## Engage NY Eureka Math 5th Grade Module 2 Lesson 25 Answer Key

Question 1.

Estimate the quotients.

a. 3.24 ÷ 82 ≈ 0.039.

Answer:

3.24/82 = 0.039.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

3.24/82.

0.039.

b. 361.2 ÷ 61 ≈ 6

Answer:

361.2/61 = 6.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

361.2/61.

6.

c. 7.15 ÷ 31 ≈ 0.230.

Answer:

7.15/31 = 0.230.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

7.15/31.

0.230.

d. 85.2 ÷ 31 ≈ 2.74.

Answer:

85.2/31 = 2.74.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

85.2/31.

2.74.

e. 27.97 ÷ 28 ≈ 0.90.

Answer:

27.97/28 = 0.90.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

27.97/28.

0.90.

Question 2.

Estimate the quotient in (a). Use your estimated quotient to estimate (b) and (c).

a. 7.16 ÷ 36 ≈ 0.19.

Answer:

7.16/36 = 0.19.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

7.16/36.

0.19.

b. 716 ÷ 36 ≈ 19.8

Answer:

716/36 = 19.8.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

716/36.

19.8.

c. 71.6 ÷ 36 ≈ 1.98

Answer:

71.6/36 = 1.98.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

71.6/36.

1.98.

Question 3.

Edward bikes the same route to and from school each day. After 28 school days, he bikes a total distance of 389.2 miles.

a. Estimate how many miles he bikes in one day.

Answer:

The miles he bikes in one day = 13.9 miles.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Edward bikes the same route to and from school each day.

After 28 school days, he bikes a total distance of 389.2 miles.

389.2/28.

13.9 miles.

b. If Edward continues his routine of biking to school, about how many days altogether will it take him to reach a total distance of 500 miles?

Answer:

The days altogether will it take him to reach a total distance of 500 miles = 0.7784 days.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

If Edward continues his routine of biking to school,

389.2/500.

0.7784 days.

Question 4.

Xavier goes to the store with $40. He spends $38.60 on 13 bags of popcorn.

a. About how much does one bag of popcorn cost?

Answer:

The one bag of popcorn cost = $3.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Xavier goes to the store with $40.

He spends $38.60 on 13 bags of popcorn.

38.60/13 = 2.9.

b. Does he have enough money for another bag? Use your estimate to explain your answer.

Answer:

No, he doesn’t have enough money for another bag.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

2.9 +38.60.

41.5.

Estimate the quotients.

a. 1.64 ÷ 22 ≈ 0.074.

Answer:

1.64/22 = 0.074.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

1.64/22.

0.074.

b. 123.8 ÷ 62 ≈1.99

Answer:

123.8/62 = 1.99.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

123.8/62.

1.99.

c. 6.15 ÷ 31 ≈ 0.19

Answer:

6.15/31 = 0.19.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

6.15/31.

0.19.

Question 1.

Estimate the quotients.

a. 3.53 ÷ 51 ≈0.019

Answer:

3.53/51 = 0.019.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

3.53/51.

0.019.

b. 24.2 ÷ 42 ≈ 0.57

Answer:

24.2/42 = 0.57.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

24.2/42.

0.57.

c. 9.13 ÷ 23 ≈ 0.39.

Answer:

9.13/23 = 0.39.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

9.13/23.

0.39.

d. 79.2 ÷ 39 ≈ 2.03.

Answer:

79.2/39 = 2.03.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

79.2/39.

2.03.

e. 7.19 ÷ 58 ≈ 0.12.

Answer:

7.19/58 = 0.12.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

7.19/58.

0.12.

Question 2.

Estimate the quotient in (a). Use your estimated quotient to estimate (b) and (c).

a. 9.13 ÷ 42 ≈ 0.217.

Answer:

9.13/42 = 0.217.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

9.13/42.

0.217.

b. 913 ÷ 42 ≈ 21.7

Answer:

913/42 = 21.7.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

913/42.

21.7.

c. 91.3 ÷ 42 ≈ 2.17.

Answer:

91.3/42 = 2.17.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

91.3/42.

2.17.

Question 3.

Mrs. Huynh bought a bag of 3 dozen toy animals as party favors for her son’s birthday party. The bag of toy animals cost $28.97. Estimate the price of each toy animal.

Answer:

The price of each toy animal = 0.2682.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Mrs Huynh bought a bag of 3 dozen toy animals as party favours for her son’s birthday party.

the bag of toy animals cost $28.97.

3 x 36 = 108.

$28.97/108.

0.2682.

Question 4.

Carter drank 15.75 gallons of water in 4 weeks. He drank the same amount of water each day.

a. Estimate how many gallons he drank in one day.

Answer:

The water he drank in one day = 0.5625 gallons.

Explanation:

Carter drank 15.75 gallons of water in 4 weeks.

He drank the same amount of water each day.

15.75/28.

0.5625.

b. Estimate how many gallons he drank in one week.

Answer:

The water he drank in one week = 2.25 gallons.

Explanation:

Carter drank 15.75 gallons of water in 4 weeks.

He drank the same amount of water each day.

15.75/7.

2.25.

c. About how many days altogether will it take him to drink 20 gallons?

Answer:

The water he drank in one day = 0.7875.

Explanation:

Carter drank 15.75 gallons of water in 4 weeks.

He drank the same amount of water each day.

15.75/20.

0.7875.