 m 12 cm

So, 3 m 10 cm + 2 m 2 cm = 5 m 12 cm.

Question 25.
3 m 10 cm + 3 m 3 cm = 6 m 13 cm,

Explanation:
Given 3 m 10 cm + 3 m 3 cm adding 3 m 10 cm to 3 m 3 cm we get
6 m and 13 cm as
3 m 10 cm
+3 m 3 cm
6 m 13 cm

So, 3 m 10 cm + 3 m 3 cm = 6 m 13 cm.

Question 26.
3 m 20 cm + 3 m 3 cm = 6 m 23 cm,

Explanation:
Given 3 m 20 cm + 3 m 3 cm adding 3 m 20 cm to 3 m 3 cm we get
6 m and 23 cm as
3 m 20 cm
+3 m 3 cm
6 m 23 cm

So, 3 m 20 cm + 3 m 3 cm = 6 m 23 cm.

Question 27.
6 m 30 cm + 2 m 20 cm = 8 m 50 cm,

Explanation:
Given 6 m 30 cm + 2 m 20 cm adding 6 m 30 cm to 2 m 20 cm we get
8 m and 50 cm as
6 m 30 cm
+2 m 20 cm
8 m 50 cm

So, 6 m 30 cm + 2 m 20 cm = 8 m 50 cm.

Question 28.
8 m 30 cm + 2 m 20 cm =  10 m 50 cm,

Explanation:
Given 8 m 30 cm + 2 m 20 cm adding 8 m 30 cm to 2 m 20 cm we get
10 m and 50 cm as
8 m 30 cm
+2 m 20 cm
10 m 50 cm

So, 8 m 30 cm + 2 m 20 cm = 10 m 50 cm.

Question 29.
6 m 50 cm + 2 m 25 cm = 8 m 75 cm,

Explanation:
Given 6 m 50 cm + 2 m 25 cm adding 6 m 50 cm to 2 m 25 cm
we get 8 m and 75 cm as
6 m 50 cm
+2 m 25 cm
8 m 75 cm

So, 6 m 50 cm + 2 m 25 cm = 8 m 75 cm.

Question 30.
6 m 25 cm + 2 m 25 cm = 8 m 50 cm,

Explanation:
Given 6 m 25 cm + 2 m 25 cm adding 6 m 25 cm to 2 m 25 cm
we get 8 m and 50 cm as
6 m 25 cm
+2 m 25 cm
8 m 50 cm

So, 6 m 25 cm + 2 m 25 cm = 8 m 50 cm.

Question 31.
4 m 70 cm + 1 m 10 cm = 5 m 80 cm,

Explanation:
Given 4 m 70 cm + 1 m 10 cm adding 4 m 70 cm to 1 m 10 cm
we get 5 m and 80 cm as
4 m 70 cm
+1 m 10 cm
5 m 80 cm

So, 4 m 70 cm + 1 m 10 cm = 5 m 80 cm.

Question 32.
4 m 80 cm + 1 m 10 cm = 5 m 90 cm,

Explanation:
Given 4 m 80 cm + 1 m 10 cm adding 4 m 80 cm to 1 m 10 cm
we get 5 m and 90 cm as
4 m 80 cm
+1 m 10 cm
5 m 90 cm

So, 4 m 80 cm + 1 m 10 cm = 5 m 90 cm.

Question 33.
4 m 90 cm + 1 m 10 cm =  5 m 100 cm or 6 m 0 cm,

Explanation:
Given 4 m 90 cm + 1 m 10 cm adding 4 m 90 cm to 1 m 10 cm
we get 5 m and 100 cm or 6 m 0 cm as
4 m 90 cm
+1 m 10 cm
5 m 100 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
5 m + 100 cm ÷ 100 = 6 m 0 cm,
So, 4 m 90 cm + 1 m 10 cm = 5 m 100 cm or  6 m 0 cm.

Question 34.
4 m 90 cm + 1 m 20 cm = 5 m 110 cm or 6 m 10 cm,

Explanation:
Given 4 m 90 cm + 1 m 20 cm adding 4 m 90 cm to 1 m 20 cm
we get 5 m and 110 cm or 6 m 10 cm as
4 m 90 cm
+1 m 20 cm
5 m 110 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
5 m + 110 cm ÷ 100 = 6 m 10 cm,
So, 4 m 90 cm + 1 m 20 cm = 5 m 110 cm or  6 m 10 cm.

Question 35.
4 m 90 cm + 1 m 60 cm = 5 m 150 cm or 6 m 50 cm,

Explanation:
Given 4 m 90 cm + 1 m 60 cm adding 5 m 150 cm to 6 m 50 cm
we get 5 m and 150 cm or 6 m 50 cm as
4 m 90 cm
+1 m 60 cm
5 m 150 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
5 m + 150 cm ÷ 100 = 6 m 50 cm,
So, 4 m 90 cm + 1 m 60 cm = 5 m 150 cm or  6 m 50 cm.

Question 36.
5 m 75 cm + 2 m 25 cm = 7 m 100 cm, 8 m 0 cm,

Explanation:
Given 5 m 75 cm + 2 m 25 cm adding 7 m 100 cm to 8 m 0 cm
we get 7 m and 100 cm or 8 m 0 cm as
5 m 75 cm
+2 m 25 cm
7 m 100 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
7 m + 100 cm ÷ 100 = 8 m 0 cm,
So, 5 m 75 cm + 2 m 25 cm = 7 m 100 cm or  8 m 0 cm.

Question 37.
5 m 75 cm + 2 m 50 cm = 7 m 125 cm or 8 m 25 cm,

Explanation:
Given 5 m 75 cm + 2 m 50 cm adding 5 m 75 cm to 2 m 50 cm
we get 7 m and 125 cm or 8 m 25 cm as
5 m 75 cm
+2 m 50 cm
7 m 125 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
7 m + 125 cm ÷ 100 = 8 m 25 cm,
So, 5 m 75 cm + 2 m 50 cm = 7 m 125 cm or  8 m 25 cm.

Question 38.
4 m 90 cm + 3 m 50 cm = 7 m 140 cm or 8 m 40 cm,

Explanation:
Given 4 m 90 cm + 3 m 50 cm adding 7 m 140 cm to 8 m 40 cm
we get 7 m and 140 cm or 8 m 40 cm as
4 m 90 cm
+3 m 50 cm
7 m 140 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
7 m + 140 cm ÷ 100 = 8 m 40 cm,
So, 4 m 90 cm + 3 m 50 cm = 7 m 140 cm or 8 m 40 cm.

Question 39.
5 m 95 cm + 3 m 25 cm = 8 m 120 cm or 9 m 20 cm,

Explanation:
Given 5 m 95 cm + 3 m 25 cm adding 5 m 95 cm to 3 m 25 cm
we get 8 m and 120 cm or 9 m 20 cm as
5 m 95 cm
+3 m 25 cm
8 m 120 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
8 m + 120 cm ÷ 100 = 9 m 20 cm,
So, 5 m 95 cm + 3 m 25 cm = 8 m 120 cm or  9 m 20 cm.

Question 40.
4 m 85 cm + 3 m 25 cm = 7 m 110 cm or 8 m 10 cm,

Explanation:
Given 4 m 85 cm + 3 m 25 cm adding 4 m 85 cm to 3 m 25 cm
we get 7 m and 110 cm or 8 m 10 cm as
4 m 85 cm
+3 m 25 cm
7 m 110 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
7 m + 110 cm ÷ 100 = 8 m 10 cm,
So, 4 m 85 cm + 3 m 25 cm = 7 m 110 cm or 8 m 10 cm.

Question 41.
5 m 85 cm + 3 m 45 cm = 8 m 130 cm or 9 m 30 cm,

Explanation:
Given 5 m 85 cm + 3 m 45 cm adding 5 m 85 cm to 3 m 45 cm
we get 8 m and 130 cm or 9 m 30 cm as
5 m 85 cm
+3 m 45 cm
8 m 130 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
8 m + 130 cm ÷ 100 = 9 m 30 cm,
So, 5 m 85 cm + 3 m 45 cm = 8 m 130 cm or 9 m 30 cm.

Question 42.
4 m 87 cm + 3 m 76 cm = 7 m 163 cm or 8 m 63 cm,

Explanation:
Given 4 m 87 cm + 3 m 76 cm adding 4 m 87 cm to 3 m 76 cm
we get 7 m and 163 cm or 8 m 63 cm as
4 m 87 cm
+3 m 76 cm
7 m 163 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
7 m + 163 cm ÷ 100 = 8 m 63 cm,
So, 4 m 87 cm + 3 m 76 cm = 7 m 163 cm or 8 m 63 cm.

Question 43.
6 m 36 cm + 4 m 67 cm = 10 m 103 cm or 11 m 3 cm,

Explanation:
Given 6 m 36 cm + 4 m 67 cm adding 6 m 36 cm to 4 m 67 cm
we get 10 m and 103 cm or 11 m 3 cm as
6 m 36 cm
+4 m 67 cm
10 m 103 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
10 m + 103 cm ÷ 100 = 11 m 3 cm,
So, 6 m 36 cm + 4 m 67 cm = 10 m 103 cm or 11 m 3 cm.

Question 44.
9 m 74 cm + 8 m 48 cm = 17 m 122 cm or 18 m 22 cm,

Explanation:
Given 9 m 74 cm + 8 m 48 cm adding 9 m 74 cm to 8 m 48 cm
we get 17 m and 122 cm or 18 m 22 cm as
9 m 74 cm
+8 m 48 cm
17 m 122 cm
or we know 1 meter is equal to 100 cm
17 m + 122 cm ÷ 100 = 18 m 22 cm,
So, 9 m 74 cm + 8 m 48 cm = 17 m 122 cm or 18 m 22 cm.

### Eureka Math Grade 4 Module 2 Lesson 4 Problem Set Answer Key

Question 1.
Complete the table.

 Smaller Unit Larger Unit How Many Times as Large as? one hundred 100 centimeter meter 100 one thousand 1,000 gram kilogram 1,000 meter kilometer 1,000 milliliter liter 1,000 centimeter kilometer 100,000

Explanation:
Completed the table as shown above as
smaller unit one is 100 times than larger unit hundred,
1 X 100 = hundred,
smaller unit centimeter is 100 times than larger unit meter,
1 centimeter X 100 = 1 meter,
smaller unit one is 1,000 times than larger unit thousand,
1 X 1,000 = 1 thousand,
smaller unit gram is 1,000 times than larger unit kilogram,
1 gram X 1,000 = 1 kilogram,
smaller unit meter is 1,000 times than larger unit kilometer,
1 meter X 1,000 = 1 kilometer,
smaller unit milliliter is 1,000 times than larger unit liter,
1 milliliter X 1,000 = 1 liter,
smaller unit centimeter is 100,000 times than larger unit kilometer,
1 centimeter X 100,000 = 1 kilometer.

Question 2.
Fill in the units in word form.
a. 429 is 4 hundreds 29 _ones__
b. 429 cm is 4 _meter_ 29 centimeter.
c. 2,456 is 2 _thousand_ 456 ones.
d. 2,456 m is 2 _kilometer_ 456 meter.
e. 13,709 is 13 _thousand_ 709 ones.
f. 13,709 g is 13 kilogram 709 _gram_

a. 429 is 4 hundred 29 ones,

Explanation:
Units in word form for 429 = 4 X 100 + 29 X 1 = 4 hundred 29 ones,

b. 429 cm is 4 meter 29 centimeter,

Explanation:
Units in word form for 429 cm as 1 meter is equal to 100 cm
so 4 x 100 cm + 29 cm = 4 meter 29 centimeter.

c. 2,456 is 2 thousand 456 ones,

Explanation:
Units in word form for 2,456 = 2 X 1000 + 456 X 1 =
2 thousand 456 ones.

d. 2,456 m is 2 kilometer 456 meter,

Explanation:
Units in word form for 2,456 m is 2 X 1000 m + 456 m =
2 kilometer 456 meter.

e. 13,709 is 13 thousand 709 ones,

Explanation:
Units in word form for 13,709 = 13 X 1000 + 709 X 1 =
13 thousand 709 ones.

f. 13,709 g is 13 kilogram 709 gram,

Explanation:
Units in word form for 13,709 g is 13 X 1000 g + 709 g =
13 kilogram 709 gram.

Question 3.
Fill in the unknown number.
a. 456,829__ is 456 thousands 829 ones.
b. _456,829_ mL is 456 L 829 mL.

a. 456,829 is 456 thousands 829 ones,

Explanation:
Given 456 thousands 829 ones unknown number is
456 X 1,000 + 829 x 1 = 456,000 + 829 = 456,829.
Therefore, 456,829 is 456 thousands 829 ones.

b. 456,829 mL is 456 L 829 mL,

Explanation:
Given 456 L 829 mL unknow number in mL is
as 1 L = 1,000 mL so 456 X 1,000 mL + 829 mL =
456,000 mL + 829 mL = 456,829 mL.
Therefore, 456,829 mL is 456 L 829 mL.

Question 4.
Use words, equations, or pictures to show and
explain how metric units are like and unlike place value units.

They are like because one kilometer is one thousand times
more than one meter like one thousand is one thousand times
more than one.
They are different because metric units are for
measurement/volume/mass and place value units
are for counting/numbers.

The metric system is a system of measurement that uses the meter, liter, and gram as base units of length (distance), capacity (volume), and weight (mass) respectively.

To measure smaller or larger quantities, we use units derived from the metric units
The given figure shows the arrangement of the metric units, which are smaller or bigger than the base unit.The units to the right of the base unit are smaller than the base unit. As we move to the right, each unit is 10 times smaller or one-tenth of the unit to its left. So, a ‘deci’ means one-tenth of the base unit, ‘centi’ is one-tenth of ‘deci’ or one-hundredth of the base unit and ‘milli’ is one-tenth of ‘centi’ or one-thousandth of the base unit.The units to the left of the base unit are bigger than the base unit. As we move to the left, each unit is 10 times greater than the unit to its right. So, a ‘deca’ means ten times of the base unit, ‘hecto’ is ten times of ‘deca’ or hundred times of the base unit and ‘killo’ is ten times of ‘hecto’ or thousand times of the base unit.

 Kilo Hecto Deca Base Unit Deci Centi Milli 1000 100 10 1 1/10 1/100 1/1000

So, the units for length, weight (mass) and capacity(volume) in the metric system are:

Length: Millimeter (mm), Decimeter (dm), Centimeter (cm), Meter (m), and Kilometer (km) are used to measure how long or wide or tall an object is.

Examples include measuring the thickness or length of debit card, length of cloth, or distance between two cities.

 Kilometer (km) Hectometer (hm) Decameter (dam) Meter (m) Decimeter (dm) Centimeter (cm) Millimeter (mm) 1000 100 10 1 1/10 1/100 1/1000

Weight: Gram (g) and Kilogram(kg) are used to measure how heavy an object, using instruments.

Examples include measuring weight of fruits or, our own body weight.

 Kilogram (kg) Hectogram (hg) Decagram (dag) Gram (g) Decigram (dg) Centigram (cg) Milligram (mg) 1000 100 10 1 1/10 1/100 1/1000
Capacity: Milliliter (ml) and Liter (l) are used to measure how much quantity of liquid an object can hold.
Examples include measuring the amount of juice in a juice can, or amount of water of in a water tank.
 Kiloliter (kl) Hectoliter (hl) Decaliter (dal) Liter (l) Deciliter (dl) Centiliter (cl) Milliliter (ml) 1000 100 10 1 1/10 1/100 1/1000
Time: Second is the base unit for time. The other metric units of time are:

Metric Conversions: Meters, grams and liters are considered the base units of length, weight and volume, respectively.

We can multiply or divide for making metric conversions.
To convert a bigger unit to the smaller unit, we move left to write,
we multiple by 10. Moving right to left, from smaller unit to bigger,
we divide by 10.

Some examples of converting from one unit to another.Example 1: Convert 5 km to m.
As 1 km = 1000 m
Therefore, 5 km = 5 × 1000 = 5000 m,Example 2: Convert 250 kg to milligrams.
We know, 1 g = 1000 mg and 1 kg = 1000 g
So, we first convert the kg to g as:
1 kg = 1000 g
Therefore, 250 kg = 250 × 1000 g = 250,000 g
Now, converting g to mg:
1 g = 1000 mg, therefore: 250,000 g = 250,000 × 1000 mg =
250,000,000 mgExample 3: Convert 250 ml to liters.
1 liter = 1000 ml
Therefore, 450 ml = 450 ÷ 1000 = 0.45 literQuestion 5.

Compare using >, <, or =.
a. 893,503 mL 89 L 353 mL
b. 410 km 3 m 4,103 m
c. 5,339 m 533,900 cm

a. 893,503 mL > 89 L 353 mL,

Explanation:
Given 893,503 mL and  89 L 353 mL now as
89 L 353 mL = 89 X 1000 mL + 353 mL =
89,000 mL + 353 mL = 89,353 mL now
on comparing  893, 503 mL, 89,353 mL
893, 503 mL is greater than 89,353 mL so
893,503 mL > 89 L 353 mL.

b. 410 km 3 m > 4,103 m,

Explanation:
Given 410 km 3 m and  4,103 now as
410 km 3 m = 410 X 1000 m + 3 m =
410,000 m + 3 m = 410,003 m now
on comparing  410,003 m, 4,103 m
410,003 m is greater than 4,103 m so
410 km 3 m > 4,103 m.

c. 5,339 m = 533,900 cm,

Explanation:
Given 5,339 m and 533,900 now as
5,339 m = 5,339 X 100 cm = 533,900 cm now
on comparing  533,900 cm with 533,900 cm
both are equal so 5,339 m = 533,900 cm.

Question 6.
Place the following measurements on the number line:

Explanation:
Placed the given following measurements on the number line
as shown above,
2 km 415 m = 2 X 1000 m + 415 m = 2000 m + 415 m =
2,415 m so placed between 2,400 m and 2,450 m,
2,379 m placed in between 2,350 m and 2,400 m,
2 km 305 m = 2 X 1000 m + 305 m = 2000 m + 305 m =
2,305 m so placed in between 2,300 m and 2,350 m,
and 245,500 cm = 245,500 ÷ 100 = 2,455 m so
placed in between 2,450 m and 2,500 m.

Question 7.
Place the following measurements on the number line.

Explanation:
Placed the given following measurements on the number line
as shown above,
2 kg 900 g so placed between 2 kg and 3 kg,
3,500 g = 3 kg 500 g placed in between 3 kg and 4 kg,
1 kg 500 g so placed in between 1 kg and 2 kg,
2,900 g = 2 kg 900 g so placed in between 2 kg and 3 kg,
750 g placed in between 0 kg and 1 kg.

### Eureka Math Grade 4 Module 2 Lesson 4 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Fill in the unknown unit in word form.
a. 8,135 is 8 _thousand_ 135 ones.
b. 8,135 kg is 8 _kg_ 135 g.

a. 8,135 is 8 thousand 135 ones,

Explanation:
Given 8,135 unknown number is
8 X 1,000 + 135 x 1 = 8 thousand 135 ones
Therefore, 8,135 is 8 thousand 135 ones.

b. 8,135 kg is 8 _kg_ 135 g,

Explanation:
Given 8,135 kg unknow number in mL is
as 1 kg = 1,000 g so 8 X 1,000 g + 135 g =
8 kg + 135 g = 8 kg 135 g,
Therefore,8,135 kg = 8 kg 135 g.

Question 2.
__ mL is equal to 342 L 645 mL.
342,645 mL is equal to 342 L 645 mL,

Explanation:
Given __ mL is equal to 342 L 645 mL unknown number in mL is
342 X 1000 mL + 645 mL = 342000 mL + 645 mL = 342,000 mL,
Therefore, 342,645 mL is equal to 342 L 645 mL.

Question 3.
Compare using >, <, or =.
a. 23 km 40 m 2,340 m
b. 13,798 mL 137 L 980 mL
c. 5,607 m 560,701 cm

a. 23 km 40 m > 2,340 m,

Explanation:
Given 23 km 40 m, 2,340 m as
23 km 40 m = 23 X 1000 m + 40 m =
23,000 m + 40 m = 23,040 m now
on comparing  23,040 m, 2,340 m
23,040 m is greater than 2,340 m so
23 km 40 m > 2,340 m.

b. 13,798 mL < 137 L 980 mL,

Explanation:
Given 13,798 mL, 137 L 980 mL as
137 L 980 mL = 137 X 1000 mL + 980 mL =
137,000 mL + 980 mL =137,980 mL now
on comparing  13,798 mL, 137,980 mL
13,798 mL is lesser than 137,980 mL so
13,798 mL < 137 L 980 mL.

c. 5,607 m < 560,701 cm,

Explanation:
Given 5,607 m and 560,701 now as
5,607 m = 5,607 X 100 cm = 560,700 cm now
on comparing  560,700 cm with 560,701 cm
560,700 cm is lesser than 560,701 cm,
So, 5,607 m < 560,701 cm.

Question 4.
Place the following measurements on the number line

Explanation:
Placed the given following measurements on the number line
as shown above,
33 kg 100 g so placed between 33 kg and 34 kg,
31,900 g = 31 kg 900 g placed in between 31 kg and 32 kg,
32 kg 350 g so placed in between 32 kg and 33 kg,
30 kg 500 g  so placed in between 30 kg and 31 kg.

### Eureka Math Grade 4 Module 2 Lesson 4 Homework Answer Key

Question 1.
Complete the table.

 Smaller Unit Larger Unit How Many Times as Large as? centimeter meter 100 one hundred 100 meter kilometer 1,000 gram kilogram 1,000 one thousand 1,000 milliliter liter 1,000 one hundred thousand 100,000

Explanation:
Completed the table as shown above as
smaller unit centimeter is 100 times than larger unit meter,
1 centimeter X 100 = 1 meter,
smaller unit one is 100 times than larger unit hundred,
1 X 100 = hundred,
smaller unit meter is 1,000 times than larger unit kilometer,
1 meter X 1,000 = 1 kilometer,
smaller unit gram is 1,000 times than larger unit kilogram,
1 gram X 1,000 = 1 kilogram,
smaller unit one is 1,000 times than larger unit thousand,
1 X 1,000 = 1 thousand,
smaller unit milliliter is 1,000 times than larger unit liter,
1 milliliter X 1,000 = 1 liter,
smaller unit one is 100,000 times than larger unit hundred thousand,
1 X 100,000 = 1 hundred thousand.

Question 2.
Fill in the unknown unit in word form.
a. 135 is 1 _hundred_ 35 ones.
b. 135 cm is 1 meter_ 35 cm.
c. 1,215 is 1 _thousand_ 215 ones.
d. 1,215 m is 1 km__ 215 m.
e. 12,350 is 12 thousand__ 350 ones.
f. 12,350 g is 12 kg 350 _g_,

a.135 is 1 _hundred_ 35 ones.

Explanation:
Units in word form for 135 = 1 X 100 + 35 X 1 = 1 hundred 35 ones,

b. 135 cm is 1 meter 35 centimeter,

Explanation:
Units in word form for 135 cm as 1 meter is equal to 100 cm
so 1 x 100 cm + 35 cm = 1 meter 35 centimeter.

c. 1,215 is 1 thousand 215 ones,

Explanation:
Units in word form for 1,215 = 1 X 1000 + 215 X 1 =
1 thousand 215 ones.

d. 1,215 m is 1 kilometer 215 meter,

Explanation:
Units in word form for 1,215 m is 1 X 1000 m + 215 m =
1 kilometer 215 meter.

e. 12,350 is 12 thousand 350 ones,

Explanation:
Units in word form for 12,350 = 12 X 1000 + 350 X 1 =
12 thousand 350 ones.

f. 12,350 g is 12 kilogram 350 gram,

Explanation:
Units in word form for 12,350 g is 12 X 1000 g + 350 g =
12 kilogram 350 gram.

Question 3.
Write the unknown number.
a. __ is 125 thousands 312 ones.
b. __ mL is 125 L 312 mL.

a. 125,312 is 125 thousands 312 ones,

Explanation:
Given 125 thousands 312 ones unknown number is
125 X 1,000 + 312 x 1 = 125,000 + 312 = 125,312.
Therefore, 125,312 is 125 thousands 312 ones.

b. 125,312 mL is 125 L 312 mL,

Explanation:
Given 125 L 312 mL unknow number in mL is
as 1 L = 1,000 mL so 125 X 1,000 mL + 312 mL =
125,000 mL + 312 mL = 125,312 mL.
Therefore, 125,312 mL is 125 L 312 mL.

Question 4.
Fill in each with >, <, or =.
a. 890, 353 mL  89 L 353 mL
b. 2 km 13 m 2,103 m

a. 890,353 mL > 89 L 353 mL,

Explanation:
Given 890,353 mL, 89 L 353 mL as
89 L 353 mL = 89 X 1000 mL + 353 mL =
89,000 mL + 353 mL =89,353 mL now
on comparing  890,353 mL, 89,353 mL
890,353 mL is greater than 89,353 mL so
890,353 mL < 89 L 353 mL.

b. 2 km 13 m < 2,103 m,

Explanation:
Given 2 km 13 m, 2,103 m as
2 km 13 m = 2 X 1000 m + 13 m =
2,000 m + 13 m = 2,013 m now
on comparing  2,013 m, 2,103 m
2,013 m is lesser than 2,103 m so
2,013 m < 2,103 m.

Question 5.
Brandon’s backpack weighs 3,140 grams. Brandon weighs
22 kilograms 610 grams more than his backpack.
If Brandon stands on a scale wearing his backpack,

The weight will read 25,750 grams or 25 kg 750 g,

Explanation:
Given Brandon’s backpack weighs 3,140 grams.
Brandon weighs 22 kilograms 610 grams more than his
backpack. If Brandon stands on a scale wearing his
backpack, the weight will read 22 kg 610 g + 3,140 g =
as 22 kg 610 g = 22 X 1000 g + 610 g = 22,000 + 610 g =
22,610 g + 3,140 g = 25,750 g or 25,750 ÷ 1,000 = 25 kg 750 g,
therefore, the weight will read 25,750 grams or 25 kg 750 g.

Question 6.
Place the following measurements on the number line:

Explanation:
Placed the given following measurements on the number line
as shown above,
3 km 275 m = 3 X 1,000 m + 275 m = 3,000 m + 275 m =
3,275 m so placed between 3,250 m and 3,500 m,
3,500 m placed on 3,500 m,
3 km 5 m = 3 X 1,000 m + 5 m = 3,000 m + 5 m =
3,005 m so placed in between 3,000 m and 3,250 m,
and 394,000 cm = 394,000 ÷ 100 = 3,940 m so
placed in between 3,750 m and 4,000 m.

Question 7.
Place the following measurements on the number line:

Explanation:
Placed the given following measurements on the number line
as shown above,
1 kg 379 g = 1 X 1,000 g + 379 g = 1,379 g,
so placed 1,379 g in between 0 g and 1,000 g,
3,079 g  placed in between 3,000 g and 4,000 g,
2 kg 79 g = 2 X 1,000 g + 79 g = 2,000 g + 79 g = 2,079 g
so placed in between 2,000 g and 3,000 g,
3,579 g placed in between 3,000 g and 4,000 g and
579 g placed comes in between 0 g and 1,000 g.