Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Answer Key

Eureka Grade 3 ensures students with the learning targets and success criteria. The Diverse opportunities will develop problem-solving skills among the primary school kids practicing Bigideas Math Grade 3 Solutions. Eureka Textbook Grade 3 answers help Students Master the subject on Consistent practice.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 20 Answer Key

Grade 3 Eureka Math Answer Key is provided by subject experts as per the Common Core curriculum. Grade 3 Eureka Math Solutions provided educates the primary school Kids on all Math concepts of the chapter efficiently. Eureka Math Grade 3 Textbook Answers makes it easy for kids to Grasp the Concepts as well as solve any problem from chapter Tests, Practice Tests, Performance tests, cumulative practice, etc.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Problem Set Answer Key

Question 1.
Use the chart to complete the equations. Then, solve. The first one has been done for you.
a.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Problem Set Answer Key 1
(2 × 4) × 10
= (8 ones) × 10
= ___80____

Answer:
8 x 10 = 80.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(2 x 4) x 10.
(8 ones) x 10.
80.

b.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Problem Set Answer Key 2
2 × (4 × 10)
= 2 × (4 tens)
= ___80____

Answer:
2 x 4 tens = 80.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 x (4 x 10).
2 x (4 tens).
80.

c.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Problem Set Answer Key 3
(3 × 5) × 10
= ( __15___ ones ) × 10
= ___150____

Answer:
15 x 10 = 150.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(3 x 5) x 10.
(15 ones) x 10.
150.

d.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Problem Set Answer Key 4
3 × (5 × 10)
= 3 × ( ___50___ tens)
= ___150____

Answer:
3 x 5 tens = 150.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 x (5 x 10).
3 x (5 tens).
150.

Question 2.
Place parentheses in the equations to find the related fact. Then, solve. The first one has been done for you.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Problem Set Answer Key 5

Answer:
2 x 20 = 40.
2 x 30 = 60.
3 x 30 = 90.
2 x 50 = 100.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
2 x 20 = 2 x (2 x 10).
(2 x 2) x 10.
4 x 10 = 40.
2 x 30 = 2 x (3 x 10).
(2 x 3) x 10.
6 x 10 = 60.
3 x 30 = 3 x (3 x 10).
(3 x 3) x 10.
9 x 10 = 90.
2 x 50 = 2 x (5 x 10).
(2 x 5) x 10.
10 x 10 = 100.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-20-Answer Key-1

Question 3.
Gabriella solves 20 × 4 by thinking about 10 × 8. Explain her strategy.

Answer:
20 x 4 = 80.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Gabriella solves 20 x 4 = 80.
This can also write it as 10 x 8 = 80.
20 x 4 = (2 x 10) x 4.
2 x (10 x 4).
2 x 40 = 80.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Place parentheses in the equations to find the related fact. Then, solve.
a. 4 × 20 = 4 × 2 × 10
= 4 × 2 × 10
= __8____ × 10
= __80____

Answer:
4 x 20 = 80.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 x 20 = 4 x (2 x 10).
(4 x 2) x 10.
8 x 10.
80

b. 3 × 30 = 3 × 3 × 10
= 3 × 3 × 10
= __9___ × 10

Answer:
3 x 30 = 90.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 x 30 = 3 x (3 x 10).
(3 x 3) x 10.
9 x 10.
90

Question 2.
Jamila solves 20 × 5 by thinking about 10 tens. Explain her strategy.

Answer:
20 x 5 = 100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Jamila solves 20 x 5 by thinking about 10 tens.
20 x 5 = (2 x 10) x 5.
2 x (10 x 5).
2 x 50 = 100.
10 x 10 = 100.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Homework Answer Key

Question 1.
Use the chart to complete the equations. Then, solve.
a.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Homework Answer Key 6
(2 × 5) × 10
= (10 ones) × 10
= ___100____

Answer:
8 x 10 = 80.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(2 x 5) x 10.
(10 ones) x 10.
100.

b.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Homework Answer Key 7
2 × (5 × 10)
= 2 × (5 tens)
= ___100____

Answer:
2 x 5 tens = 100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 x (5 x 10).
2 x (5 tens).
100.

c.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Homework Answer Key 8
(4 × 5) × 10
= (__20___ ones) × 10
= ___200____

Answer:
20 x 10 = 200.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(4 x 5) x 10.
(20 ones) x 10.
200.

d.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Homework Answer Key 9
4 × (5 × 10)
= 4 × (__5__ tens)
= ___200____

Answer:
4 x 5 tens = 200.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 x (5 x 10).
4 x (5 tens).
200.

Question 2.
Solve, Place parentheses in (c) and (d) as needed to find the related fact.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 20 Homework Answer Key 10

Answer:
3 x 20 = 60.
3 x 30 = 90.
3 x 40 = 120.
3 x 50 = 150.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
3 x 20 = 3 x (2 x 10).
(3 x 2) x 10.
6 x 10 = 60.
3 x 30 = 3 x (3 x 10).
(3 x 3) x 10.
9 x 10 = 90.
3 x 40 = 3 x (4 x 10).
(3 x 4) x 10.
12 x 10 = 120.
3 x 50 = 3 x (5 x 10).
(3 x 5) x 10.
15 x 10 = 150.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-20-Answer Key-2

Question 3.
Danny solves 5 × 20 by thinking about 10 × 10. Explain his strategy.

Answer:
5 x 20 = 100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Danny solves 5 x 20 = 100.
5 x 20 = 5 x ( 2 x 10).
(5 x 2) x 10.
10 x 10 = 100.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 19 Answer Key

Grade 3 Eureka Math Answer Key is provided by subject experts as per the Common Core curriculum. Grade 3 Eureka Math Solutions provided educates the primary school Kids on all Math concepts of the chapter efficiently. Eureka Math Grade 3 Textbook Answers makes it easy for kids to Grasp the Concepts as well as solve any problem from chapter Tests, Practice Tests, Performance tests, cumulative practice, etc.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 19 Answer Key

Eureka Grade 3 ensures students with the learning targets and success criteria. The Diverse opportunities will develop problem-solving skills among the primary school kids practicing Bigideas Math Grade 3 Solutions. Eureka Textbook Grade 3 answers help Students Master the subject on Consistent practice.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 19 Problem Set Answer Key

Question 1.
Use the disks to fill in the blanks in the equations.
a.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 19 Problem Set Answer Key 1
4 × 3 ones = ___12____ ones
4 × 3 = ___12____

Answer:
4 x 3 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 4.
the number of columns = 3.
4 x 3 ones = 12 ones.
4 x 3 = 12.

b.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 19 Problem Set Answer Key 2
4 × 3 tens = __12_____ tens
4 × 30 = ___120____

Answer:
4 x 30 = 120.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 4.
the number of columns = 3.
4 x 3 tens = 120 tens.
4 x 30 = 120.

Question 2.
Use the chart to complete the blanks in the equations.
a.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 19 Problem Set Answer Key 3
2 × 4 ones = ____8___ ones
2 × 4 = ___8____

Answer:
2 x 4 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 2.
the number of columns = 4.
2 x 4 ones = 8 ones.
2 x 4 = 8.

b.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 19 Problem Set Answer Key 4
2 × 4 tens = ___8____ tens
2 × 40 = __80_____

Answer:
2 x 40 = 80.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 2.
the number of columns = 4.
2 x 4 tens = 80 tens.
2 x 40 = 80.

c.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 19 Problem Set Answer Key 5
3 × 5 ones = ____15___ ones
3 × 5 = ____15___

Answer:
3 x 5 = 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 3.
the number of columns = 5.
3 x 5 ones = 15 ones.
3 x 5 = 15.

d.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 19 Problem Set Answer Key 6
3 × 5 tens = __15_____ tens
3 × 50 = ___150____

Answer:
3 x 50 = 150.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 3.
the number of columns = 5.
3 x 5 tens = 15 tens.
3 x 50 = 150.

e.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 19 Problem Set Answer Key 7
4 × 5 ones = ___20____ ones
4 × 5 = ___20____

Answer:
4 x 5 = 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 4.
the number of columns = 5.
4 x 5 ones = 20 ones.
4 x 5 = 20.

f.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 19 Problem Set Answer Key 8
4 × 5 tens = ___20____ tens
4 × 50 = __200_____

Answer:
4 x 50 = 200.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 4.
the number of columns = 5.
4 x 5 tens = 20 tens.
4 x 50 = 200.

Question 3.
Fill in the blank to make the equation true.

a. 14_tens___ = 7 × 2b. ___140___ tens = 7 tens × 2
c. __24 tens_______ = 8 × 3d. ___240___ tens = 8 tens × 3
e. ___300______ = 60 × 5f. ____320_____ = 4 × 80
g. 7 × 40 = ___280______h. 50 × 8 = ___400______

Answer:
2 x 70 = 140.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 3.
the number of columns = 7.
2 x 7 tens = 14 tens.
2 x 70 = 140.

Answer:
3 x 80 = 240.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 3.
the number of columns = 8.
3 x 8 tens = 24 tens.
3 x 80 = 240.

Question 4.
A bus can carry 40 passengers. How many passengers can 6 buses carry? Model with a tape diagram.

Answer:
The number of passengers can 6 buses carry = 240.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
A bus can carry 40 passengers.
40 x 6 = 240.
so the number of passengers can 6 buses carry = 240.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-19-Answer Key-1

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 19 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Use the chart to complete the blanks in the equations.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 19 Exit Ticket Answer Key 9
6 × 5 ones = __30____ ones
6 × 5 = __30____

Answer:
6 x 5 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 6.
the number of columns = 5.
6 x 5 ones = 30 ones.
6 x 5 = 30.

Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 19 Exit Ticket Answer Key 10
6 × 5 tens = __30____ tens
6 × 50 = __300____

Answer:
6 x 50 = 300.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 6.
the number of columns = 5.
6 x 5 tens = 30 tens.
6 x 50 = 300.

Question 2.
A small plane has 20 rows of seats. Each row has 4 seats.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 19 Exit Ticket Answer Key 11

a. Find the total number of seats on the plane.

Answer:
20 x 4 = 80.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 20.
the number of columns = 4.
20 x 4 ones = 80 ones.
20 x 4 = 80.

b. How many seats are on 3 small planes?

Answer:
3 x 80 = 240.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 3.
the number of columns = 8.
3 x 8 tens = 24 tens.
3 x 80 = 240.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 19 Homework Answer Key

Question 1.
Use the disks to complete the blanks in the equations.
a.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 19 Homework Answer Key 12
3 × 3 ones = ___9____ ones
3 × 3 = ___9____

Answer:
3 x 3 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 3.
the number of columns = 3.
3 x 3 ones = 9 ones.
3 x 3 = 9.

b.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 19 Homework Answer Key 13
3 × 3 tens = ___9____ tens
30 × 3 = ___90____

Answer:
3 x 30 = 90.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 3.
the number of columns = 3.
3 x 3 tens = 9 tens.
3 x 30 = 90.

Question 2.
Use the chart to complete the blanks in the equations.
a.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 19 Homework Answer Key 14
2 × 5 ones = ____10___ ones
2 × 5 = __10_____

Answer:
2 x 5 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 2.
the number of columns = 5.
2 x 5 ones = 10 ones.
2 x 5 = 10.

b.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 19 Homework Answer Key 15
2 × 5 tens = ___10____ tens
2 × 50 = ___100____

Answer:
2 x 50 = 100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 2.
the number of columns = 5.
2 x 5 tens = 10 tens.
2 x 50 = 100.

c.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 19 Homework Answer Key 16
5 × 5 ones = ____25___ ones
5 × 5 = __25_____

Answer:
5 x 5 = 25.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 5.
the number of columns = 5.
5 x 5 ones = 25 ones.
5 x 5 = 25.

d.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 19 Homework Answer Key 17
5 × 5 tens = ___25____ tens
5 × 50 = __250_____

Answer:
5 x 50 = 250.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 5.
the number of columns = 5.
5 x 5 tens = 5 tens.
5 x 50 = 250.

Question 3.
Match.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 19 Homework Answer Key 18

Answer:
6 x 2 = 12.
6 tens x 2 = 120.
7 x 3 = 21,
7 tens x 3 = 210.
70 x 5 = 350.
3 x 90 = 270.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 2 = 12.
6 tens x 2 = 60 x 2 = 120.
7 x 3 = 21.
70 x 5 = 350.
7 tens x 3 = 70 x 3 = 210.
3 x 90 = 270.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-19-Answer Key-2

Question 4.
Each classroom has 30 desks. What is the total number of desks in 8 classrooms? Model with a tape diagram.

Answer:
The total number of desks in 8 classrooms = 240.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Each classroom has 30 desks.
30 x 8 = 240.
so the total number of desks in 8 classrooms = 240.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-19-Answer Key-3

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 16 Answer Key

Eureka Grade 3 ensures students with the learning targets and success criteria. The Diverse opportunities will develop problem-solving skills among the primary school kids practicing Bigideas Math Grade 3 Solutions. Eureka Textbook Grade 3 answers help Students Master the subject on Consistent practice.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 16 Answer Key

Grade 3 Eureka Math Answer Key is provided by subject experts as per the Common Core curriculum. Grade 3 Eureka Math Solutions provided educates the primary school Kids on all Math concepts of the chapter efficiently. Eureka Math Grade 3 Textbook Answers makes it easy for kids to Grasp the Concepts as well as solve any problem from chapter Tests, Practice Tests, Performance tests, cumulative practice, etc.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 16 Sprint Answer Key

Multiply or divide by 9

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 16 Sprint Answer Key 1

Answer:
2 x 9 = 18, 3 x 9 = 27, 4 x 9 = 36, 5 x 9 = 45, 1 x 9 = 9, 18 / 9 = 2, 27 / 9 = 3, 45 / 9 = 5, 9 / 9 = 1, 36 / 9 = 4, 6 x 9 = 54, 7 x 9 = 63, 8 x 9 = 72, 9 x 9 = 81, 10 x 9 = 90, 72 / 9 = 8, 63 / 9 = 7, 81 / 9 = 9, 54 / 9 = 6, 90 / 9 = 10, 5 x 9 = 45, 1 x 9 = 9, 10 x 9 = 90, 2 x 9 = 18, 3 x 9 = 27, 90 / 9 = 10, 45 / 9 = 5, 9 / 9 = 1, 18 / 9 = 2, 27 / 9 = 3, 6 x 9 = 54, 7 x 9 = 63, 9 x 9 = 81, 8 x 9 = 72, 63 / 9 = 7, 81 / 9 = 9, 54 / 9 = 6, 72 / 9 = 8, 11 x 9 = 99, 99 / 9 = 11, 12 x 9 = 108, 108 / 9 = 12, 14 x 9 = 126, 126 / 9 = 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
multiply or divide by 9.
2 x 9 = 18, 3 x 9 = 27, 4 x 9 = 36, 5 x 9 = 45, 1 x 9 = 9, 18 / 9 = 2, 27 / 9 = 3, 45 / 9 = 5, 9 / 9 = 1, 36 / 9 = 4, 6 x 9 = 54, 7 x 9 = 63, 8 x 9 = 72, 9 x 9 = 81, 10 x 9 = 90, 72 / 9 = 8, 63 / 9 = 7, 81 / 9 = 9, 54 / 9 = 6, 90 / 9 = 10, 5 x 9 = 45, 1 x 9 = 9, 10 x 9 = 90, 2 x 9 = 18, 3 x 9 = 27, 90 / 9 = 10, 45 / 9 = 5, 9 / 9 = 1, 18 / 9 = 2, 27 / 9 = 3, 6 x 9 = 54, 7 x 9 = 63, 9 x 9 = 81, 8 x 9 = 72, 63 / 9 = 7, 81 / 9 = 9, 54 / 9 = 6, 72 / 9 = 8, 11 x 9 = 99, 99 / 9 = 11, 12 x 9 = 108, 108 / 9 = 12, 14 x 9 = 126, 126 / 9 = 14.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-16-Answer Key-1

Multiply or divide by 9
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 16 Sprint Answer Key 2

Answer:
1 x 9 = 9, 2 x 9 = 18, 3 x 9 = 27, 4 x 9 = 36, 5 x 9 = 45, 27 / 9 = 3, 18 / 9 = 2, 36 / 9 = 4, 9 / 9 = 1, 45 / 9 = 5, 10 x 9 = 90, 6 x 9 = 54, 7 x 9 = 63, 8 x 9 = 72, 9 x 9 = 81, 63 / 9 = 7, 54 / 9 = 6, 72 / 9 = 8, 90 / 9 = 10, 81 / 9 = 9, 9 x 9 = 81, 1 x 9 = 9, 5 x 9 = 45, 2 x 9 = 18, 10 x 9 = 90, 3 x 9 = 27, 18 / 9 = 2, 9 / 9 = 1, 45 / 9 = 5, 27 / 9 = 3, 3 x 9 = 27, 4 x 9 = 36, 9 x 9 = 81, 7 x 9 = 63, 72 / 9 = 8, 81 / 9 = 9, 54 / 9 = 6, 63 / 9 = 7, 11 x 9 = 99, 99 / 9 = 11, 12 x 9 = 108, 108 / 9 = 12, 13 x 9 = 117, 117 / 9 = 13.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
multiply or divide by 9.
1 x 9 = 9, 2 x 9 = 18, 3 x 9 = 27, 4 x 9 = 36, 5 x 9 = 45, 27 / 9 = 3, 18 / 9 = 2, 36 / 9 = 4, 9 / 9 = 1, 45 / 9 = 5, 10 x 9 = 90, 6 x 9 = 54, 7 x 9 = 63, 8 x 9 = 72, 9 x 9 = 81, 63 / 9 = 7, 54 / 9 = 6, 72 / 9 = 8, 90 / 9 = 10, 81 / 9 = 9, 9 x 9 = 81, 1 x 9 = 9, 5 x 9 = 45, 2 x 9 = 18, 10 x 9 = 90, 3 x 9 = 27, 18 / 9 = 2, 9 / 9 = 1, 45 / 9 = 5, 27 / 9 = 3, 3 x 9 = 27, 4 x 9 = 36, 9 x 9 = 81, 7 x 9 = 63, 72 / 9 = 8, 81 / 9 = 9, 54 / 9 = 6, 63 / 9 = 7, 11 x 9 = 99, 99 / 9 = 11, 12 x 9 = 108, 108 / 9 = 12, 13 x 9 = 117, 117 / 9 = 13.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-16-Answer Key-2

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 16 Problem Set Answer Key

Question 1.
Complete.
a. ___6__ × 1 = 6

Answer:
6 x 1 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 1 = 6.
1 x 6 = 6.

b. ___0__ ÷ 7 = 0

Answer:
0 / 7 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 / 7 = 0.

c. 8 × __1___ = 8

Answer:
8 x 1 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 x 1 = 8.
1 x 8 = 8.

d. 9 ÷ ___1__ = 9

9 / 1 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 / 1 = 9.

e. 0 ÷ 5 = __0___

0 / 5 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 / 5 = 0.

f. __0___ × 0 = 0

Answer:
0 x 0 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 x 0 = 0.

g. 4 ÷ ___4__ = 1

Answer:
4 / 4 = 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 / 4 = 1.

h. __3___ × 1 = 3

Answer:
3 x 1 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 x 1 = 3.
1 x 3 = 3.

Question 2.
Match each equation with its solution.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 16 Problem Set Answer Key 3

Answer:
n = 3.
n = 0.
n = 6.
n = 1.
n = 9.
n = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 x n = 3, n = 3 x 1, n = 3.
n / 4 = 0, n = 0 / 4, n = 0.
1 x 6 = n, n = 6 x 1, n = 6.
7 / 7 = n, n = 7 / 7 , n = 1.
n x 1 = 9, n = 9 x 1, n = 9.
n / 1 = 8, n = 8 / 1, n = 8.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-16-Answer Key-3

Question 3.
Let n be a number. Complete the blanks below with the products.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 16 Problem Set Answer Key 4

Answer:
1 x 1 = 1.
2 x 1 = 2.
3 x 1 = 3.
4 x 1 = 4.
5 x 1 = 5.
6 x 1 = 6.
7 x 1 = 7.
8 x 1 = 8.
9 x 1 = 9.
n x 1 = n.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Let n be a number.
1 x 1 = 1.
2 x 1 = 2.
3 x 1 = 3.
4 x 1 = 4.
5 x 1 = 5.
6 x 1 = 6.
7 x 1 = 7.
8 x 1 = 8.
9 x 1 = 9.
n x 1 = n.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-16-Answer Key-4

Question 4.
Josie says that any number divided by 1 equals that number.
a. Write a division equation using n to represent Josie’s statement.

Answer:
9 / 1 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Josie says that any number divided by 1 equals that number.
a. 9 / n = 1.
n = 9 / 1.
n = 9.

b. Use your equation from Part (a). Let n = 6. Write a new equation, and draw a picture to show that your equation is true.

Answer:
n / 1 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Let n = 6.
n / 1 = 6.
6 / 1 = 6.

c. Write the related multiplication equation that you can use to check your division equation.

Answer:
n x 1 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Let n = 6.
n x 1 = 6.
6 x 1 = 6.

Question 5.
Matt explains what he learned about dividing with zero to his little sister.
a. What might Matt tell his sister about solving 0 ÷ 9? Explain your answer.

Answer:
0 / 9 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Matt explains what he learned about dividing with zero to his little sister.
a. 0 / 9 = 0.
Any number divided by 0 is 0.

b. What might Matt tell his sister about solving 8 ÷ 0? Explain your answer.

Answer:
8 / 0 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Any number divided by 0 will be the same number.
8 / 0 = 8.

c. What might Matt tell his sister about solving 0 ÷ 0? Explain your answer.

Answer:
0 / 0 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Matt tells his sister about solving 0 / 0.
Any number divided by 0 is 0.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 16 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Complete.
a. __5___ × 1 = 5

Answer:
5 x 1 = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 x 1 = 5.
1 x 5 = 5.

b. 6 × __1___ = 6

Answer:
6 x 1 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 1 = 6.
1 x 6 = 6.

c. __0___÷ 7 = 0

Answer:
0 / 7 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 / 7 = 0.

d. 5 × __0___ = 0

Answer:
5 x 0 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 x 5 = 0.
5 x 0 = 0.

e. 1 = 9 ÷ ___9__

Answer:
9 / 9 = 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 / 9 = 1.

f. 8 = 1 × __8___

Answer:
1 x 8 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 x 8 = 8.
8 x 1 = 8.

Question 2.
Luis divides 8 by 0 and says it equals 0. Is he correct? Explain why or why not.

Answer:
No, he was not correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Luis divides 8 by 0 and says it equals o.
Any number divided by 0 will be the same number.
8 / 0 = 8.
so he was not correct.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 16 Homework Answer Key

Question 1.
Complete.
a. 4 × 1 = ___4___

Answer:
4 x 1 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 x 1 = 4.
1 x 4 = 4.

b. 4 × 0 = __0___

Answer:
4 x 0 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 x 0 = 0.
0 x 4 = 4.

c. __5___ × 1 = 5

Answer:
5 x 1 = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 x 1 = 5.
1 x 5 = 5.

d. __0___ ÷ 5 = 0

Answer:
0 / 5 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 / 5 = 0.

e. 6 × __1___ = 6

Answer:
6 x 1 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 1 = 6.

f. __0___ ÷ 6 = 0

Answer:
0 / 6 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 / 6 = 0.

g. 0 ÷ 7 = __0___

Answer:
0 / 7 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 / 7 = 0.

h. 7 × ___0__ = 0

Answer:
7 x 0 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 x 0 = 0.

i. 8 ÷ ___1__ = 8

Answer:
8 / 1 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 / 1 = 8.

j. ___1__ × 8 = 8

Answer:
1 x 8 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 x 8 = 8.
8 x 1 = 8.

k. 9 × __1___ = 9

Answer:
9 x 1 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 1 = 9.

l. 9 ÷ ___9__ = 1

Answer:
9 / 9 = 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 / 9 = 1.

Question 2.
Match each equation with its solution.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 16 Homework Answer Key 5

Answer:
w = 9.
w = 6.
w = 7.
w = 8.
w = 0.
w = 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 1 = w. w = 1 x 9, w = 9.
w x 1 = 6, w = 1 x 6, w = 6.
7 / w = 1, w = 7 / 1, w = 7.
1 x w = 8, w = 1 x 8, w = 8.
w / 8 = 0, w = 0 / 8, w = 0.
9 / 9 = w, w = 9 / 9, w = 1.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-16-Answer Key-5

Question 3.
Let c = 8. Determine whether the equations are true or false. The first one has been done for you.

a. c × 0 = 8false
b. 0 × c = 0false
c. c × 1 = 8true
d. 1 × c = 8true
e. 0 ÷ c = 8false
f. 8  ÷ c = 1true
g. 0  ÷ c = 0false
h. c  ÷ 0 = 8true

Answer:
c = 0.
c = 0.
c = 8.
c = 8.
c = 0
c = 8.
c = 0.
c = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
c x 0 = 8, c = 0 x 8, c = 0.
0 x c = 0, c = 0 x 0, c = 0.
c x 1 = 8, c = 1 x 8, c = 8.
1 x c = 8, c = 8 x 1, c = 8.
0 / c = 0, c = 0 / 0, c = 0.
8 / c = 1, c = 8 / 1, c = 8.
0 / c = 0, c = 0 / 0, c = 0.
c / 0 = 8, c = 8 / 0, c = 8.

Question 4.
Rajan says that any number multiplied by 1 equals that number.
a. Write a multiplication equation using n to represent Rajan’s statement.

Answer:
Yes, Rajan was correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Rajan says that any number multiplied by 1 equals that number.
8 x n = 1.
n = 1 x 8.
n = 8.

b. Using your equation from Part (a), let n = 5, and draw a picture to show that the new equation is true.

Answer:
40 / 5 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 / n = 40.
40 / 8 = 5.
n = 5.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Answer Key

Eureka Grade 3 ensures students with the learning targets and success criteria. The Diverse opportunities will develop problem-solving skills among the primary school kids practicing Bigideas Math Grade 3 Solutions. Eureka Textbook Grade 3 answers help Students Master the subject on Consistent practice.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 15 Answer Key

Grade 3 Eureka Math Answer Key is provided by subject experts as per the Common Core curriculum. Grade 3 Eureka Math Solutions provided educates the primary school Kids on all Math concepts of the chapter efficiently. Eureka Math Grade 3 Textbook Answers makes it easy for kids to Grasp the Concepts as well as solve any problem from chapter Tests, Practice Tests, Performance tests, cumulative practice, etc.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Pattern Sheet Answer Key

Multiply

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Sprint Pattern Sheet Key 1

Answer:
9 x 1 = 9, 9 x 2 = 18, 9 x 3 = 27, 9 x 4 = 36, 9 x 5 = 45, 9 x 6 = 54, 9 x 7 = 63, 9 x 8 = 72, 9 x 9 = 81, 9 x 10 = 90, 9 x 5 = 45, 9 x 6 = 54, 9 x 5 = 45, 9 x 7 = 63, 9 x 5 = 45, 9 x 8 = 72, 9 x 5 = 45, 9 x 9 = 81, 9 x 5 = 45, 9 x 10 = 90, 9 x 6 = 54, 9 x 5 = 45, 9 x 6 = 54, 9 x 7 = 63, 9 x 6 = 54, 9 x 8 = 72, 9 x 6 = 54, 9 x 9 = 81, 9 x 6 = 54, 9 x 7 = 63, 9 x 6 = 54, 9 x 7 = 63, 9 x 8 = 72, 9 x 7 = 63, 9 x 9 = 81, 9 x 7 = 63, 9 x 8 = 72, 9 x 6 = 54, 9 x 8 = 72, 9 x 7 = 63, 9 x 8 = 72, 9 x 9 = 81, 9 x 9 = 81, 9 x 6 = 54, 9 x 9 = 81, 9 x 7 = 63, 9 x 9 = 81, 9 x 8 = 72, 9 x 9 = 81, 9 x 8 = 72, 9 x 6 = 54, 9 x 9 = 81, 9 x 7 = 63, 9 x 9 = 81, 9 x 6 = 54, 9 x 8 = 72, 9 x 9 = 81, 9 x 7 = 63, 9 x 6 = 54, 9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
multiply by 9.
9 x 1 = 9, 9 x 2 = 18, 9 x 3 = 27, 9 x 4 = 36, 9 x 5 = 45, 9 x 6 = 54, 9 x 7 = 63, 9 x 8 = 72, 9 x 9 = 81, 9 x 10 = 90, 9 x 5 = 45, 9 x 6 = 54, 9 x 5 = 45, 9 x 7 = 63, 9 x 5 = 45, 9 x 8 = 72, 9 x 5 = 45, 9 x 9 = 81, 9 x 5 = 45, 9 x 10 = 90, 9 x 6 = 54, 9 x 5 = 45, 9 x 6 = 54, 9 x 7 = 63, 9 x 6 = 54, 9 x 8 = 72, 9 x 6 = 54, 9 x 9 = 81, 9 x 6 = 54, 9 x 7 = 63, 9 x 6 = 54, 9 x 7 = 63, 9 x 8 = 72, 9 x 7 = 63, 9 x 9 = 81, 9 x 7 = 63, 9 x 8 = 72, 9 x 6 = 54, 9 x 8 = 72, 9 x 7 = 63, 9 x 8 = 72, 9 x 9 = 81, 9 x 9 = 81, 9 x 6 = 54, 9 x 9 = 81, 9 x 7 = 63, 9 x 9 = 81, 9 x 8 = 72, 9 x 9 = 81, 9 x 8 = 72, 9 x 6 = 54, 9 x 9 = 81, 9 x 7 = 63, 9 x 9 = 81, 9 x 6 = 54, 9 x 8 = 72, 9 x 9 = 81, 9 x 7 = 63, 9 x 6 = 54, 9 x 8 = 72.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-15-Answer Key-1

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Problem Set Answer Key

Write an equation, and use a letter to represent the unknown for Problems 1 – 6.

Question 1.
Mrs. Parson gave each of her grandchildren $9. She gave a total of $36. How many grandchildren does Mrs. Parson have?

Answer:
The number of grandchildren = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mrs. Parson gave each of her grandchildren $9.
she gave a total of $36.
9 / c = 36.
where c indicates children.
c = 36 / 9.
c = 4.

Question 2.
Shiva pours 27 liters of water equally into 9 containers. How many liters of water are in each container?

Answer:
The number of liters of water in each container = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
shiva pours 27 liters of water equally into 9 containers.
27 / w = 9.
w = 27 / 9.
where w indicates water.
w = 3.

Question 3.
Derek cuts 7 pieces of wire. Each piece is 9 meters long. What is the total length of the 7 pieces?

Answer:
The total length of the 7 pieces = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Derek cuts 7 pieces of wire.
Each piece is 9 meters long.
7 x l = 9.
where l indicates length.
l = 7 x 9.
l = 63.

Question 4.
Aunt Deena and Uncle Chris share the cost of a limousine ride with their 7 friends. The ride cost a total of $63. If everyone shares the cost equally, how much does each person pay?

Answer:
The cost each person pays = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Aunt Deena and Uncle Chris share the cost of a limousine ride with their 7 friends.
The ride cost a total of $63.
7 / r = 63.
where r indicates ride.
r = 63 / 7.
r = 9.

Question 5.
Cara bought 9 packs of beads. There are 10 beads in each pack. She always uses 30 beads to make each necklace. How many necklaces can she make if she uses all the beads?

Answer:
The number of necklaces = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Cara bought 9 packs of beads.
There are 10 beads in each pack.
she always uses 30 beads to make each necklace.
9 / n = 90.
where c indicates children.
n = 90 / 9.
n = 30.

Question 6.
There are 8 erasers in a set. Damon buys 9 sets. After giving some erasers away, Damon has 35 erasers left. How many erasers did he give away?

Answer:
The number of erasers = 37.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
There are 8 erasers in a set.
Damon buys 9 sets.
After giving some erasers away. Damon has 35 erasers left.
where e indicates eraser.
e = 72 / 9.
e = 8.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Exit Ticket Answer Key

Use a letter to represent the unknown.

Question 1.
Mrs. Aquino pours 36 liters of water equally into 9 containers. How much water is in each container?

Answer:
The water in each container = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mrs. Aquino pours 36 liters of water equally into 9 containers.
where c indicates container.
c = 36 / 9.
c = 4.

Question 2.
Marlon buys 9 packs of hot dogs. There are 6 hot dogs in each pack. After the barbeque, 35 hot dogs are left over. How many hot dogs were eaten?

Answer:
The number of hot dogs were eaten = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Marlon buys 9 packs of hot dogs.
There are 6 hot dogs in each pack.
9 x 6 = 54.
where n indicates a number of hot dogs.
n = 54 – 35.
n = 19.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Homework Answer Key

Question 1.
The store clerk equally divides 36 apples among 9 baskets. Draw a tape diagram, and label the number of apples in each basket as a. Write an equation, and solve for a.

Answer:
The number of apples in each basket = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The store clerk equally divides 36 apples among 9 baskets.
9 / n = 36.
where n indicates apples.
n = 36 / 9.
n = 4.

Question 2.
Elijah gives each of his friends a pack of 9 almonds. He gives away a total of 45 almonds. How many packs of almonds did he give away? Model using a letter to represent the unknown, and then solve.

Answer:
The number of packs of almonds = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Elijah gives each of his friends a pack of 9 almonds.
He gives away a total of 45 almonds.
9 / p = 45.
where p indicates pack.
p = 45 / 9.
p = 5.

Question 3.
Denice buys 7 movies. Each movie costs $9. What is the total cost of 7 movies? Use a letter to represent the unknown. Solve.

Answer:
The total cost of 7 movies = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Denice buys 7 movies.
Each movie costs $9.
7 x  m= 9.
where m indicates total movies.
m = 7 x 9.
m = 63.

Question 4.
Mr. Doyle shares 1 roll of bulletin board paper equally with 8 teachers. The total length of the roll is 72 meters. How much bulletin board paper does each teacher get?

Answer:
The bulletin board does each teacher get = 9 meters.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mr. Doyle shares 1 roll of bulletin board paper equally with 8 teachers.
The total length of the roll is 72 meters.
72 / 8 = 9.

Question 5.
There are 9 pens in a pack. Ms. Ochoa buys 9 packs. After giving her students some pens, she has 27 pens left. How many pens did she give away?

Answer:
The number of pens she give = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
There are 9 pens in a pack.
Ms. Ochoa buys 9 packs.
After giving her students some pens, she has 27 pens left.
9 x 9 = 81.
81 – 27 = 54.

Question 6.
Allen buys 9 packs of trading cards. There are 10 cards in each pack. He can trade 30 cards for a comic book. How many comic books can he get if he trades all of his cards?

Answer:
The number of comic books can he get if he trades all of his cards = 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Allen buys 9 packs of trading cards.
There are 10 cards in each pack.
He can trade 30 cards for a comic book.
9 x 10 = 90.
90 – 30 = 60.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 14 Answer Key

Teachers and students can find this Eureka Book Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Learning activities are the best option to educate elementary school kids and make them understand the basic mathematical concepts like addition, subtraction, multiplication, division, etc. Grade 3 elementary school students can find these fun-learning exercises for all math concepts through the Eureka Book.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 14 Answer Key

Students of Grade 3 can get a strong foundation by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka Grade 3 Book.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 14 Pattern Sheet Answer Key

Multiply

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 14 Pattern Sheet Answer Key 1

Answer:
9 x 1 = 9, 9 x 2 = 18, 9 x 3 = 27, 9 x 4 = 36, 9 x 5 = 45, 9 x 1 = 9, 9 x 2 = 18, 9 x 1 = 9, 9 x 3 = 27, 9 x 1 = 9, 9 x 4 = 36, 9 x 1 = 9, 9 x 5 = 45, 9 x 1 = 9, 9 x 2 = 18, 9 x 3 = 27, 9 x 2 = 18, 9 x 4 = 36, 9 x 2 = 18, 9 x 5 = 45, 9 x 2 = 18, 9 x 1 = 9, 9 x 2 = 18, 9 x 3 = 27, 9 x 1 = 9, 9 x 3 = 27, 9 x 2 = 18, 9 x 3 = 27, 9 x 4 = 36, 9 x 3 = 27, 9 x 5 = 45, 9 x 3 = 27, 9 x 4 = 36, 9 x 1 = 9, 9 x 4 = 36, 9 x 2 = 18, 9 x 4 = 36, 9 x 3 = 27, 9 x 4 = 36, 9 x 5 = 45, 9 x 4 = 36, 9 x 5 = 45, 9 x 1 = 9, 9 x 5 = 45, 9 x 2 = 18, 9 x 5 = 45, 9 x 3 = 27, 9 x 5 = 45, 9 x 4 = 36, 9 x 2 = 18, 9 x 4 = 36, 9 x 3 = 27, 9 x 5 = 45, 9 x 3 = 27, 9 x 2 = 18, 9 x 4 = 36, 9 x 3 = 27, 9 x 5 = 45, 9 x 2 = 18, 9 x 4 = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
multiply by 9.
9 x 1 = 9, 9 x 2 = 18, 9 x 3 = 27, 9 x 4 = 36, 9 x 5 = 45, 9 x 1 = 9, 9 x 2 = 18, 9 x 1 = 9, 9 x 3 = 27, 9 x 1 = 9, 9 x 4 = 36, 9 x 1 = 9, 9 x 5 = 45, 9 x 1 = 9, 9 x 2 = 18, 9 x 3 = 27, 9 x 2 = 18, 9 x 4 = 36, 9 x 2 = 18, 9 x 5 = 45, 9 x 2 = 18, 9 x 1 = 9, 9 x 2 = 18, 9 x 3 = 27, 9 x 1 = 9, 9 x 3 = 27, 9 x 2 = 18, 9 x 3 = 27, 9 x 4 = 36, 9 x 3 = 27, 9 x 5 = 45, 9 x 3 = 27, 9 x 4 = 36, 9 x 1 = 9, 9 x 4 = 36, 9 x 2 = 18, 9 x 4 = 36, 9 x 3 = 27, 9 x 4 = 36, 9 x 5 = 45, 9 x 4 = 36, 9 x 5 = 45, 9 x 1 = 9, 9 x 5 = 45, 9 x 2 = 18, 9 x 5 = 45, 9 x 3 = 27, 9 x 5 = 45, 9 x 4 = 36, 9 x 2 = 18, 9 x 4 = 36, 9 x 3 = 27, 9 x 5 = 45, 9 x 3 = 27, 9 x 2 = 18, 9 x 4 = 36, 9 x 3 = 27, 9 x 5 = 45, 9 x 2 = 18, 9 x 4 = 36.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-14-Answer Key-1

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 14 Problem Set Answer Key

Question 1.
a. Multiply. Then, add the tens digit and ones digit of each product.

1 × 9 = 9   0      +   9    =   9       
2 × 9 = 18   1      +    8    = __9____
3 × 9 = 27__2___ + __7___ = __9____
4 × 9 = 36_3____ + __6___ = __9____
5 × 9 = 45__4___ + __5___ = __9____
6 × 9 = 54__5___ + __4___ = ___9___
7 × 9 = 63__6___ + __3___ = __9____
8 × 9 = 72__7___ + __2___ = __9____
9 × 9 = 81__8___ + __1___ = ___9___
10 × 9 = 90__9___ + ___0__ = __9____

Answer:
0 + 9 = 9.
1 + 8 = 9.
2 + 7 = 9.
3 + 6 = 9.
4 + 5 = 9.
5 + 4 = 9.
6 + 3 = 9.
7 + 2 = 9.
8 + 1 = 9.
9 + 0 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
if we add ones and tens digits in table 9 it will get 9.
0 + 9 = 9.
1 + 8 = 9.
2 + 7 = 9.
3 + 6 = 9.
4 + 5 = 9.
5 + 4 = 9.
6 + 3 = 9.
7 + 2 = 9.
8 + 1 = 9.
9 + 0 = 9.

b.
What is the sum of the digits in each product? How can this strategy help you check your work with the nines facts?

Answer:
0 + 9 = 9.
1 + 8 = 9.
2 + 7 = 9.
3 + 6 = 9.
4 + 5 = 9.
5 + 4 = 9.
6 + 3 = 9.
7 + 2 = 9.
8 + 1 = 9.
9 + 0 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
if we add ones and tens digits in table 9 it will get 9.
0 + 9 = 9.
1 + 8 = 9.
2 + 7 = 9.
3 + 6 = 9.
4 + 5 = 9.
5 + 4 = 9.
6 + 3 = 9.
7 + 2 = 9.
8 + 1 = 9.
9 + 0 = 9.

c. Araceli continues to count by nines. She writes, “90, 99, 108, 117, 126, 135, 144, 153, 162, 171, 180, 189, 198. Wow! The sum of the digits is still 9.” Is she correct? Why or why not?

Answer:
Yes, she is correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Araceli continues to count by nines.
she writes 90, 99, 108, 117, 126, 135, 144, 153, 162, 171, 180, 189, 198.
0 + 9 = 9.
1 + 8 = 9.
1 + 1 + 7 = 9.
1 + 2 + 6 = 9.
1 + 3 + 5 = 9.
1 + 4 + 4 = 9.
1 + 5 + 3 = 9.
1 + 6 + 2 = 9.
1 + 7 + 1 = 9.
1 + 8 = 9.

Question 2.
Araceli uses the number of groups in 8 × 9 to help her find the product. She uses 8 – 1 = 7 to get the digit in the tens place and 10 – 8 = 2 to get the digit in the ones place. Use her strategy to find 4 more facts.

Answer:
8 x 9 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 – 1 = 7.
10 – 8 = 2.
9 x 8 = 72.
9 – 2 = 7.
10 – 8 = 2.

Question 3.
Dennis calculates 9 × 8 by thinking about it as 80 – 8 = 72. Explain Dennis’ strategy.

Answer:
9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Dennis calculates 9 x 8 = 72.
80 – 8 = 72.

Question 4.
Sonya figures out the answer to 7 × 9 by putting down her right index finger (shown). What is the answer? Explain how to use Sonya’s finger strategy.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 14 Problem Set Answer Key 2

Answer:
7 x 9 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Sonya figures out the answer is 63.
left hand 5 fingers + right-hand thumb finger.
6 and right hand 3 fingers.
63.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 14 Exit Ticket Answer Key

Donald writes 6 × 9 = 54. Explain two strategies you could use to check his work.

Answer:
6 x 9 = 54.
9 x 6 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Donald writes 6 x 9 = 54.
we can write it as 9 x 6 = 54.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 14 Homework Answer Key

Question 1.
a. Multiply. Then, add the digits in each product.

10 × 9 = 90     9      +      0      =      9    
9 × 9 = 81     8      +      1      =      9    
8 × 9 =72___7__ + __2___ = ___9___
7 × 9 = 63__6___ + __3___ = __9____
6 × 9 = 54___5__ + _4____ = __9____
5 × 9 = 45__4___ + __5___ = __9____
4 × 9 = 36__3___ + __6___ = __9____
3 × 9 = 27___2__ + __7___ = ___9___
2 × 9 = 18___1__ + __8___ = __9____
1 × 9 = 9___0__ + ___9__ = ___9___

Answer:
0 + 9 = 9.
1 + 8 = 9.
2 + 7 = 9.
3 + 6 = 9.
4 + 5 = 9.
5 + 4 = 9.
6 + 3 = 9.
7 + 2 = 9.
8 + 1 = 9.
9 + 0 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
if we add ones and tens digits in table 9 it will get 9.
0 + 9 = 9.
1 + 8 = 9.
2 + 7 = 9.
3 + 6 = 9.
4 + 5 = 9.
5 + 4 = 9.
6 + 3 = 9.
7 + 2 = 9.
8 + 1 = 9.
9 + 0 = 9.

b. What pattern did you notice in Problem 1(a)? How can this strategy help you check your work with nines facts?

Answer:
0 + 9 = 9.
1 + 8 = 9.
2 + 7 = 9.
3 + 6 = 9.
4 + 5 = 9.
5 + 4 = 9.
6 + 3 = 9.
7 + 2 = 9.
8 + 1 = 9.
9 + 0 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
if we add ones and tens digits in table 9 it will get 9.
0 + 9 = 9.
1 + 8 = 9.
2 + 7 = 9.
3 + 6 = 9.
4 + 5 = 9.
5 + 4 = 9.
6 + 3 = 9.
7 + 2 = 9.
8 + 1 = 9.
9 + 0 = 9.

Question 2.
Thomas calculates 9 × 7 by thinking about it as 70 – 7 = 63. Explain Thomas’ strategy.

Answer:
9 x 7 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Dennis calculates 9 x 7 = 63.
70 – 7 = 63.

Question 3.
Alexia figures out the answer to 6 × 9 by lowering the thumb on her right hand (shown).

  • What is the answer?
  • Explain Alexia’s strategy.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 14 Homework Answer Key 3

Answer:
6 x 9 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Alexia figures out the answer is 54.
left hand 5 fingers + right-hand four fingers.
lowering the thumb on her right hand.
5 and 4.
6 x 9 = 54.

Question 4.
Travis writes 72 = 9 × 8. Is he correct? Explain at least 2 strategies Travis can use to check his work.

Answer:
8 x 9 = 72.
9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Travis writes 8 x 9 = 72.
we can write it as 9 x 8 = 72.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 13 Answer Key

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 13 Answer Key

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 13 Sprint Answer Key

Multiply or divide by 8

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 13 Sprint Answer Key 1

Answer:
2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24, 4 x 8 = 32, 5 x 8 = 40, 1 x 8 = 8, 16 / 8 = 2, 24 / 8 = 3, 40 / 8 = 5, 8 / 1 = 8, 32 / 8 = 4, 6 x 8 = 48, 7 x 8 = 56, 8 x 8 = 64, 9 x 8 = 72, 10 x 8 = 80, 64 / 8 = 8, 56 / 8 = 7, 72 / 8 = 9, 48 / 8 = 6, 80 / 8 = 10, 5 x 8 = 40, 2 x 8 = 16, 5 x 8 = 40, 4 x 8 = 32, 3 x 8 = 24, 80 / 8 = 10, 40 / 8 = 5, 8 / 1 = 8, 16 / 8 = 2, 24 / 8 = 3, 6 x 8 = 48, 8 x 8 = 64, 56 / 8 = 7, 72 / 8 = 9, 48 / 8 = 6, 64 / 8 = 8, 11 x 8 = 88, 88 / 8 = 11, 12 x 8 = 96, 96 / 8 = 12, 14 x 8 = 112, 112 / 8 = 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
multiply or divide by 8.
2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24, 4 x 8 = 32, 5 x 8 = 40, 1 x 8 = 8, 16 / 8 = 2, 24 / 8 = 3, 40 / 8 = 5, 8 / 1 = 8, 32 / 8 = 4, 6 x 8 = 48, 7 x 8 = 56, 8 x 8 = 64, 9 x 8 = 72, 10 x 8 = 80, 64 / 8 = 8, 56 / 8 = 7, 72 / 8 = 9, 48 / 8 = 6, 80 / 8 = 10, 5 x 8 = 40, 2 x 8 = 16, 5 x 8 = 40, 4 x 8 = 32, 3 x 8 = 24, 80 / 8 = 10, 40 / 8 = 5, 8 / 1 = 8, 16 / 8 = 2, 24 / 8 = 3, 6 x 8 = 48, 8 x 8 = 64, 56 / 8 = 7, 72 / 8 = 9, 48 / 8 = 6, 64 / 8 = 8, 11 x 8 = 88, 88 / 8 = 11, 12 x 8 = 96, 96 / 8 = 12, 14 x 8 = 112, 112 / 8 = 14.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-13-Answer Key-1

Multiply or divide by 8
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 13 Sprint Answer Key 2

Answer:
1 x 8 = 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24, 4 x 8 = 32, 5 x 8 = 40, 24 / 8 = 3, 16 / 8 = 2, 32 / 8 = 4, 8 / 1 = 8, 40 / 8 = 5, 10 x 8 = 80, 6 x 8 = 48, 7 x 8 = 56, 8 x 8 = 64, 9 x 8 = 72, 56 / 8 = 7, 48 / 8 = 6, 64 / 8 = 8, 80 / 8 = 10, 72 / 8 = 9, 2 x 8 = 16, 5 x 8 = 40, 6 x 8 = 48, 10 x 8 = 80, 3 x 8 = 24, 16 / 8 = 2, 8 / 1 = 8, 80 / 8 = 10, 40 / 8 = 5, 24 / 8 = 3, 8 x 8 = 64, 4 x 8 = 32, 9 x 8 = 72, 7 x 8 = 56, 64 / 8 = 8, 72 / 8 = 9, 48 / 8 = 6, 56 / 8 = 7, 11 x 8 = 88, 88 / 8 = 11, 12 x 8 = 96, 96 / 8 = 12, 13 x 8 = 104, 104 / 8 = 13.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
multiply or divide by 8.
1 x 8 = 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24, 4 x 8 = 32, 5 x 8 = 40, 24 / 8 = 3, 16 / 8 = 2, 32 / 8 = 4, 8 / 1 = 8, 40 / 8 = 5, 10 x 8 = 80, 6 x 8 = 48, 7 x 8 = 56, 8 x 8 = 64, 9 x 8 = 72, 56 / 8 = 7, 48 / 8 = 6, 64 / 8 = 8, 80 / 8 = 10, 72 / 8 = 9, 2 x 8 = 16, 5 x 8 = 40, 6 x 8 = 48, 10 x 8 = 80, 3 x 8 = 24, 16 / 8 = 2, 8 / 1 = 8, 80 / 8 = 10, 40 / 8 = 5, 24 / 8 = 3, 8 x 8 = 64, 4 x 8 = 32, 9 x 8 = 72, 7 x 8 = 56, 64 / 8 = 8, 72 / 8 = 9, 48 / 8 = 6, 56 / 8 = 7, 11 x 8 = 88, 88 / 8 = 11, 12 x 8 = 96, 96 / 8 = 12, 13 x 8 = 104, 104 / 8 = 13.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-13-Answer Key-2

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 13 Problem Set Answer Key

Question 1.
a. Skip-count by nine.
   9     , ___18____, __27_____,   36    , ____45___, ___54____, ___63____,   72    , ___81____, ____90___

Answer:
The missing numbers are 18 , 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81, 90.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
count by nine.
so the numbers are 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81, 90.

b. Look at the tens place in the count-by. What is the pattern?

Answer:
The tens place in the count-by is decreasing by 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81, 90.
so the tens place in the count by is decreasing by 1.

c. Look at the ones place in the count-by. What is the pattern?

Answer:
The ones place in the count by is increasing by 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are
18, 27, 36, 45, 54, 63, 73, 81, 90.
so the ones place in the count by is increasing by 1.

Question 2.
Complete to make true statements.
a. 10 more than 0 is __10_____,
1 less is __9_____.
1 × 9 = ___9____

Answer:
10 more than 0 is 10.
1 less is 9.
1 x 9 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 0 is 10.
1 less is 9.
1 x 9 = 9.

b. 10 more than 9 is ___19____,
1 less is ___18____.
2 × 9 = ___18____

Answer:
10 more than 9 is 19.
1 less is 18.
2 x 9 = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 9 is 19.
1 less is 18.
2 x 9 = 18.

c. 10 more than 18 is ___28____,
1 less is ___27____.
3 × 9 = ___27____

Answer:
10 more than 18 is 28.
1 less is 27.
3 x 9 = 27.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 18 is 28.
1 less is 27.
3 x 9 = 27.

d. 10 more than 27 is ___37____,
1 less is __36_____.
4 × 9 = ___36____

Answer:
10 more than 27 is 37.
1 less is 36.
4 x 9 = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 27 is 37.
1 less is 36.
4 x 9 = 36.

e. 10 more than 36 is ___46____,
1 less is ___45____.
5 × 9 = ___45____

Answer:
10 more than 36 is 46.
1 less is 45.
5 x 9 = 45.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 36 is 46.
1 less is 45.
5 x 9 = 45.

f. 10 more than 45 is ___55____,
1 less is ____54___.
6 × 9 = ___54____

Answer:
10 more than 45 is 35.
1 less is 54.
6 x 9 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 45 is 55.
1 less is 54.
6 x 9 = 54.

g. 10 more than 54 is ___64____,
1 less is ___63____.
7 × 9 = ___63____

Answer:
10 more than 54 is 64.
1 less is 63.
7 x 9 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 54 is 64.
1 less is 63.
7 x 9 = 63.

h. 10 more than 63 is ___73____,
1 less is ____72___.
8 × 9 = ____72___

Answer:
10 more than 63 is 73.
1 less is 72.
8 x 9 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 63 is 73.
1 less is 72.
8 x 9 = 72.

i. 10 more than 72 is ___82____,
1 less is ___81____.
9 × 9 = ____81___

Answer:
10 more than 72 is 82.
1 less is 81.
9 x 9 = 81.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 72 is 82.
1 less is 81.
9 x 9 = 81.

j. 10 more than 81 is ____91___,
1 less is ____90___.
10 × 9 = ___90____

Answer:
10 more than  81 is 91.
1 less is 90.
10 x 9 = 90.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 81 is 91.
1 less is 90.
10 x 9 = 90.

Question 3.
a. Analyze the equations in Problem 2. What is the pattern?

Answer:
It is increasing by 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 0.
1 less than 10.
9.

b. Use the pattern to find the next 4 facts. Show your work.
11 × 9 =
12 × 9 =
13 × 9 =
14 × 9 =

Answer:
11 x 9 = 99.
12 x 9 = 108.
13 x 9 = 117.
14 x 9 = 126.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
multiply by 9 with 11, 12, 13, 14.
11 x 9 = 99.
12 x 9 = 108.
13 x 9 = 117.
14 x 9 = 126.

c. Kent notices another pattern in Problem 2. His work is shown below. He sees the following:
The tens digit in the product is 1 less than the number of groups.
The ones digit in the product is 10 minus the number of groups.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 13 Problem Set Answer Key 3
Use Kent’s strategy to solve 6 × 9 and 7 × 9.

Answer:
6 x 9 = 54.
7 x 9 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 9 = 54.
5 = 4 – 1.
4 = 10 – 6.
7 x 9 = 63.
6 = 7 – 1.
3 = 10 – 7.

d. Show an example of when Kent’s pattern doesn’t work.

Answer:
1 x 1 = 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Kent’s pattern doesn’t work = 1 x 1.
1 = 2 – 1.

Question 4.
Each equation contains a letter representing the unknown. Find the value of each unknown. Then, write the letters that match the answers to solve the riddle.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 13 Problem Set Answer Key 4

Answer:
a = 6.
o = 1.
s = 4.
g = 9.
d = 8.
e = 7.
n = 3.
t = 2.
i = 1.4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division of unknowns.
a = 6.
o = 1.
s = 4.
g = 9.
d = 8.
e = 7.
n = 3.
t = 2.
i = 1.4.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-13-Answer Key-3

How do you make one vanish?
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 13 Problem Set Answer Key 5
Answer:

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 13 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
6 × 9 = 54
What is 10 more than 54? ___64____
What is 1 less? ____63___
7 × 9 = ___63____

Answer:
10 more than 54 is 64.
1 less is 63.
7 x 9 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 54 is 64.
1 less is 63.
7 x 9 = 63.

What is 10 more than 72? __82_____
What is 1 less? ____81___
9 × 9 = ___81____

Answer:
10 more than 72 is 82.
1 less is 81.
9 x 9 = 81.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 72 is 82.
1 less is 81.
9 x 9 = 81.

Question 2.
Explain the pattern used in Problem 1.

Answer:
10 more than 63 is 73.
1 less is 72.
8 x 9 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 63 is 73.
1 less is 72.
8 x 9 = 72.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 13 Homework Answer Key

Question 1.
a. Skip-count by nines down from 90.
  90    , ____81___,   72     , __63_____, ___54____, ____45___,   36     , ___27____, ___18____, ____9___

Answer:
The numbers are 90, 81, 72, 63, 54, 45, 36, 27, 18, 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
count by nines down from 90.
90, 81, 72, 63, 54, 45, 36, 27, 18, 9.

b. Look at the tens place in the count-by. What is the pattern?

Answer:
The tens place in the count-by is increasing by 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
90, 81, 72, 63, 54, 45, 36, 27, 18, 9.
The tens place in the count-by is increasing by 1.

c. Look at the ones place in the count-by. What is the pattern?

Answer:
The ones place in the count-by is decreasing by 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
90, 81, 72, 63, 54, 45, 36, 27, 18, 9.
The ones place in the count-by is decreasing by 1.

Question 2.
Each equation contains a letter representing the unknown. Find the value of each unknown.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 13 Homework Answer Key 6

Answer:
a = 2.
m = 3.
e = 5.
f = 5.
d = 9.
w = 3 / 2.
s = 10.
k = 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equations with unknowns are missing.
a = 2.
m = 3.
e = 5.
f = 5.
d = 9.
w = 3 / 2.
s = 10.
k = 1.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-13-Answer Key-4

Question 3.
Solve.
a. What is 10 more than 0? __10__
What is 1 less? _9___
1 × 9 = _9___

Answer:
10 more than 0 is 10.
1 less is 9.
1 x 9 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 63 is 73.
1 less is 72.
8 x 9 = 72.

b. What is 10 more than 9? _19___
What is 1 less? __18__
2 × 9 = __18__

Answer:
10 more than 9 is 19.
1 less is 18.
2 x 9 = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 9 is 19.
1 less is 18.
2 x 9 = 18.

c. What is 10 more than 18? __28__
What is 1 less? __27__
3 × 9 = _27___

Answer:
10 more than 18 is 28.
1 less is 27.
3 x 9 = 27.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 18 is 28.
1 less is 27.
3 x 9 = 27.

d. What is 10 more than 27? _37___
What is 1 less? __36__
4 × 9 = __36__

Answer:
10 more than 27 is 37.
1 less is 36.
4 x 9 = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 27 is 37.
1 less is 36.
4 x 9 = 36.

e. What is 10 more than 36? __46__
What is 1 less? __45__
5 × 9 = __45__

Answer:
10 more than 36 is 46.
1 less is 45.
5 x 9 = 45.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 36 is 46.
1 less is 45.
5 x 9 = 45.

f. What is 10 more than 45? __55__
What is 1 less? __54__
6 × 9 = __54__

Answer:
10 more than 45 is 55.
1 less is 54.
6 x 9 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 45 is 55.
1 less is 54.
6 x 9 = 54.

g. What is 10 more than 54? __64__
What is 1 less? __63__
7 × 9 = __63__

Answer:
10 more than 54 is 64.
1 less is 63.
7 x 9 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 54 is 64.
1 less is 63.
7 x 9 = 63.

h. What is 10 more than 63? _73___
What is 1 less? __72__
8 × 9 = __72__

Answer:
10 more than 63 is 73.
1 less is 72.
8 x 9 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 63 is 73.
1 less is 72.
8 x 9 = 72.

i. What is 10 more than 72? _82___
What is 1 less? __81__
9 × 9 = __81__

Answer:
10 more than 72 is 82.
1 less is 81.
9 x 9 = 81.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 72 is 82.
1 less is 81.
9 x 9 = 81.

j. What is 10 more than 81? __91___
What is 1 less? __90___
10 × 9 = __90___

Answer:
10 more than 81 is 91.
1 less is 90.
10 x 9 = 90.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 more than 81 is 91.
1 less is 90.
10 x 9 = 90.

Question 4.
Explain the pattern in Problem 3, and use the pattern to solve the next 3 facts.
11 × 9 = _99____
12 × 9 = __108___
13 × 9 = ___117__

Answer:
11 x 9 = 99.
12 x 9 = 108.
13 x 9 = 117.
Explanation:
In the above-given question,
given that,
multiply by 9 with 11, 12, 13.
11 x 9 = 99.
12 x 9 = 108.
13 x 9 = 117.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 3 Answer Key

Teachers and students can find this Eureka Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Eureka Math Answer Key for Grade 3 aids teachers to differentiate instruction, building and reinforcing foundational mathematics skills that alter from the classroom to real life. With the help of Eureka’s primary school Grade 3 Answer Key, you can think deeply regarding what you are learning, and you will really learn math easily just like that.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 3 Answer Key

Teachers and students can find this Eureka Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Eureka Math Answer Key for Grade 3 aids teachers to differentiate instruction, building and reinforcing foundational mathematics skills that alter from the classroom to real life. With the help of Eureka’s primary school Grade 3 Answer Key, you can think deeply regarding what you are learning, and you will really learn math easily just like that.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 3 Problem Set Answer Key

Question 1.
Each equation contains a letter representing the unknown. Find the value of the unknowns, and then write the letters that match the answers to solve the riddle.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 3 Problem Set Answer Key 1

Answer:
e = 20, i = 1/ 6, s = 4, n = 10, k = 6, a = 2.6, l = 7, c = 3, t = 0.7, b = 2, h = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The equation contains the letter representing unknown.
5 x 4 = e , e = 20.
24/ i = 4, i = 4/ 24 = 1/6.
32 = s x 8, s = 32/ 8, s = 4.
8 = 80 / n, n = 10.
8 = a / 3, a = 2.6.
21 / 3 = l, l = 7.
21 = c x 7, c = 3.
t / 10 = 7, t = 0.7.
24/b = 12, b = 24/ 12, b = 2.
35 = 7 x h, h = 5.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-3-Answer Key-1

Which tables do you NOT have to learn?
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 3 Problem Set Answer Key 2

Answer:
The tables not have to learn is 10, 20, and 70.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The tables are 9, 6, 3, 5, 70, 20, 10, 24, 2, 7, and 4.
out of all the tables 10 and 20 are very easy.
so we need not to learn.

Question 2.
Lonna buys 3 t-shirts for $8 each.
a. What is the total amount Lonna spends on 3 t-shirts? Use the letter m to represent the total amount of money Lonna spends, and then solve the problem.

Answer:
The total amount of money Lonna spends = 24$.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Lonna buys 3 t-shirts for $8 each.
m x 3 = $8.
m = 8 x 3.
m = $24.
so the total amount of money Lonna spends = $24.

b. If Lonna hands the cashier 3 ten dollar bills, how much change will she receive? Use the letter c in an equation to represent the change, and then find the value of c.

Answer:
The change she received = $6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Lonna hands the cashier 3 ten dollar bills.
c x 30 = 24.
c = 30 – 24.
c = $6.
so the change Lonna received = $6.

Question 3.
Miss Potts used a total of 28 cups of flour to bake some bread. She used 4 cups of flour for each loaf of bread. How many loaves of bread did she bake? Represent the problem using multiplication and division sentences and a letter for the unknown. Then, solve the problem.
__7___ × ___4__ = __28____
__28___ ÷ __4___ = ___7___

Answer:
The number of loaves of bread did she bake = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Miss potts used a total of 28 cups of flour to bake some bread.
she used 4 cups of flour for each loaf of bread.
7 x 4 = 28.
28 / 4 = 7.
so the number of loaves of bread did she bake = 7.

Question 4.
At a table tennis tournament, two games went on for a total of 32 minutes. One game took 12 minutes longer than the other. How long did it take to complete each game? Use letters to represent the unknowns. Solve the problem.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 3 Problem Set Answer Key 3

Answer:
The other game takes to complete = 10 minutes.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
At a table tennis tournament, two games went on for a total of 32 minutes.
one game took 12 minutes longer than the other.
32 + t = 12.
t = 32 – 12.
t = 20.
so the other game takes to complete = 10 minutes.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 3 Exit Ticket Answer Key

Find the value of the unknown in Problems 1 – 4.

Question 1.
z = 5 × 9
z = ___45___

Answer:
z = 45.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equation z = 5 x 9.
z = 45.

Question 2.
30 ÷ 6 = v
v = ___5___

Answer:
v = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equation 30/ 6 = v.
v = 5.

Question 3.
8 × w = 24
w = ____3__

Answer:
w = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equation 8 x w = 24.
w = 24/8.
w = 3.

Question 4.
y ÷ 4 = 7
y = __1.75____

Answer:
y = 1.75.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
y / 4 = 7.
y = 7 / 4.
y = 1.75.

Question 5.
Mr. Strand waters his rose bushes for a total of 15 minutes. He waters each rose bush for 3 minutes. How many rose bushes does Mr. Strand water? Represent the problem using multiplication and division sentences and a letter for the unknown. Then, solve the problem.
__3___ × __5___ = __15___
__15___ ÷ __3___ = ___5__

Answer:
The number of rose bushes Mr. strand water = 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mr. Strand waters his rose bushes for a total of 15 minutes.
He waters each rose bush for 3 minutes.
3 x 5 = 15.
15 / 3 = 5.
so the number of rose bushes Mr. Strand water = 15.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 3 Homework Answer Key

Question 1.
a. Complete the pattern.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 3 Homework Answer Key 4

Answer:
The missing numbers in the pattern are 40, 50, 70, 80, and 100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the pattern with numbers.
the missing numbers are 40, 50, 70, 80, and 100.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-3-Answer Key-2

b. Find the value of the unknown.

10 × 2 = d   d = __20___
3 × 10 = e   e = __30___
f = 4 × 10   f = ___40__
p = 5 × 10  p = __50___
10 × 6 = w  w = ___60__
10 × 7 = n  n = __70___
g = 8 × 10  g = __80___

Answer:
d = 20.
e = 30.
f = 40.
p = 50.
w = 60.
n = 70.
g = 80.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equations 10 x 2 = d, d = 20.
3 x 10 = e, e = 30.
f = 4 x 10, f = 40.
p = 5 x 10, p = 50.
10 x 6 = w, w = 60.
10 x 7 = n, n = 70.
g = 8 x 10, g = 80.

Question 2.
Each equation contains a letter representing the unknown. Find the value of the unknown.

8 ÷ 2 = nn = _4____
3 × a = 12a = __4___
p × 8 = 40p = __5___
18 ÷ 6 = cc = __3___
d × 4= 24d = ___6__
h ÷ 7 = 5h = __1.4___
6 × 3 = ff = ___18__
32 ÷ y = 4y = __8___

Answer:
n = 4.
a = 4.
p = 5.
c = 3.
d = 6.
h = 1.4.
f = 18.
y = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equations 8 / 2 = n, n = 4.
3 x a = 12, a = 12 / 3, a = 4.
p x 8 = 40, p = 40 / 8, p = 5.
18 / 6 = c, c = 3.
d x 4 = 24, d = 24 / 4, d = 6.
h / 7 = 5, h = 1.4.
6 x 3 = f, f = 18.
32 / y = 4. y = 8.

Question 3.
Pedro buys 4 books at the fair for $7 each.
a. What is the total amount Pedro spends on 4 books? Use the letter b to represent the total amount Pedro spends, and then solve the problem.

Answer:
The total amount Pedro spends on 4 books = $28.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Pedro buys 4 books at the fair for $7 each.
b x 4 = 7.
b = 7 x 4.
b = $28.
so the total amount Pedro spends on 4 books = $28.

b. Pedro hands the cashier 3 ten dollar bills. How much change will he receive? Write an equation to solve. Use the letter c to represent the unknown.

Answer:
The change Pedro receives = $2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Pedro hands the cashier 3 ten dollar bills.
c + 30 = 28.
c = 30 – 28.
c = $2.

Question 4.
On field day, the first-grade dash is 25 meters long. The third-grade dash is twice the distance of the first-grade dash. How long is the third-grade dash? Use a letter to represent the unknown and solve.

Answer:
The third-grade dash = 75 meters long.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
On field day, the first-grade dash is 25 meters long.
The third-grade dash is twice the distance of the first-grade dash.
g = 25 + 50.
g = 75.
so the third-grade dash = 75 meters long.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 5 Answer Key

Teachers and students can find this Eureka Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Eureka Math Answer Key for Grade 3 aids teachers to differentiate instruction, building and reinforcing foundational mathematics skills that alter from the classroom to real life. With the help of Eureka’s primary school Grade 3 Answer Key, you can think deeply regarding what you are learning, and you will really learn math easily just like that.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 5 Answer Key

Students of Grade 3 Module 3 can get a strong foundation on mathematics concepts by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka’s Grade 3 Textbook.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 5 Pattern Sheet Answer Key

Multiply.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 5 Pattern Sheet Answer Key 1

Answer:
6 x 1 = 6, 6 x 2 = 12, 6 x 3 = 18, 6 x 4 = 24, 6 x 5 = 30, 6 x 1 = 6, 6 x 2 = 12, 6 x 1 = 6, 6 x 3 = 18, 6 x 1 = 6, 6 x 4 = 24, 6 x 1 = 6, 6 x 5 = 30, 6 x 1 = 6, 6 x 2 = 12, 6 x 3 = 18, 6 x 2 = 12, 6 x 4 = 24, 6 x 2 = 12, 6 x 5 = 30, 6 x 2 = 12, 6 x 1 = 6,  6 x 2 = 12, 6 x 3 = 18, 6 x 1 = 6, 6 x 3 = 18, 6 x 2 = 12, 6 x 3 = 18, 6 x 4 = 24, 6 x 3 = 18, 6 x 5 = 30, 6 x 3 = 18, 6 x 4 = 24, 6 x 1 = 6, 6 x 4 = 24, 6 x 2 = 12, 6 x 4 = 24, 6 x 3 = 18, 6 x 4 = 24, 6 x 5 = 30, 6 x 4 = 24, 6 x 5 = 30, 6 x 1 = 6, 6 x 5 = 30, 6 x 2 = 12, 6 x 5 = 30, 6 x 3 = 18, 6 x 5 = 30, 6 x 4 = 24, 6 x 2 = 12, 6 x 4 = 24, 6 x 3 = 18, 6 x 5 = 30, 6 x 3 = 18, 6 x 2 = 12, 6 x 4 = 24, 6 x 3 = 18, 6 x 5 = 30, 6 x 2 = 12, 6 x 4 = 24.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the table of 6.
6 x 1 = 6, 6 x 2 = 12, 6 x 3 = 18, 6 x 4 = 24, 6 x 5 = 30, 6 x 1 = 6, 6 x 2 = 12, 6 x 1 = 6, 6 x 3 = 18, 6 x 1 = 6, 6 x 4 = 24, 6 x 1 = 6, 6 x 5 = 30, 6 x 1 = 6, 6 x 2 = 12, 6 x 3 = 18, 6 x 2 = 12, 6 x 4 = 24, 6 x 2 = 12, 6 x 5 = 30, 6 x 2 = 12, 6 x 1 = 6,  6 x 2 = 12, 6 x 3 = 18, 6 x 1 = 6, 6 x 3 = 18, 6 x 2 = 12, 6 x 3 = 18, 6 x 4 = 24, 6 x 3 = 18, 6 x 5 = 30, 6 x 3 = 18, 6 x 4 = 24, 6 x 1 = 6, 6 x 4 = 24, 6 x 2 = 12, 6 x 4 = 24, 6 x 3 = 18, 6 x 4 = 24, 6 x 5 = 30, 6 x 4 = 24, 6 x 5 = 30, 6 x 1 = 6, 6 x 5 = 30, 6 x 2 = 12, 6 x 5 = 30, 6 x 3 = 18, 6 x 5 = 30, 6 x 4 = 24, 6 x 2 = 12, 6 x 4 = 24, 6 x 3 = 18, 6 x 5 = 30, 6 x 3 = 18, 6 x 2 = 12, 6 x 4 = 24, 6 x 3 = 18, 6 x 5 = 30, 6 x 2 = 12, 6 x 4 = 24.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-5-Answer Key-1

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 5 Problem Set Answer Key

Question 1.
Skip-count by seven to fill in the blanks in the fish bowls. Match each count-by to its multiplication expression. Then, use the multiplication expression to write the related division fact directly to the right.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 5 Problem Set Answer Key 2

Answer:
The missing numbers are 14, 28, 35, 56, 64, and 70.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers of table 7 are missing.
The missing numbers are 14, 28, 35, 56, 63, and 70.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-5-Answer Key-2

Question 2.
Complete the count-by seven sequence below. Then, write a multiplication equation and a division equation to represent each blank you filled in.
7, 14, ___21____, 28, ___35____, 42, ___49____,  ___56____, 63, ____70___

a. __3____ × 7 = ____21___    ___21____ ÷ 7 = ___3____

Answer:
The missing numbers are 21, 35, 49, 56, 63, and 70.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers of table 7 are given.
the missing numbers are 21, 35, 49, 56, 63, and 70.

b. ___5____ × 7 = ____35___    ____35___ ÷ 7 = ___5____

Answer:
5 x 7 = 35.
35 / 7 = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
5 x 7 = 35.
35 / 7 = 5.

c. __7_____ × 7 = ___49____    ___49____ ÷ 7 = ___7____

Answer:
7 x 7 = 49.
49 / 7 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
7 x 7 = 49.
49 / 7 = 7.

d. ____8___ × 7 = __56_____    ___56____ ÷ 7 = ___8____

Answer:
8 x 7 = 56.
56 / 7 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
8 x 7 = 56.
56 / 7 = 8.

e. ___10____ × 7 = ___70____   ___70____ ÷ 7 = __10_____

Answer:
10 x 7 = 70.
70 / 7 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
10 x 7 = 70.
70 / 7 = 10.

Question 3.
Abe says 3 × 7 = 21 because 1 seven is 7, 2 sevens are 14, and 3 sevens are 14 + 6 + 1, which equals 21. Why did Abe add 6 and 1 to 14 when he is counting by seven?

Answer:
3 x 7 = 21.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Abe says 3 x 7 = 21 because 1 seven is 7, 2 sevens are 14.
3 sevens are 21.
14 + 6 + 1 = 21.
6 + 1 = 7.

Question 4.
Molly says she can count by seven 6 times to solve 7 × 6. James says he can count by six 7 times to solve this problem. Who is right? Explain your answer.

Answer:
Molly and James both are correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Molly says she can count by seven 6 times to solve.
7 x 6 = 42.
James says he can count by six 7 times to solve.
6 x 7 = 42.
so both of them are correct.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 5 Exit Ticket Answer Key

Complete the count-by seven sequence below. Then, write a multiplication equation and a division equation to represent each number in the sequence.
7, 14, __21_____, 28, ___35____, 42, ___49____,  ___56____, 63, ___70____

a. ___3____ × 7 = __21_____     ____21___ ÷ 7 = ___3____

Answer:
3 x 7 = 21.
21 / 7 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
3 x 7 = 21.
21 / 7 = 3.

b. ___5____ × 7 = __35_____    ____35___ ÷ 7 = ___5____

Answer:
5 x 7 = 35.
35 / 7 = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
5 x 7 = 35.
35 / 7 = 5.

c. ____7___ × 7 = ___49____    ___49____ ÷ 7 = ___7____

Answer:

7 x 7 = 49.
49 / 7 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
7 x 7 = 49.
49 / 7 = 7.

d. ___8____ × 7 = __56_____    ___56____ ÷ 7 = ___8____

Answer:
8 x 7 = 56.
56 / 7 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
8 x 7 = 56.
56 / 7 = 8.

e. ___9____ × 7 = ___63____    ___63____ ÷ 7 = ___9____

Answer:
9 x 7 = 63.
63 / 7 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
9 x 7 = 63.
63 / 7 = 9.

f. __10_____ × 7 = __70_____     ___70____ ÷ 7 = ___10____

Answer:
10 x 7 = 70.
70 / 7 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
10 x 7 = 70.
70 / 7 = 10.

g. ___6____ × 7 = __42_____    ___42____ ÷ 7 = ____6___

Answer:
6 x 7 = 42.
42 / 7 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
6 x 7 = 42.
42 / 7 = 6.

h. ___4____ × 7 = ____28___     ___28____ ÷ 7 = __4_____

Answer:
2 x 7 = 14.
14 / 7 = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
2 x 7 = 14.
14 / 7 = 2.

i. ____1___ × 7 = ___7____      ___7____ ÷ 7 = __1_____

Answer:
1 x 7 = 7.
7 / 7 = 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
1 x 7 = 7.
7 / 7 = 1.

j. ___10____ × 7 = __7=_____      ___70____ ÷ 7 = __10_____

Answer:
10 x 7 = 70.
70 / 7 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division are given.
10 x 7 = 70.
70 / 7 = 10.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 5 Homework Answer Key

Question 1.
Use number bonds to help you skip-count by seven by making ten or adding to the ones.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 5 Homework Answer Key 3

Answer:
10 + 4 = 14, 10 + 11 = 21, 10 + 18 = 28, 10 + 25 = 35, 10 + 32 = 42, 10 + 39 = 49, 10 + 46 = 56, 10 + 53 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Table 6 is given.
10 + 4 = 14, 10 + 11 = 21, 10 + 18 = 28, 10 + 25 = 35, 10 + 32 = 42, 10 + 39 = 49, 10 + 46 = 56, and 10 + 53 = 63.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-5-Answer Key-3

Question 2.
Skip-count by seven to fill in the blanks. Then, fill in the multiplication equation, and use it to write the related division fact directly to the right.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 5 Homework Answer Key 4

Answer:
The missing numbers are 14, 21, 35, 42, 56, 63, and 70.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
table 7 is given.
the table of 7 is given.
The missing numbers are 14, 21, 35, 42, 56, 63, and 70.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-5-Answer Key-4

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key

Students of Grade 3 Module 3 can get a strong foundation on mathematics concepts by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka’s Grade 3 Textbook.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 6 Answer Key

So teachers and students can find this Eureka Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Eureka Math Answer Key for Grade 3 aids teachers to differentiate instruction, building and reinforcing foundational mathematics skills that alter from the classroom to real life. With the help of Eureka’s primary school Grade 3 Answer Key, you can think deeply regarding what you are learning, and you will really learn math easily just like that.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Pattern Sheet Answer Key

Multiply
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Pattern Sheet Answer Key 1

Answer:
6 x 1 = 6, 6 x 2 = 12, 6 x 3 = 18, 6 x 4 = 24, 6 x 5 = 30, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 9 = 54, 6 x 10 = 60, 6 x 5 = 30, 6 x 6 = 36, 6 x 5 = 30, 6 x 7 = 35, 6 x 5 = 30, 6 x 8 = 40, 6 x 5 = 30, 6 x 9 = 54, 6 x 5 = 30, 6 x 10 = 60, 6 x 6 = 36, 6 x 5 = 30, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48, 6 x 6 = 36, 6 x 9 = 54, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 7 = 42, 6 x 9 = 54, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 9 = 54, 6 x 9 = 54, 6 x 6 = 36, 6 x 9 = 54, 6 x 8 = 48, 6 x 6 = 36, 6 x 9 = 54, 6 x 7 = 42, 6 x 9 = 54, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48, 6 x 9 = 54, 6 x 7 = 42, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the table of 6.
6 x 1 = 6, 6 x 2 = 12, 6 x 3 = 18, 6 x 4 = 24, 6 x 5 = 30, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 9 = 54, 6 x 10 = 60, 6 x 5 = 30, 6 x 6 = 36, 6 x 5 = 30, 6 x 7 = 35, 6 x 5 = 30, 6 x 8 = 40, 6 x 5 = 30, 6 x 9 = 54, 6 x 5 = 30, 6 x 10 = 60, 6 x 6 = 36, 6 x 5 = 30, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48, 6 x 6 = 36, 6 x 9 = 54, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 7 = 42, 6 x 9 = 54, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 9 = 54, 6 x 9 = 54, 6 x 6 = 36, 6 x 9 = 54, 6 x 8 = 48, 6 x 6 = 36, 6 x 9 = 54, 6 x 7 = 42, 6 x 9 = 54, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48, 6 x 9 = 54, 6 x 7 = 42, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-1

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Problem Set Answer Key

Question 1.
Label the tape diagrams. Then, fill in the blanks below to make the statements true.
a. 6 × 6 = __36___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Problem Set Answer Key 2
(6 × 6) = (5 + 1) × 6
= (5 × 6) + (1 × 6)
  30    + __6____
= ____6__

Answer:
5 x 6 = 30.
1 x 6 = 6.
30 + 6 = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 6 = (5 + 1) x 6.
(5 x 6) + (1 x 6).
30 + 6.
36.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-2

b. 7 × 6 = __42___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Problem Set Answer Key 3
(7 × 6) = (5 + 2) × 6
= (5 × 6) + (2 × 6)
 30     + __12____
= ____42__

Answer:
5 x 6 = 30.
2 x 6 = 12.
30 + 12 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 x 6 = (5 + 2) x 6.
(5 x 6) + (2 x 6).
30 + 12.
42.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-3

c. 8 × 6 = ___48__
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Problem Set Answer Key 4
8 × 6 = (5 + ___3__ ) × 6
= (5 × 6) + ( __3__ × 6)
 30    + __18____
= __48____

Answer:
5 x 6 = 30.
3 x 6 = 18.
30 + 18 = 48.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 x 6 = (5 + 3) x 6.
(5 x 6) + (3 x 6).
30 + 18.
48.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-4

d. 9 × 6 = __54___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Problem Set Answer Key 5
9 × 6 = (5 + __4___ ) × 6
= (5 × 6) + ( _4___ × 6)
 30    + __24____
= __54____

Answer:
5 x 6 = 30.
4 x 6 = 24.
30 + 24 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 6 = (5 + 4) x 6.
(5 x 6) + (4 x 6).
30 + 24.
54.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-5

Question 2.
Break apart 54 to solve 54 ÷ 6.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Problem Set Answer Key 6
54 ÷ 6 = (30 ÷ 6) + ( __24________ ÷ 6)
= 5 + ______4______
= ____9_______

Answer:
54 / 6 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
54 / 6 is divided into two parts.
30 / 6 and 24 / 6.
30 / 6 = 5 and 24 / 6 = 4.
5 + 4 = 9.

Question 3.
Break apart 49 to solve 49 ÷ 7.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Problem Set Answer Key 7
49 ÷ 7 = (35 ÷ 7) + ( ___14_______ ÷ 7)
= 5 + _______2_____
= _____7______

Answer:
49 / 7 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
49 / 7 is divided into two parts.
35 / 7 and 14 / 7.
35 / 7 = 5 and 14 / 7 = 2.
5 + 2 = 7.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-6

Question 4.
Robert says that he can solve 6 × 8 by thinking of it as (5 × 8) + 8. Is he right? Draw a picture to help explain your answer.

Answer:
Yes, he was right.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Robert says that he can solve 6 x 8 by thinking of it as (5 x 8) + 8.
6 x 8 = 48.
(5 x 8) + 8 = 40 + 8 = 48.
so he was correct.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-7

Question 5.
Kelly solves 42 ÷ 7 by using a number bond to break apart 42 into two parts. Show what her work might look like below.

Answer:
42 / 7 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
42 / 7 is divided into two parts.
28 / 7 and 14 / 7.
28 / 7 = 4 and 14 / 7 = 2.
4 + 2 = 6.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
A parking lot has space for 48 cars. Six cars can park in 1 row. Break apart 48 to find how many rows there are in the parking lot.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Exit Ticket Answer Key 8

Answer:
48 / 6 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
48 / 6 is divided into two parts.
30 / 6 and 18 / 6.
30 / 6 = 5 and 18 / 6 = 3.
5 + 3 = 8.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-8

Question 2.
Malia solves 6 × 7 using (5 × 7) + 7. Leonidas solves 6 × 7 using (6 × 5) + (6 × 2). Who is correct? Draw a picture to help explain your answer.

Answer:
Yes, both of them are correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 7 = 42.
(5 x 7) + 7 = 35 + 7 = 42.
(6 x 5) + (6 x 2) = 30 + 12 = 42.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Homework Answer Key

Question 1.
Label the tape diagrams. Then, fill in the blanks below to make the statements true.
a. 6 × 7 = __42___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Homework Answer Key 9
(6 × 7) = (5 + 1) × 7
= (5 × 7) + (1 × 7)
 35     + ___7___
= ___42___

Answer:
5 x 7 = 35.
1 x 7 = 7.
35 + 7 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 7 = (5 + 1) x 7.
(5 x 7) + (1 x 7).
35 + 7.
42.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-9

b. 7 × 7 = __49___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Homework Answer Key 10
(7 × 7) = (5 + 2) × 7
= (5 × 7) + (2 × 7)
 35     + __14___
= ___49___

Answer:
5 x 7 = 35.
2 x 7 = 14.
35 + 14 = 49.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 7 = (5 + 2) x 7.
(5 x 7) + (2 x 7).
35 + 14.
49.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-10

c. 8 × 7 = __56___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Homework Answer Key 11
8 × 7 = (5 + ___3__ ) × 7
= (5 × 7) + ( __3__ × 7)
 35     + ___21___
= __56____

Answer:
5 x 7 = 35.
3 x 7 = 21.
35 + 21 = 56.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 x 7 = (5 + 3) x 7.
(5 x 7) + (3 x 7).
35 + 21.
56.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-11

d. 9 × 7 = __63___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Homework Answer Key 12
9 × 7 = (5 + __4___ ) × 7
= (5 × 7) + ( __4__ × 7)
 35    + ___28___
= ___63___

Answer:
5 x 7 = 35.
4 x 7 = 28.
35 + 28 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 7 = (5 + 4) x 7.
(5 x 7) + (4 x 7).
35 + 28.
63.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-12

Question 2.
Break apart 54 to solve 54 ÷ 6.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Homework Answer Key 13
54 ÷ 6 = (30 ÷ 6) + ( ____24_______ ÷ 6)
= 5 + _______4_____
= _____9______

Answer:
54 / 6 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
54 / 6 is divided into two parts.
30 / 6 and 24 / 6.
30 / 6 = 5 and 24 / 6 = 4.
5 + 4 = 9.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-13

Question 3.
Break apart 56 to solve 56 ÷ 7
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Homework Answer Key 14
56 ÷ 7 = ( __35___ ÷ ___7__ ) + ( __21___ ÷ ___7__ )
= 5 + ____3____
= ____8______

Answer:
56 / 7 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
56 / 7 is divided into two parts.
35 / 7 and 21 / 7.
35 / 7 = 5 and 21 / 7 = 3.
5 + 3 = 8.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-6-Answer Key-14

Question 4.
Forty-two third grade students sit in 6 equal rows in the auditorium. How many students sit in each row? Show your thinking.

Answer:
The number of students sits in each row = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
42 third-grade students sit in 6 equal rows in the auditorium.
42 / 6 = 7.
7 x 6 = 42.

Question 5.
Ronaldo solves 7 × 6 by thinking of it as (5 × 7) + 7. Is he correct? Explain Ronaldo’s strategy.

Answer:
Yes, he was correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Ronaldo solves 7 x 6 = 42.
(5 x 7) + 7 = 42.
so he was correct.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 7 Answer Key

Teachers and students can find this Eureka Book Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Learning activities are the best option to educate elementary school kids and make them understand the basic mathematical concepts like addition, subtraction, multiplication, division, etc. Grade 3 elementary school students can find these fun-learning exercises for all math concepts through the Eureka Book.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 7 Answer Key

Students of Grade 3 can get a strong foundation by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka Grade 3 Book.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 7 Pattern Sheet Answer Key

Multiply
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 7 Pattern Sheet Answer Key 1

Answer:
7 x 1 = 7, 7 x 2 = 14, 7 x 3 = 21, 7 x 4 = 28, 7 x 5 = 35, 7 x 1 = 7, 7 x 2 = 14, 7 x 1 = 7, 7 x 3 = 21, 7 x 1 = 7, 7 x 4 = 28, 7 x 1 = 7, 7 x 5 = 35, 7 x 1 = 7, 7 x 2 = 14, 7 x 3 = 21, 7 x 2 = 14, 7 x 4 = 28, 7 x 5 = 35, 7 x 2 = 14, 7 x 2 = 14, 7 x 1 = 7, 7 x 2 = 14, 7 x 3 = 21, 7 x 1 = 7, 7 x 3 = 21, 7 x 2 = 14, 7 x 3 = 21, 7 x 4 = 28, 7 x 3 = 21, 7 x 5 = 35, 7 x 3 = 21, 7 x 4 = 28, 7 x 1 = 7, 7 x 4 = 28, 7 x 2 = 14, 7 x 4 = 28, 7 x 3 = 21, 7 x 4 = 28, 7 x 5 = 35, 7 x 4 = 28, 7 x 5 = 35, 7 x 1 = 7, 7 x 5 = 35, 7 x 2 = 14, 7 x 5 = 35, 7 x 3 = 21, 7 x 5 = 35, 7 x 4 = 28, 7 x 2 = 14, 7 x 4 = 28, 7 x 3 = 21, 7 x 5 = 35, 7 x 3 = 21, 7 x 2 = 14, 7 x 4 = 28, 7 x 3 = 21, 7 x 5 = 35, 7 x 2 = 14, 7 x 4 = 28.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the table of 7 and multiply.
7 x 1 = 7, 7 x 2 = 14, 7 x 3 = 21, 7 x 4 = 28, 7 x 5 = 35, 7 x 1 = 7, 7 x 2 = 14, 7 x 1 = 7, 7 x 3 = 21, 7 x 1 = 7, 7 x 4 = 28, 7 x 1 = 7, 7 x 5 = 35, 7 x 1 = 7, 7 x 2 = 14, 7 x 3 = 21, 7 x 2 = 14, 7 x 4 = 28, 7 x 5 = 35, 7 x 2 = 14, 7 x 2 = 14, 7 x 1 = 7, 7 x 2 = 14, 7 x 3 = 21, 7 x 1 = 7, 7 x 3 = 21, 7 x 2 = 14, 7 x 3 = 21, 7 x 4 = 28, 7 x 3 = 21, 7 x 5 = 35, 7 x 3 = 21, 7 x 4 = 28, 7 x 1 = 7, 7 x 4 = 28, 7 x 2 = 14, 7 x 4 = 28, 7 x 3 = 21, 7 x 4 = 28, 7 x 5 = 35, 7 x 4 = 28, 7 x 5 = 35, 7 x 1 = 7, 7 x 5 = 35, 7 x 2 = 14, 7 x 5 = 35, 7 x 3 = 21, 7 x 5 = 35, 7 x 4 = 28, 7 x 2 = 14, 7 x 4 = 28, 7 x 3 = 21, 7 x 5 = 35, 7 x 3 = 21, 7 x 2 = 14, 7 x 4 = 28, 7 x 3 = 21, 7 x 5 = 35, 7 x 2 = 14, 7 x 4 = 28.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-7-Answer Key-1

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 7 Problem Set Answer Key

Question 1.
Match the words to the correct equation.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 7 Problem Set Answer Key 2
Answer:
n x 7 = 21.
n x 6 = 30.
6 x 7 = n.
7 x n = 42,
36 / n = 6.
63 / n = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equations of the products and divisions.
n x 7 = 21.
n x 6 = 30.
6 x 7 = n.
7 x n = 42,
36 / n = 6.
63 / n = 9.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-7-Answer Key-2

Question 2.
Write an equation to represent the tape diagram below, and solve for the unknown.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 7 Problem Set Answer Key 3
Equation: __48__/___k___=_8._____

Answer:
48 / k = 8.
k = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
There are 6 eights.
6 x 8 = 48.
48 / k = 8.
k = 6.

Question 3.
Model each problem with a drawing. Then, write an equation using a letter to represent the unknown, and solve for the unknown.

a. Each student gets 3 pencils. There are a total of 21 pencils. How many students are there?

Answer:
The number of students = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Each student gets 3 pencils.
There are a total of 21 pencils.
21 x p = 3.
21 / 3 = p.
so p = 7.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-7-Answer Key-3

b. Henry spends 24 minutes practicing 6 different basketball drills. He spends the same amount of time on each drill. How much time does Henry spend on each drill?

Answer:
Henry spends on each drill = 4 minutes.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Henry spends 24 minutes practicing 6 different basketball drills.
He spends the same amount of time on each drill.
24 / m = 6.
m = 24 / 6 .
m = 4 minutes.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-7-Answer Key-4

c. Jessica has 8 pieces of yarn for a project. Each piece of yarn is 6 centimeters long. What is the total length of the yarn?

Answer:
The total length of the yarn = 48 centimeters.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Jessica has 8 pieces of yarn for a project.
Each piece of yarn is 6 centimeters long.
8 x y = 6.
y = 6 x 8.
y = 48.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-7-Answer Key-5

d. Ginny measures 6 milliliters of water into each beaker. She pours a total of 54 milliliters. How many beakers does Ginny use?

Answer:
The number of beakers does Ginny uses = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Ginny measures 6 millimeters of water into each beaker.
she pours a total of 54 milliliters.
6 / b = 54.
b = 54 / 6.
b = 9.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-7-Answer Key-6

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 7 Exit Ticket Answer Key

Model each problem with a drawing. Then, write an equation using a letter to represent the unknown, and solve for the unknown.

Question 1.
Three boys and three girls each buy 7 bookmarks. How many bookmarks do they buy all together?

Answer:
The total number of bookmarks = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Three boys and three girls each buy 7 bookmarks.
3 + 3 = 6.
6 x b = 7.
b = 7 x 6.
b = 42.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-7-Answer Key-7

Question 2.
Seven friends equally share the cost of a $56 meal. How much does each person pay?

Answer:
The number of dollars each person pays = $8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
seven friends equally share the cost of a $56 meal.
7 / p = 56.
p = 56 / 7.
p = 8.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-7-Answer Key-8

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 7 Homework Answer Key

Question 1.
Match the words on the arrow to the correct equation on the target.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 7 Homework Answer Key 4

Answer:
n x 7 = 21 = A number times 7 equals 21.
7 x n = 42 = 7 times a number equals 42.
63 / n = 9 = 63 divided by a number equals 9.
36 / n = 6 = 36 divided by a number equals 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equations that multiply and divide.
n x 7 = 21 = A number times 7 equals 21.
7 x n = 42 = 7 times a number equals 42.
63 / n = 9 = 63 divided by a number equals 9.
36 / n = 6 = 36 divided by a number equals 6.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-7-Answer Key-12

Question 2.
Ari sells 6 boxes of pens at the school store.
a. Each box of pens sells for $7. Draw a tape diagram, and label the total amount of money he makes as m. Write an equation, and solve for m.

Answer:
The total amount of money = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Ari sells 6 boxes of pens at the school store.
Each box of pens sells for $7.
6 x m = $7.
m = 6 x 7.
m = 42.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-7-Answer Key-9

b. Each box contains 6 pens. Draw a tape diagram, and label the total number of pens as p. Write an equation, and solve for p.

Answer:
The total number of pens = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Each box contains 6 pens.
6 x p = 6.
p = 6 x 6.
p = 36.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-7-Answer Key-10

Question 3.
Mr. Lucas divides 28 students into 7 equal groups for a project. Draw a tape diagram, and label the number of students in each group as n. Write an equation, and solve for n.

Answer:
The number of students in each group = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mr. Lucas divides 28 students into 7 equal groups for a project.
28 / s = 7.
s = 28 / 7.
s = 4.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-7-Answer Key-11

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 8 Answer Key

Students of Grade 3 can get a strong foundation by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka Grade 3 Book.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 8 Answer Key

Teachers and students can find this Eureka Book Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Learning activities are the best option to educate elementary school kids and make them understand the basic mathematical concepts like addition, subtraction, multiplication, division, etc. Grade 3 elementary school students can find these fun-learning exercises for all math concepts through the Eureka Book.

Eureka Math -Grade 3 Module 3 Lesson 8 Pattern Sheet Answer Key

Multiply
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 8 Pattern Sheet Answer Key 1

Answer:
7 x 1 = 7, 7 x 2 = 14, 7 x 3 = 21, 7 x 4 = 28, 7 x 5 = 35, 7 x 6 = 42, 7 x 7 = 49, 7 x 8 = 56, 7 x 9 = 63, 7 x 10 = 70, 7 x 5 = 35, 7 x 6 = 42, 7 x 5 = 35, 7 x 7 = 49, 7 x 5 = 35, 7 x 8 = 56, 7 x 5 = 35, 7 x 9 = 63, 7 x 5 = 35, 7 x 10 = 70, 7 x 6 = 42, 7 x 5 = 35, 7 x 6 = 42, 7 x 7 = 49, 7 x 6 = 42, 7 x 8 = 56, 7 x 6 = 42, 7 x 9 = 63, 7 x 6 = 42, 7 x 7 = 49, 7 x 6 = 42, 7 x 7 = 49, 7 x 8 = 56, 7 x 7 = 49, 7 x 9 = 63, 7 x 7 = 49, 7 x 8 = 56, 7 x 6 = 42, 7 x 8 = 56, 7 x 7 = 49, 7 x 8 = 56, 7 x 9 = 63, 7 x 9 = 63, 7 x 6 = 42, 7 x 9 = 63, 7 x 7 = 49, 7 x 9 = 63, 7 x 8 = 56, 7 x 9 = 63, 7 x 8 = 56, 7 x 6 = 42, 7 x 9 = 63, 7 x 7 = 49, 7 x 9 = 63, 7 x 6 = 42, 7 x 8 = 56, 7 x 9 = 63, 7 x 7 = 49, 7 x 6 = 42, 7 x 8 = 56.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the table of 6 is given.
7 x 1 = 7, 7 x 2 = 14, 7 x 3 = 21, 7 x 4 = 28, 7 x 5 = 35, 7 x 6 = 42, 7 x 7 = 49, 7 x 8 = 56, 7 x 9 = 63, 7 x 10 = 70, 7 x 5 = 35, 7 x 6 = 42, 7 x 5 = 35, 7 x 7 = 49, 7 x 5 = 35, 7 x 8 = 56, 7 x 5 = 35, 7 x 9 = 63, 7 x 5 = 35, 7 x 10 = 70, 7 x 6 = 42, 7 x 5 = 35, 7 x 6 = 42, 7 x 7 = 49, 7 x 6 = 42, 7 x 8 = 56, 7 x 6 = 42, 7 x 9 = 63, 7 x 6 = 42, 7 x 7 = 49, 7 x 6 = 42, 7 x 7 = 49, 7 x 8 = 56, 7 x 7 = 49, 7 x 9 = 63, 7 x 7 = 49, 7 x 8 = 56, 7 x 6 = 42, 7 x 8 = 56, 7 x 7 = 49, 7 x 8 = 56, 7 x 9 = 63, 7 x 9 = 63, 7 x 6 = 42, 7 x 9 = 63, 7 x 7 = 49, 7 x 9 = 63, 7 x 8 = 56, 7 x 9 = 63, 7 x 8 = 56, 7 x 6 = 42, 7 x 9 = 63, 7 x 7 = 49, 7 x 9 = 63, 7 x 6 = 42, 7 x 8 = 56, 7 x 9 = 63, 7 x 7 = 49, 7 x 6 = 42, 7 x 8 = 56.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-8-Answer Key-1

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 8 Problem Set Answer Key

Question 1.
Solve.
a. (12 – 4) + 6 = __14____

Answer:
(12 – 4) + 6 = 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(12 – 4) = 8.
8 + 6 = 14.

b. 12 – (4 + 6) = ___2___

Answer:
12 – (4 + 6) = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 + 6 = 10.
12 – 10 = 2.

c. __5____ = 15 – (7 + 3)

Answer:
15 – (7 + 3) = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 + 3 = 10.
15 – 10 = 5.

d. __11____ = (15 – 7) + 3

Answer:
(15 – 7) + 3 = 11.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
15 – 7 = 8.
8 + 3 = 11.

e. ___30___ = (3 + 2) × 6

Answer:
(3 + 2 ) x 6 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 + 2 = 5.
5 x 6 = 30.

f. __15____ = 3 + (2 × 6)

Answer:
3 + ( 2  x 6 ) = 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 x 6 = 12.
3 + 12 = 15.

g. 4 × (7 – 2) = __20____

Answer:
4 x ( 7  – 2 ) = 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 – 2 = 5.
5 x 4 = 20.

h. (4 × 7) – 2 = __26____

Answer:
(4 x 7) – 2 = 26.
Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 x 7 = 28.
28 – 2 = 26.

i. ___10___ = (12 ÷ 2) + 4

Answer:
4 + ( 12  / 2 ) = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
12 / 2 = 6.
4 + 6 = 10.

j. __2____ = 12 ÷ (2 + 4)

Answer:
12 / ( 2  + 4 ) = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
12 / 6 = 2.
2 + 4 = 6.

k. 9 + (15 ÷ 3) = __14____

Answer:
9 + ( 15  / 3 ) = 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
15 / 3 = 5.
9 + 5 = 14.

l. (9 + 15) ÷ 3 = ___8___

Answer:
(9 + 15) / 3 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 + 15 = 24.
24 / 3 = 8.

m. 60 ÷ (10 – 4) = __10____

Answer:
60 / (10 – 4) = 10.
Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 – 4 = 6.
60 / 6 = 10.

n. (60 ÷ 10) – 4 = __2____

Answer:
(60 / 10) – 4 = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(60 / 10) = 6.
6 – 4 = 2.

o. __37____ = 35 + (10 ÷ 5)

Answer:
35 + ( 10 / 5 ) = 37.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 / 5 = 2.
35 + 2 = 37.

p. ___9___ = (35 + 10) ÷ 5

Answer:
(35 + 10) / 5 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
35 + 10 = 45.
45 / 5 = 9.

Question 2.
Use parentheses to make the equations true.
Answer:

Question 3.
The teacher writes 24 ÷ 4 + 2 = __4 , __8__ on the board. Chad says it equals 8. Samir says it equals 4. Explain how placing the parentheses in the equation can make both answers true.

Answer:
Yes, both the answers are true.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The teacher writes 24 / 4 + 2 = 8 and 4 on the board.
24 / 4 = 6.
6 + 2 = 8.
4 + 2 = 6.
24 / 6 = 4.
so both answers are true.

Question 4.
Natasha solves the equation below by finding the sum of 5 and 12. Place the parentheses in the equation to show her thinking. Then, solve.
12 + 15 ÷ 3 = __17______

Answer:
12 + 15 / 3 = 17.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Natasha solves the equation below by finding the sum of 5 and 12.
15 / 3 = 5.
12 + 5 = 17.

Question 5.
Find two possible answers to the expression 7 + 3 × 2 by placing the parentheses in different places.

Answer:
The two possible answers are 20 and 13.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 + 3 x 2.
7 + 3 = 10.
10 x 2 = 20.
3 x 2 = 6.
7 + 6 = 13.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 8 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Use parentheses to make the equations true.
a. 24 = 32 – 14 + 6

Answer:
24 = (32 – 14) + 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
24 = 32 – 14 + 6.
32 – 14 = 18.
18 + 6 = 24.

b. 12 = 32 – 14 + 6

Answer:
12 = 32 – (14 + 6).

Explanation:
In the above-given question,
given that,
12 = 32 – 14 + 6.
14 + 6 = 20.
32 – 20 = 12.

c. 2 + 8 × 7 = 70

Answer:
70 = 70.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 + 8 x 7.
2 + 8 = 10.
10 x 7 = 70.

d. 2 + 8 × 7 = 58

Answer:
58 = 58.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 + 8 x 7.
7 x 8 = 56.
56 + 2 = 58.

Question 2.
Marcos solves 24 ÷ 6 + 2 = ___6 and 3___. He says it equals 6. Iris says it equals 3. Show how the position of parentheses in the equation can make both answers true.

Answer:
Yes, both the answers are true.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Marcos solves 24 / 6 + 2.
24 / 6 = 4.
4 + 2 = 6.
6 + 2 = 8.
24 / 8 = 3.
so both answers are true.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 8 Homework Answer Key

Question 1.
Solve.
a. 9 – (6 + 3) = __0____

Answer:
9 – ( 6 + 3) = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 + 3 = 9.
9 – 9 = 0.

b. (9 – 6) + 3 = __6____

Answer:
(9 – 6) + 3 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(9 – 6) = 3.
3 + 3 = 6.

c. __8___ = 14 – (4 + 2)

Answer:
14 – (4 + 2) = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(4 + 2) = 6.
14 – 6 = 8.

d. ___12__ = (14 – 4) + 2

Answer:
(14 – 4) + 2 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(14 – 4) = 10.
10 + 2 = 12.

e. _42____ = (4 + 3) × 6

Answer:
(4 + 3) x 6 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(4 + 3) = 7.
7 x 6 = 42.

f. __22___ = 4 + (3 × 6)

Answer:
(3 x 6) + 4 = 22.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(3 x 6) = 18.
18 +  4 = 22.

g. (18 ÷ 3) + 6 = __12___

Answer:
(18 / 3) + 6 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(18 / 3) = 6.
6 + 6 = 12.

h. 18 ÷ (3 + 6)= __2___

Answer:
18 / (3 + 6) = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(3 + 6) = 9.
18 / 9 = 2.

Question 2.
Use parentheses to make the equations true
a. 14 – 8 + 2 = 4

Answer:
14 – (8 + 2) = 4.
Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 = 14 – 8 + 2.
8 + 2 = 10.
14 – 10 = 4.

b. 14 – 8 + 2 = 8

Answer:
8 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
14 – 8 + 2 = 8.
14 – 8 = 6.
6 + 2 = 8.

c. 2 + 4 × 7 = 30

Answer:
30 = 30.

Explanation:
In the above given question,
given that,
30 = 2 + 4 x 7.
4 x 7 = 28.
28 + 2 = 30.

d. 2 + 4 × 7 = 42

Answer:
42 = 42.

Explanation:
In the above given question,
given that,
42 = 2 + 4 x 7.
2 + 4 = 6.
6 x 7 = 42.

e. 12 = 18 ÷ 3 × 2

Answer:
12 = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
12 = 18 / 3 x 2.
18 / 3 = 6.
6 x 2 = 12.

f. 3 = 18 ÷ 3 × 2

Answer:
3 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 = 18 / 3 x 2.
3 x 2 = 6.
18 / 6 = 3.

g. 5 = 50 ÷ 5 × 2

Answer:
5 = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 = 50 / 5 x 2.
5 x 2 = 10.
50 / 10 = 5.

h. 20 = 50 ÷ 5 × 2

Answer:
20 = 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
20 = 50 / 5 x 2.
50 / 5 = 10.
10 x 2 = 20.

Question 3.
Determine if the equation is true or false.

a. (15 – 3) ÷ 2 = 6Example: True
b. (10 – 7) × 6 = 18True
c. (35 – 7) ÷ 4 = 8 False
d. 28 = 4 × (20 – 13) True
e. 35 = (22 – 8) ÷ 5False 

Answer:
a. true.
b. true.
c. false.
d. true.
e. false.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
(15 – 3) / 2 = 6.
(10 – 7) x 6 = 18.
(35 – 7) / 4 = 7.
28 = 4 x (20 – 13).
2.8 = (22 – 8) / 5.

Question 4.
Jerome finds that (3 × 6) ÷ 2 and 18 ÷ 2 are equal. Explain why this is true.

Answer:
Yes, it is true.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Jerome finds that (3 x 6) / 2 and 18 / 2 are equal.
3 x 6 = 18.
so both of them are true.

Question 5.
Place parentheses in the equation below so that you solve by finding the difference between 28 and 3. Write the answer
4 × 7 – 3 = __25______

Answer:
The difference between 28 and 3 is 25.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 x 7 – 3 = 25.
4 x 7 = 28.
28 – 3 = 25.

Question 6.
Johnny says that the answer to 2 × 6 ÷ 3 is 4 no matter where he puts the parentheses. Do you agree? Place parentheses around different numbers to help you explain his thinking.

Answer:
( 2 x 6 ) / 3 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 x 6 = 12.
12 / 3 = 4.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Answer Key

Teachers and students can find this Eureka Book Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Learning activities are the best option to educate elementary school kids and make them understand the basic mathematical concepts like addition, subtraction, multiplication, division, etc. Grade 3 elementary school students can find these fun-learning exercises for all math concepts through the Eureka Book.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 9 Answer Key

Students of Grade 3 can get a strong foundation by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka Grade 3 Book.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Application Problems Answer Key

Solve the following pairs of problems. Circle the pairs where both problems have the same answer.

Question 1.
a. 7 + (6 + 4)
b. (7 + 6) + 4

Answer:
a. 17.
b. 17.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
a. 7 + (6 + 4)
6 + 4 = 10.
7 + 10 = 17.
b. (7 + 6) + 4.
7 + 6 = 13.
13 + 4 = 17.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-9-Answer Key-1

Question 2.
a. (3 × 2) × 4
b. 3 × (2 × 4)

Answer:
a. 24.
b. 24.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
a. 4 x (3 x 2)
3 x 2 = 6.
6 x 4 = 24.
b. (2 x 4) x 3.
2 x 4 = 8.
8 x 3 = 24.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-9-Answer Key-2

Question 3.
a. (2 × 1) × 5
b. 2 × (1 × 5)
Answer:
a. 10.
b. 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
a. 5 x (2 x 1)
2 x 1 = 2.
5 x 2 = 10.
b. (1 x 5) x 2.
5 x 1 = 5.
5 x 2 = 10.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-9-Answer Key-3

Question 4.
a. (4 × 2) × 2
b. 4 × (2 × 2)

Answer:
a. 16.
b. 16.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
a. 2 x (4 x 2)
4 x 2 = 8.
8 + 2 = 16.
b. (2 x 2) x 4.
2 x 2 = 4.
4 x 4 = 16.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-9-Answer Key-4

Question 5.
a. (3 + 2) × 5
b. 3 + (2 × 5)

Answer:
a. 25.
b. 13.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
a. 5 x (3 + 2)
3 + 2 = 5.
5 x 5 = 25.
b. (2 x 5) + 3.
2 x 5 = 10.
10 + 3 = 13.

Question 6.
a. (8 ÷ 2) × 2
b. 8 ÷ (2 × 2)

Answer:
a. 8.
b. 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
a. 2 x (8 / 2)
8 / 2 = 4.
2 x 4 = 8.
b. (2 x 2) / 8.
2 x 2 = 4.
8 / 4 = 2.

Question 7.
a. (9 – 5) + 3
b. 9 – (5 + 3)

Answer:
a. 7.
b. 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
a. 3 + (9 – 5)
9 – 5 = 4.
4 + 3 = 7.
b. (5 + 3) – 9.
5 + 3 = 8.
9 – 8 = 1.

Question 8.
a. (8 × 5) – 4
b. 8 × (5 – 4)

Answer:
a. 36.
b. 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
a. 4 – (8 x 5)
8 x 5 = 40.
40 – 4 = 36.
b. (5 – 4) x 8.
5 – 4 = 1.
1 x 8 = 8.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Problem Set Answer Key

Question 1.
Use the array to complete the equation.
a.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Problem Set Answer Key 1
3 × 12 =___36______

Answer:
The number of rows = 3.
the number of columns = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The number of rows = 3.
the number of columns = 12.
3 x 12 = 36.

b.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Problem Set Answer Key 2
(3 × 3) × 4
= __9___ × 4
= __36___

Answer:
The number of rows = 3.
the number of columns = 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The number of rows = 3.
the number of columns = 12.
(3 x 3) x 4.
9 x 4 = 36.

c.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Problem Set Answer Key 3
3 × 14 = __42___

Answer:
The number of rows = 3.
the number of columns = 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The number of rows = 3.
the number of columns = 14.
3 x 14 = 42.

d.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Problem Set Answer Key 4
(___2__ × __3___) × 7
= ___6__ × __7___
= __42___

Answer:
The number of rows = 3.
the number of columns = 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The number of rows = 3.
the number of columns = 14.
(2 x 3) x 7.
6 x 7 = 42.

Question 2.
Place parentheses in the equations to simplify. Then, solve. The first one has been done for you.
a.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Problem Set Answer Key 5

Answer:
3 x 16 = 3 x (2 x 8)
(3 x 2) x 8.
6 x 8 = 48.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equation 3 x 16.
3 x ( 2 x 8 )
( 3 x 2 ) x 8.
6 x 8 = 48.

b.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Problem Set Answer Key 6

Answer:
2 x 14 = 2 x (2 x 7)
(2 x 2) x 7.
4 x 7 = 28.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equation 2 x 14.
2 x ( 2 x 7 )
( 2 x 2 ) x 7.
4 x 7 = 28.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-9-Answer Key-5

c.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Problem Set Answer Key 7

Answer:
3 x 12 = 3 x (3 x 4)
(3 x 3) x 4.
9 x 4 = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equation 3 x 12.
3 x ( 3 x 4 )
( 3 x 3 ) x 4.
9 x 4 = 36.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-9-Answer Key-6

d.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Problem Set Answer Key 8

Answer:
3 x 14 = 3 x (2 x 7)
(3 x 2) x 7.
6 x 7 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equation 3 x 14.
3 x ( 2 x 7 )
( 3 x 2 ) x 7.
6 x 7 = 42.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-9-Answer Key-7

e.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Problem Set Answer Key 9

Answer:
15 x 3 = 5 x 3 x 3
(5 x 3) x 3.
15 x 3 = 45.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equation 3 x 15.
3 x ( 5 x 3 )
( 3 x 5 ) x 3.
15 x 3 = 45.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-9-Answer Key-8

f.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Problem Set Answer Key 10

Answer:
2 x 15 = 2 x (5 x 3)
(5 x 3) x 2.
15 x 2 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equation 2 x 15.
2 x ( 5 x 3)
( 5 x 3 ) x 2.
15 x 2 = 30.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-9-Answer Key-9

Question 3.
Charlotte finds the answer to 16 × 2 by thinking about 8 × 4. Explain her strategy.

Answer:
16 x 2 = 32.
8 x 4 = 32.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
16 x 2 = 8 x 4.
16 x 2 = 32.
8 x 4 = 32.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Exit Ticket Answer Key

Simplify to find the answer to 18 × 3. Show your work, and explain your strategy.

Answer:
18 x 3 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
18 x 3 = 54.
3 x 18 = 54.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 9 Worksheet Answer Key

Question 1.
Use the array to complete the equation.
a.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 9 Worksheet Answer Key 11
3 × 16 = ____48_____

Answer:
The number of rows = 3.
the number of columns = 16.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The number of rows = 3.
the number of columns = 16.
3 x 16 = 48.

b.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 9 Worksheet Answer Key 12
(3 × __2__) × 8
= __6___ × ___8__
= __48___

Answer:
The number of rows = 3.
the number of columns = 16.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The number of rows = 3.
the number of columns = 16.
(3 x 2) x 8.
6 x 8 = 48.

c.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 9 Worksheet Answer Key 13
4 × 18 = __72___

Answer:
The number of rows = 4.
the number of columns = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The number of rows = 4.
the number of columns = 18.
4 x 18 = 72.

d.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 9 Worksheet Answer Key 14
(4 × __2__) × 9
= ___8__ × ___9__
= __72___

Answer:
The number of rows = 4.
the number of columns = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The number of rows = 4.
the number of columns = 18.
(4 x 2) x 9.
8 x 9 = 72.

Question 2.
Place parentheses in the equations to simplify and solve.
a.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 9 Worksheet Answer Key 15

Answer:
14 x 3 = 2 x 7 x 3
(3 x 2) x 7.
6 x 7 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equation 3 x 14.
3 x ( 2 x 7 )
( 3 x 2 ) x 7.
6 x 7 = 42.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-9-Answer Key-10

b.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 9 Worksheet Answer Key 16

Answer:
12 x 3 = 4 x 3 x 3
(3 x 3) x 4.
9 x 4 = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equation 3 x 12.
3 x ( 3 x 4 )
( 3 x 3 ) x 4.
9 x 4 = 36.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-9-Answer Key-11
Question 3.
Solve. Then, match the related facts.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 9 Worksheet Answer Key 17

Answer:
20 x 2 = 40.
30 x 2 = 60.
35 x 2 = 70.
40 x 2 = 80.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the equations are 20 x 2 = 40.
30 x 2 = 60.
35 x 2 = 70.
40 x 2 = 80.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-9-Answer Key-12

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Answer Key

Students of Grade 3 can get a strong foundation by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka Grade 3 Book.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 10 Answer Key

Teachers and students can find this Eureka Book Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Learning activities are the best option to educate elementary school kids and make them understand the basic mathematical concepts like addition, subtraction, multiplication, division, etc. Grade 3 elementary school students can find these fun-learning exercises for all math concepts through the Eureka Book.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key

Question 1.
Label the arrays. Then, fill in the blanks below to make the statements true.
a. 8 × 8 = __64___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 1
8 × 8 = 8 × (5 + __3___)
= (8 × 5) + (8 × __3___)
 40     + ___24___
= ____64__

Answer:
8 x 8 = 64.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 8.
the number of columns = 8.
8 x 8 = 8 x ( 5 + 3 ).
(8 x 5 ) + ( 8 x 3)
40 + 24.
64.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-1

b. 8 × 9 = 9 × 8 = __72___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 2
9 × 8 = 8 × (5 + __4___)
= (8 × 5) + (8 × __4__ )
 40    + __32____
= __72____

Answer:
9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 8.
the number of columns = 9.
8 x 9 = 8 x ( 5 + 4 ).
(8 x 5 ) + ( 8 x 4)
40 + 32.
72.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-2

Question 2.
Break apart and distribute to solve 56 ÷ 8.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 3
56 ÷ 8 = (40 ÷ 8) + ( ____16_____ ÷ 8)
= 5 + _____2_______
= _____7_______

Answer:
56 / 8 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
56 / 8 = (40 / 8 ) + ( 16 / 8 )
40 / 8 = 5.
16 / 8 = 2.
5 + 2 = 7.

Question 3.
Break apart and distribute to solve 72 ÷ 8.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 4
72 ÷ 8 = (40 ÷ 8) + ( ___32______ ÷ 8)
= 5 + ______4______
= _______9_____

Answer:
72 / 8 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
72 / 8 = (40 / 8 ) + ( 32 / 8 )
40 / 8 = 5.
32 / 8 = 4.
5 + 4 = 9.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-3

Question 4.
An octagon has 8 sides. Skip-count to find the total number of sides on 9 octagons.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 5
Nine octagons have a total of _____72____ sides.

Answer:
8 x 9 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
An octagon has 8 sides.
the total number of sides o 9 octagons.
8 x 9 = 72.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-4

Question 5.
Multiply.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 6

Answer:
8 x 6 = 48, 3 x 8 = 24, 8 x 10 = 80, 8 x 8 = 64, 7 x 8 = 56.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the tables of 7 and 8.
8 x 6 = 48.
3 x 8 = 24.
8 x 10 = 80.
8 x 8 = 64.
7 x 8 = 56.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-5

Question 6.
Match
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Problem Set Answer Key 7

Answer:
24 / 8 = 3.
32 / 8 = 4.
16 / 8 = 2.
64 / 8 = 8.
48 / 8 = 6.
72 / 8 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 2 = 16, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72.
24 / 8 = 3.
32 / 8 = 4.
16 / 8 = 2.
64 / 8 = 8.
48 / 8 = 6.
72 / 8 = 9.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-6

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Exit Ticket Answer Key

Use the break apart and distribute strategy to solve the following problem. You may choose whether or not to draw an array.
7 × 8 =__56___

Answer:
7 x 8 = 56.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 7.
the number of columns = 8.
7 x 8 = 7 x ( 5 + 3 ).
(7 x 5 ) + ( 7 x 3)
35 + 21.
56.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-7

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Homework Answer Key

Question 1.
Label the array. Then, fill in the blanks to make the statements true.
8 × 7 = 7 × 8 =__56___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Homework Answer Key 8
8 × 7 = 7 × (5 + __3___)
= (7 × 5) + (7 × __3__)
  35     + ___21___
= __56____

Answer:
7 x 8 = 56.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number of rows = 7.
the number of columns = 8.
7 x 8 = 7 x ( 5 + 3 ).
(7 x 5 ) + ( 7 x 3)
35 + 21.
56.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-8

Question 2.
Break apart and distribute to solve 72 ÷ 8.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Homework Answer Key 9
72 ÷ 8 = (40 ÷ 8) + ( ____32_____ ÷ 8)
= 5 + ______4______
= ______9______

Answer:
72 / 8 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
72 / 8 = (40 / 8 ) + ( 32 / 8 )
40 / 8 = 5.
32 / 8 = 4.
5 + 4 = 9.

Question 3.
Count by 8. Then, match each multiplication problem with its value.
8 , ___16____, ___24____, ____32___, ____40___, ___48____, ___56____, ____64___, ___72____, ___80____
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Homework Answer Key 10

Answer:
8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, and 8 x 10 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the table of 8 and match it with the given equations.
8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, and 8 x 10 = 8.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-9

Question 4.
Divide
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 10 Homework Answer Key 11

Answer:
16 / 8 = 2.
40 / 8 = 5.
32 / 8 = 4.
48 / 8 = 6.
56 / 8 = 7.
72 / 8 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the division of 8.
16 / 8 = 2.
40 / 8 = 5.
32 / 8 = 4.
48 / 8 = 6.
56 / 8 = 7.
72 / 8 = 9.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-10-Answer Key-10

 

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 11 Answer Key

Teachers and students can find this Eureka Book Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Learning activities are the best option to educate elementary school kids and make them understand the basic mathematical concepts like addition, subtraction, multiplication, division, etc. Grade 3 elementary school students can find these fun-learning exercises for all math concepts through the Eureka Book.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 11 Answer Key

Students of Grade 3 can get a strong foundation by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka Grade 3 Book.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 11 Pattern Sheet Answer Key

Multiply.

Answer:Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 11 Pattern Sheet Answer Key 1
8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 8 x 5 = 40, 8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 1 = 8, 8 x 3 = 24, 8 x 1 = 8,  8 x 4 = 32, 8 x 1 = 8, 8 x 5 = 40, 8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32, 8 x2 = 16, 8 x 5 = 40, 8 x 2 = 16, 8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 1 = 8, 8 x 3 = 24, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 1 = 8, 8 x 4 = 32, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 5 = 40, 8 x 4 = 32, 8 x 5 = 40, 8 x 1 = 8, 8 x 5 = 40, 8 x 2 = 16, 8 x 5 = 40, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 4 = 32, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 3 = 24, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the tables of 8.
8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 8 x 5 = 40, 8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 1 = 8, 8 x 3 = 24, 8 x 1 = 8,  8 x 4 = 32, 8 x 1 = 8, 8 x 5 = 40, 8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32, 8 x2 = 16, 8 x 5 = 40, 8 x 2 = 16, 8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 1 = 8, 8 x 3 = 24, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 1 = 8, 8 x 4 = 32, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 5 = 40, 8 x 4 = 32, 8 x 5 = 40, 8 x 1 = 8, 8 x 5 = 40, 8 x 2 = 16, 8 x 5 = 40, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 4 = 32, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 3 = 24, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-11-Answer Key-1

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 11 Problem Set Answer Key

Question 1.
Ms. Santor divides 32 students into 8 equal groups for a field trip. Draw a tape diagram, and label the number of students in each group as n. Write an equation, and solve for n.

Answer:
32 / n = 8.
n = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Ms. Santor divides 32 students into 8 equal groups for a field trip.
the number of students in each group as n.
32 / n = 8.
n = 4.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-11-Answer Key-2

Question 2.
Tara buys 6 packs of printer paper. Each pack of paper costs $8. Draw a tape diagram, and label the total amount she spends as m. Write an equation, and solve for m.

Answer:
The total amount she spends = $48.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Tara buys 6 packs of printer paper.
Each pack of paper costs $8.
6 x m = $8.
m = 6 x 8 = $48.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-11-Answer Key-3

Question 3.
Mr. Reed spends $24 on coffee beans. How many kilograms of coffee beans does he buy? Draw a tape diagram, and label the total amount of coffee beans he buys as c. Write an equation, and solve for c.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 11 Problem Set Answer Key 2

Answer:
The total amount of coffee beans he buys = 3 kg.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mr. Reed spends $24 on coffee beans.
$24 / c = 8.
c = 24 / 8.
c = 3.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-11-Answer Key-4

Question 4.
Eight boys equally share 4 packs of baseball cards. Each pack contains 10 cards. How many cards does each boy get?

Answer:
The number of cards each boy gets = 40.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Eight boys equally share 4 packs of baseball cards.
each pack contains 10 cards.
10 x 4 = 40.
so the number of cards each boy gets = 40.

Question 5.
There are 8 bags of yellow and green balloons. Each bag contains 7 balloons. If there are 35 yellow balloons, how many green balloons are there?

Answer:
The number of green balloons = 21.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
There are 8 bags of yellow and green balloons.
each bag contains 7 balloons.
if there are 35 yellow balloons.
8 x 7 = 56.
56 – 35 = 21.
so the number of green balloons = 21.

Question 6.
The fruit seller packs 72 oranges into bags of 8 each. He sells all the oranges at $4 a bag. How much money did he receive?

Answer:
The amount of money he receives = 40.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The fruit seller packs 72 oranges into bags of 8 each.
He sells all the oranges at $4 a bag.
8 x 4 = 32.
72 – 32 = 40.
so the amount of money he receives = 40.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 11 Exit Ticket Answer Key

Erica buys some packs of rubber bracelets. There are 8 bracelets in each pack.

a. How many packs of rubber bracelets does she buy if she has a total of 56 bracelets? Draw a tape diagram, and label the total number of packages as p. Write an equation, and solve for p.

Answer:
The total amount of packages = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Erica buys some packs of rubber bracelets.
There are 8 bracelets in each pack.
8 / p = 56.
p = 56 / 8.
p = 7.
so the total amount of packages = 7.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-11-Answer Key-5

b. After giving some bracelets away, Erica has 18 left. How many bracelets did she give away?

Answer:
The number of bracelets did she give away = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
After giving some bracelets away, Erica has 18 left.
18 / 2 = 9.
so the number of bracelets did she give away = 9.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 11 Homework Answer Key

Question 1.
Jenny bakes 10 cookies. She puts 7 chocolate chips on each cookie. Draw a tape diagram, and label the total amount of chocolate chips as c. Write an equation, and solve for c.

Answer:
The total amount of chocolate chips = 70.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Jenny bakes 10 cookies.
she puts 7 chocolate chips on each cookie.
10 x 7 = c.
c = 70.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-11-Answer Key-6

Question 2.
Mr. Lopez arranges 48 dry erase markers into 8 equal groups for his math stations. Draw a tape diagram, and label the number of dry erase markers in each group as v. Write an equation, and solve for v.

Answer:
The number of dry erase markers in each group = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mr. Lopez arranges 48 dry erase markers into 8 equal groups for his math stations.
48 / v = 8.
v = 48 / 8.
v = 6.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-11-Answer Key-7

Question 3.
There are 35 computers in the lab. Five students each turn off an equal number of computers.
How many computers does each student turn off? Label the unknown as m, and then solve.

Answer:
The number of computers does each student turn off = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
There are 35 computers in the lab.
Five students each turn off an equal number of computers.
5 / m = 35.
m = 35 / 5.
m = 7.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-11-Answer Key-8

Question 4.
There are 9 bins of books. Each bin has 6 comic books. How many comic books are there altogether?

Answer:
The number of comic books is there altogether = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
There are 9 bins of books.
Each bin has 6 comic books.
9 x 6 = 54.
so the number of comic books is there altogether = 54.

Question 5.
There are 8 trail mix bags in one box. Clarissa buys 5 boxes. She gives an equal number of bags of trail mix to 4 friends. How many bags of trail mix does each friend receive?

Answer:
The bags of trail mix does each friend receives = 40.

Explanation:
In the above-given question.
given that,
There are 8 trail mix bags in one box.
Clarissa buys 5 boxes.
she gives an equal number of bags of trail mix to 4 friends.
8 x 5 = 40.

Question 6.
Leo earns $8 each week for doing chores. After 7 weeks, he buys a gift and has $38 left. How much money does he spend on the gift?

Answer:
The amount he spends on the gift = $18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Leo earns $8 each week for doing chores.
After 7 weeks, he buys a gift and has $38 left.
7 x 8 = 56.
56 – 38 = $18.
so the amount he spends on the gift = $18.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Answer Key

Students of Grade 3 can get a strong foundation by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka Grade 3 Book.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Answer Key

Teachers and students can find this Eureka Book Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Learning activities are the best option to educate elementary school kids and make them understand the basic mathematical concepts like addition, subtraction, multiplication, division, etc. Grade 3 elementary school students can find these fun-learning exercises for all math concepts through the Eureka Book.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Pattern Sheet Answer Key

Multiply

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Pattern Sheet Answer Key 1

Answer:
8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 10 = 80, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 7 = 56, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 7 = 56, 8 x 5 = 40, 8 x 8 = 64, 8 x 5 = 40, 8 x 9 = 72, 8 x 5 = 40, 8 x 10 = 80, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 6 48, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the table of 8 and multiply.
8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 10 = 80, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 7 = 56, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 7 = 56, 8 x 5 = 40, 8 x 8 = 64, 8 x 5 = 40, 8 x 9 = 72, 8 x 5 = 40, 8 x 10 = 80, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 6 48, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-1

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key

Question 1.
Each Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 2 has a value of 9. Find the value of each row. Then, add the rows to find the total.

a. 6 × 9 = ___54____
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 3
6 × 9 = (5 + 1) × 9
= (5 × 9) + (1 × 9)
= 45 + ___9__
= __54___

Answer:
6 x 9 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 9 = ( 5 + 1 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 1 x 9 )
45 + 9
54.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-2

b. 7 × 9 = ____63___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 4
7 × 9 = (5 + __2__) × 9
= (5 × 9) + (__2__ × 9)
= 45 + __18___
= ___63__

Answer:
7 x 9 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 x 9 = ( 5 + 2 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 2 x 9 )
45 + 18.
63.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-3

c. 8 × 9 = ___72____
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 5
8 × 9 = (5 + ___3__) × 9
= (5 × 9) + (___3__ × __9___)
= 45 + __27___
= __72___

Answer:
8 x 9 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 x 9 = ( 5 + 3 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 3 x 9 )
45 + 27.
72.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-4

d. 9 × 9 = ____81___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 6
9 × 9 = (5 + ___4__) × 9
= (5 × 9) + (__4___ × ___9__)
= 45 + __36___
= __81___

Answer:
9 x 9 = 81.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 9 = ( 5 + 4 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 4 x 9 )
45 + 36.
81.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-5

Question 2.
Find the total value of the shaded blocks.

a. 9 × 6 = 54
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 7
9 sixes = 10 sixes – 1 six
=__60___ – 6
= __54___

Answer:
9 x 6 = 54.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 sixes = 10 sixes – 1 six.
60 – 6.
54.

b. 9 × 7 = 63
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 8
9 sevens = 10 sevens – 1 seven
= __70___ – 7
= __63___

Answer:
9 x 7 = 63.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 sevens = 10 sevens – 1 seven.
70 – 7.
63.

c. 9 × 8 = 72.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 9
9 eights = 10 eights – 1 eight
= __80___ – 8
= __72___

Answer:
9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 eights = 10 eights – 1 eight.
80 – 8.
72.

d. 9 × 9 = 81.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 10
9 nines = 10 nines – 1 nine
= __90___ – __9___
= __81___

Answer:
9 x 9 = 81.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 nines = 10 nines – 1 nine.
90 – 9.
81.

Question 3.
Matt buys a pack of postage stamps. He counts 9 rows of 4 stamps. He thinks of 10 fours to find the total number of stamps. Show the strategy that Matt might have used to find the total number of stamps.

Answer:
9 x 4 = 36.

Explanation:
In the above-given equation,
given that,
9 fours = 10 fourss – 1 four.
40 – 4.
36.

Question 4.
Match
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Problem Set Answer Key 11

Answer:
3 x 9 = 27, 45 / 9 = 5.
9 x 9 = 81, 9 / 9 = 1.
8 x 9 = 72, 90 / 9 = 10.
9 x 4 = 36, 72 / 9 = 8.
2 x 9 = 18, 54 / 9 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division of 9.
3 x 9 = 27, 45 / 9 = 5.
9 x 9 = 81, 9 / 9 = 1.
8 x 9 = 72, 90 / 9 = 10.
9 x 4 = 36, 72 / 9 = 8.
2 x 9 = 18, 54 / 9 = 6.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-6

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Each Eureka Math 3rd Gradde Module 3 Lesson 12 Exit Ticket Answer Key 12 has a value of 9. Complete the equations to find the total value of the tower of blocks.
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Exit Ticket Answer Key 13
___5__ × 9 = (5 + __1__ ) × 9
= (5 × ___9__ ) + ( __1___ × __9___ )
= 45 + __9___
= __54___

Answer:
6 x 9 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 x 9 = ( 5 + 1 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 1 x 9 )
45 + 9.
54.

Question 2.
Hector solves 9 × 8 by subtracting 1 eight from 10 eights. Draw a model, and explain Hector’s strategy.

Answer:
9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 8 = 72.
10 eights – 1 eight.
80 – 8.
72.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key

Question 1.
Find the value of each row. Then, add the rows to find the total.

a. Each Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 15 has a value of 6.
9 × 6 = ___54_____
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 14
9 × 6 = (5 + 4) × 6
= (5 × 6) + (4 × 6)
= 30 + __24___
= __54___

Answer:
6 x 9 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 9 = ( 5 + 4 ) x 6.
( 5 x 6 ) + ( 4 x 6 )
30 + 24.
54.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-7

b. Each Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 15 has a value of 7.
9 × 7 = ___63_____
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 16
9 × 7 = (5 + __4___) × 7
= (5 × 7) + (__4___ × 7)
= 35 + __28___
= ___63__

Answer:
9 x 7 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 7 = ( 5 + 4 ) x 7.
( 5 x 7 ) + ( 4 x 9 )
35 + 28.
63.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-8

c. Each Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 15 has a value of 8.
9 × 8 = ____72____
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 17
9 × 8 = (5 + __4___) × 8
= (5 × 8) + (__4___ × ___8__)
= 40 + ___32__
= __72___

Answer:
9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 8 = ( 5 + 4 ) x 8.
( 5 x 8 ) + ( 4 x 8 )
40 + 32.
72.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-9

d. EachEureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 15 has a value of 9.
9 × 9 = ____81____
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 18
9 × 9 = (5 + _____) × 9
= (5 × 9) + (__4___ × __9___)
= 45 + ___36__
= __81___

Answer:
9 x 9 = 81.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 9 = ( 5 + 4 ) x 9.
( 5 x 9 ) + ( 4 x 9 )
45 + 36.
81.
Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-10

Question 2.
Match
Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 12 Homework Answer Key 19
Answer:
50 – 5 = 45, 9 x 5 = 45.
60 – 6 = 54, 9 x 6 = 54.
70 – 7 = 63, 9 x 7 = 63.
80 – 8 = 72, 9 x 8 = 72.
90 – 9 = 81, 9 x 9 = 81.
40 – 4 = 36, 9 x 4 = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the multiplication and division of 9 is given.
50 – 5 = 45, 9 x 5 = 45.
60 – 6 = 54, 9 x 6 = 54.
70 – 7 = 63, 9 x 7 = 63.
80 – 8 = 72, 9 x 8 = 72.
90 – 9 = 81, 9 x 9 = 81.
40 – 4 = 36, 9 x 4 = 36.

Eureka-Math-Grade-3-Module-3-Lesson-12-Answer Key-11